• od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~inwestor [164.127.13.*]
    jak wyzej
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~pytam_sie [193.59.32.*]
    czy to nie do wczoraj (15.05) powinien byc raport na 1q?
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~kris [109.78.46.*]
    zastanowcie sie najpierw kto kupowal za tyle kasy w czwartek i piatek!!!! wy ???? watpie!!!!kupowal ktos kto wie o co kaman, my nie wiemy!!!!kupowal by przed zawieszeniem???!!!!
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~krisjaworski [109.78.46.*]
    http://www.mbank.pl/pomoc/info/inwestycje/newconnect.html

polecam lekture o raportach kwartalnych
    Dnia 2015-05-16 o godz. 09:10 ~krisjaworski napisał(a):
    > http://www.mbank.pl/pomoc/info/inwestycje/newconnect.html
    >
    > polecam lekture o raportach kwartalnych

to dlaczego zawiesili za brak (a wlasciwie nie spelniajacy wymogow) raport za 4r?
    nie wiem kto kupowal i kto sprzedawal ale pamietam historie PMI, 2 dniowe odwieszenie, ogromne obroty w tym czasie i martwi mnie brak raportu choc zostalo mi tego ostatnie kilka kilo.
    i juz jest jasniej, tu masz bardziej aktualne informacje i z pierwszej reki (szczegolnie paragraf 5)
    http://www.newconnect.pl/pub/regulacje_prawne/Regulamin_ASO_UTP_zal__3.pdf

"...Emitent jest obowiązany do przekazywania raportów okresowych:
    1) kwartalnych,
    2) rocznych..."
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~belmi [46.205.26.*]
    mam złe przeczucia ,że rozegrali to taktycznie aby wywalić w rynek co mieli i teraz znów kiszonka na spółce ....
    moze racja z ta zawiecha, ale teoria o wywalaniu w rynek nie jest racjonalna???komu wywalili tyle akcji ulicy??? no bez przesady!!!
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~belmi [46.205.26.*]
    Dnia 2015-05-16 o godz. 09:38 ~kris napisał(a):
    > moze racja z ta zawiecha, ale teoria o wywalaniu w rynek nie jest racjonalna???komu wywalili tyle akcji ulicy??? no bez przesady!!!

to sa tylko moje przypuszczenia -zobacz ile sie od środy przemieliło papieru .Obym nie miał racji....
    tak ale ktos to kupowal racja??? myslisz ze ulica lapie noze, ze az tyle jest ryzykantow??mnie jakos ciezko w to uwierzyc ale wszystko mozliwe, ktos dowiadywal sie o obligi dostal info ze w piatek lub w poniedzialek, raport ostatni tez byl opozniony, a potem fikcyjny wiec nie ma co dramatyzowac, taka moja opinia
    poza tym raport za ostatni kwartal nie napawa optymizmem i nie ma nic dobrego w nowym raporcie skoro spolka nie funkcjonowala, ciezko mi uwierzyc ze spekulanci by kupowali pod takie ryzyko, a gruby musi wywalic wyzyj bo na obecnych poziomach to wieksze wywalanko i lecimy na 1gr
    zeby nie bylo, to tylko i wylacznie moja opnia i niech nikt sia nie kieruje, kazdy ma swoj rozum i swoje pieniadze,pozdrawiam utopionych:)
    szczescie w nieszczesciu, ze mamy weekend, wiec maja czas zeby dac ten raport jeszcze dzis albo jutro a jak nie....moze byc PMI bis.
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~tom [83.10.158.*]
    ostatnio tez tak bylo i zawiesili na dlugi czas.. obawiam sie, ze w poniedzialek będzie wodospad bo nikt nie chce miec zamrozonej kasy na kilka miesiecy...
    ktos ostatnio tutaj pisal o Tableo....
    i na Tableo raport super
    jest zysk
    nominał 1 zł
    przejęcie przez Amida Capital
    powstanie coś wielkiego
    wycena śmiesznie niska

to się nazywa perełka.. nie ma spekuły, wałków, dystrybucji, dodruków akcji itp itp

nie naganiam bo kazdy mysli sam.. ale kiedys o ubt tez sie dowiedzialem na innej spolce

