Działalność kurierska to ciężki kawałek chleba. Poza tym na naszym rynku jest już taka konkurencja, że ciężko będzie się z nią przebić. Życzę im jak najlepiej, ale....na początku potrzebna jest kasa, kasa i jeszcze raz kasa.
kiepsko to wygląda dla Integera ... wygląda na to, że prowadzi schyłkową działalność ... dalsze inwestycje w model biznesowy Integera to wyrzucanie pieniędzy w błoto ...
Niestety ale klienci coraz częścij będą rezygnowali z usług InPost, gdyż nagminnie się słyszy o różnych figlach z dostarczaniem listów i przesyłek. Proszę sobie zerknąć na jeden z artykułów http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150519/POWIAT04/150519684 Ja osobiście trzymam kciuki za spółkę ale... będę ostrożny z inwestowaniem na większą skalę.
Nie ośmieszaj się, bo to Poczta Polska jest rentowna (ma zyski) a Integer nie jest rentowny - cały czas generuje straty. Wszyscy już mają dość obietnic bez pokrycia, widać to po kursie.
Poczta Polska nie cieszy się jednak dobrą opinią – nawet coraz gorszą, ludzie chcą na tym rynku realnej konkurencji i możliwości wyboru. Pocztowe usługi są drogie, a wiadomo, że coraz więcej osób zamawia przez Internet, korzysta z usług kurierskich często, bo prowadzi działalność gospodarczą itd. wiec tylko robienie konkurencji poczcie polskiej może być dobrym trendem
Poczta polska owszem wywołuje skrajne emocje, faktem jest że od lat nie jest z nią dobrze, teraz, gdy jej przyszło konkurować z nowocześniejszymi firmami to jest doskonale widoczne. Jest nad nią roztaczany parasol ochronny, tylko dlatego jeszcze funkcjonuje, dając niby stabilne, a jednak przeważnie słabo płatne zatrudnienie
czy faktycznie jest z nia tak zle, nie do końca przyjdzie ktoś z dobrym zmysłem zarządzającymi w mig wszystko sie zmieni proektorat państwa to jedno ale mie zapominaj ze to największa sieć placówek w polsce do tego każda z placówek posiada lokal który jest własnością poczty więc teraz chodzi tylko o modernizacje tych oddziałów i nowe systemy bardziej zelektronizowane bo tam faktycznie jakby czas sie zatrzymał, lepszy marketing a też wiele dodakowych obszarów mogą pogłębić i kasa będzie płynąć, to przydzie na pewno i do tego czasu tylko inpost morze próbować coś wywalczyć dla siebie ,pózniej nie będzie mial szans z pocztą polską
Ja się nie zgadzam Inpost to firma, która stosuje różne nowe usługi, generuje duży dochód, gdyż ma coraz więcej klientów, każda firma wysyłkowa - sprzedaż w Internecie, korzysta z usług paczkomtów. To bardzo popularna forma, dlatego że każdy zna nas woli wygodę, a paczkomat daje takie możliwości, gdyż w takiej formie nie ma limitu czasu odbioru, chcesz to odbierasz paczkę o 2 rano.
Ja np. lubię paczkomaty, to totalna wygoda w stosunku do poczty polskiej, mogę wybierać paczki o różnych gabarytach w zależności od pojemności paczkomatu. Ponad to też korzystam z listu Inpost i jakoś do tej pory nie miałam z tym żadnego problemu. Osobiście polecam, jest to uczciwa firma, nie zawodzi, dużo ulepsza, jeśli trzeba, dobrze rozbudowana strona z kontaktami.
ale działalność takich konkurencyjnych firm pocztowych może być mobilizacją dla poczty, jak widać poczta miała sporo czasu na to, by coś zmienić w podejściu do klienta, a dopiero teraz niby zaczyna się modernizować, jak na tak dużą, posiadającą takie zasoby firmę, powinna działać od dawna jak w zegarku. Tymczasem to, co się dzieje, czyli unieważnienie przetargu, by czasem poczcie nie zaszkodzić, sprawia, że pp jest mniej zmobilizowana do zmian i nadal MOŻE stać w miejscu, tu chodzi o stare układy i stołki
no właśnie, Poczta Polska to przykład nie najlepszych praktyk w tym zakresie, generalnie ta instytucja cieszy się słabnącym zaufaniem, kiedyś nie było innego wyboru, to ludzie chcąc nie chcąc z niej korzystali, nie tak, jak teraz