taki znawca jestes ze wiesz co bedzie w poniedzialek??? wrozbita???zawijaj na swoje tableo
    tak czy tak to w poniedzialek sesja powinna byc normalan, dopiero komunikat newconnect o zwieszenie chyba raczej po sesji?!myle sie?
    mylisz sie, popatrz np. na ostatnia zawieche, nie podali do g.24.00 raportu (tzn spelniajacego wymogi bo cos tam wrzucili) i na drugi dzien bylo zawieszone, dopiero potem byla uchwala dlaczego zawieszone i co musza spelnic zeby odwiesic. Przed odwieszeniem zazwyczaj jest komunikat na dzien wczesniej.
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~ninjownia [85.221.254.*]
    Kolego"pytam sie " swiadomie lub nie , ale piszesz nieprawde. Nie bylo zawieszenia na nastepny dzien, tylko na drugi z kolei. Raport( a wlasciwie jego namiasatka) ukazal sie 16.02 , a 17 mozna bylo jeszcze spokojnie sprzedac, malo tego , byla to ladna wzrostowa sesja z 12 na 16gr.Fakt, ze uchwala pojawila sie chyba po sesji, ale kazdy kto znal zasady wiedzial co bedzie. Roznica jest tylko taka, ze teraz mamy po drodze weekend, wtedy byl to dzien po dniu.Jesli licza sie tylko dni sesyjne zawias ewentualny powinien bycdopiero od wtorku.
    Dnia 2015-05-16 o godz. 15:16 ~ninjownia napisał(a):
    > Kolego"pytam sie " swiadomie lub nie , ale piszesz nieprawde. Nie bylo zawieszenia na nastepny dzien, tylko na drugi z kolei. Raport( a wlasciwie jego namiasatka) ukazal sie 16.02 , a 17 mozna bylo jeszcze spokojnie sprzedac, malo tego , byla to ladna wzrostowa sesja z 12 na 16gr.Fakt, ze uchwala pojawila sie chyba po sesji, ale kazdy kto znal zasady wiedzial co bedzie. Roznica jest tylko taka, ze teraz mamy po drodze weekend, wtedy byl to dzien po dniu.Jesli licza sie tylko dni sesyjne zawias ewentualny powinien bycdopiero od wtorku.

moze i bylo jak piszesz, dokladnie nie pamietam, cos bylo zawieszone tak z partyzanta z dnia na dzien, moze to pmi? mam nadzieje, ze w poniedzialek jeszcze pozwola pohandlowac albo spolka da ten raport jeszcze dzis albo jutro. Wiele mi tego co prawda nie zostalo ale szkoda kazdej stowy.

wlasnie sprawdzilem w archiwum i jednak to uboata zawiesili z partyzanta, komunikat ukazal sie 17.02 po sesji a 18 od rana byl juz zawieszony i nie bylo handlu, tak wiec dobrze kojarzylem. Ostatnia sesja byla 17 lutego a nastepna 13 marca.

http://www.newconnect.pl/?page=archiwum&ph_main_content_start=show&ph_main_content_cmn_id=12459
    Dnia 2015-05-16 o godz. 16:08 ~pytam_sie napisał(a):
    > wlasnie sprawdzilem w archiwum i jednak to uboata zawiesili z partyzanta, komunikat ukazal sie 17.02 po sesji a 18 od rana byl juz zawieszony i nie bylo handlu, tak wiec dobrze kojarzylem. Ostatnia sesja byla 17 lutego a nastepna 13 marca.
    >
    > http://www.newconnect.pl/?page=archiwum&ph_main_content_start=show&ph_main_content_cmn_id=12459

sorry oczywiscie sesja po odwieszeniu to 13 maja nie 13 marca.
    Swoja droga gdyby poszlo info o zawieszeniu dzien wczesniej i bylby kolejny dzien na handel to raczej bylaby lawina pewnie do 1gr bo kto chcialby zostac z papierem nie wiedzac kiedy i czy wogole bedzie odwieszony (sytuacja w spolce byla juz znana). Lepiej byloby sprzedac nawet z duza strata, moc ta strate odliczyc i moze cokolwiek grosza wycofac niz stracic cala kase bez mozliwosci rozliczyczenia straty.

Zastanow sie dobrze co ,bo w tym momencie sugerujesz,ze piekna biala z 12na 16 gr 17.02 zrobili ludzie ktorzy nie wiedzieli,ze dnia nastepnego notowania beda zawieszone ??? Mysle,ze bardzooo sie mylisz,ale niech czas pokaze kto ma racje.

Dnia 2015-05-16 o godz. 16:39 ~ninjownia napisał(a):
    > Zastanow sie dobrze co ,bo w tym momencie sugerujesz,ze piekna biala z 12na 16 gr 17.02 zrobili ludzie ktorzy nie wiedzieli,ze dnia nastepnego notowania beda zawieszone ??? Mysle,ze bardzooo sie mylisz,ale niech czas pokaze kto ma racje.
    >
    >

m.in ja zrobilem ta biala swiece kupujac parenascie kilo po 16gr i jeszcze wielu takich jak ja, ktorzy wpadli na "chwile" po 2-3gr i zostali na 3 m-ce. Moja wina bo wskakujac na kilka groszy patrze tylko czy jest plynnosc, jak buja i nie zaglebiam sie w terminy raportow itp bo zazwyczaj jestem na takiej spolce dzien gora 2. Akurat mialem pecha jak pewnie wielu innych "robiacych" wtedy ta piekna biala swiece.

Na forum tego dnia wrzalo od wpisow o zawieszeniu notowan nastepnego dnia. Zgadza sie ,po 16 brales Ty i pewnie wielu innych, ale swieczka sklada sie z kilku poziomow wczesniejszych i wielu z tych zawodnikow pewnie wywalilo ostanimi dniami po 8,9,10 i znowu mamy 16 dziwnym frafem.Jak ktos nie ma nerwow to bylo sprzedac,cale 3 dni byly ,a nie teraz okazywac zdziwienie,ze raporu nie ma. Jesli jakis manewr raz przejdzie to cwaniactwo lubi z niego pozniej korzystac. Choc jak chyba gdzies wczesniej wspomniales 15.05 to data teoretyczna na podanie rapory z racji weekendu. Jak w pn. do godz. 9 raportu nie bedzie to wtorekzawias-zeby znowu zdziwionych nie bylo.
    Gdy mam powtarzac czy tez raczej wbijac to mnie lekko mierzi. Zle mowisz,zle kojarzyles. Nie mow kiedy byla uchwala tylko kiedy spolka miala obowiazek opublikowania raporu. Byl to 16.02, obowiazku nie dopelnila a 17 jednak spokojnie mozna bylo sprzedac.. Tak wiec powiedzenia z partyzanta tu zdecydowanie nie pasuje. Uchwala byla tylko konsekwencja dzialan spoki. 16.02z chwila kiedy wybila polnoc dla tych ktorzy znaja podstawowe przepisy jasnym bylo ze od 18.02 bedzie zawias. A tak dla scislosci odwieszenie bylo 13 maj ,a nie marzec
    ok, niech bedzie twoja racja, chociaz ja opieram sie na oficjalnych komunikatach czy to ze spolki czy samej gieldy a te najczescie akcjonariuszowi wyboru nie daja. Czekam na poniedzialek i mam nadzieje, ze jednak dadza jeszcze pohandlowac.
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: apollo1 [89.67.74.*]
    Za nim zaczyna się dyskusję o zawieszeniu notowań z powodu braku raportu warto wiedzieć kiedy spółka ma obowiązek na jego publikację .
     Spółka ma na to dokładnie 45 dni od momentu zakończenia konkretnego kwartału roku obrotowego. Gdy w grę wchodzi publikacja raportu rocznego, spółka ma na to 80 dni od zakończenia całego roku obrotowego. Z kolei raport półroczny spółka ma obowiązek przekazać w terminie dwóch miesięcy od końca pierwszego półrocza.
    nie przypominam sobie komunikatu o odwieszeniu spolki????!!!!jedynio infa ktore polecialy i raport i dwa dni pozniej zostala odwieszona bez komunikatu
    http://www.newconnect.pl/?page=informacje&ph_main_content_start=show&ph_main_content_cmn_id=12713

Dnia 2015-05-16 o godz. 11:09 apollo1 napisał(a):
    > Za nim zaczyna się dyskusję o zawieszeniu notowań z powodu braku raportu warto wiedzieć kiedy spółka ma obowiązek na jego publikację .
    >  Spółka ma na to dokładnie 45 dni od momentu zakończenia konkretnego kwartału roku obrotowego. Gdy w grę wchodzi publikacja raportu rocznego, spółka ma na to 80 dni od zakończenia całego roku obrotowego. Z kolei raport półroczny spółka ma obowiązek przekazać w terminie dwóch miesięcy od końca pierwszego półrocza.

no i? 1q zakonczyl sie 30 marca. Mozna sie sprzeczac czy to wczoraj czy dzis mija 45 dzien ale sama spolka przekazala, ze terminem publikacji raportu za 1q bedzie dzien 15 maja a ten zakonczyl sie wczoraj o g 24.00 - komunikaty spolek publicznych przekazywane oficjalnymi kanalami EBI/ESPI sa wiazacymi (teoretycznie) co innego gdyby sobie pisali na wlasnej stronie www. Informacji o przesunieciu publikacji raportu za 1q oficjalnie nie bylo.
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~belmi [178.180.99.*]
    przepraszam ,ze się w cisnę w rozmowę ,TU nie ma przypadku -to są zawodowcy ,zamiarem ich było wywalenie w rynek a reszta niech się buja ....
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~kriegsmarine [178.180.79.*]
    - niewykluczone ;) ... i będzie wisieć przez tydzień... ale! z goła z innego powodu niż brak raport, który myślę, że będzie przed sesją w poniedziałek -?!
  • Re: od Poniedziałku pewnie zawiesza Autor: ~kris [109.78.36.*]
    ja mysle ze nie bedzie zawieszki, bo nie sadze zeby tylko spekula kupila tyle acji w ostatnie dni, a jezeli maja wywalac to nie na takich poziomach! a wiele osob bedzie wystraszonych w poniedzialek i zaloze sie ze ktos to odkupi, ale to tylko moje zdanie
[x]
UBOATLINE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.