Nie tak szybko roberto :) W poniedziałek wywalanko tych, co w raportach patrzą tylko i wylącznie w jedną rubryczkę - w "zysk netto". Oczywiście całe forum zapłonie przy tym od wpisów o trendzie spadkowym, to pewne. Ale mam nadzieję, że ci ludzie wysypią się do cna w 1-2 dni i potem już pójdziemy w górę bez nich.
Gdybyś przeczytal doladnie raport to wiedziałbyś, z czego wynika opóźnienie Emolixa. Jeśli sobie z tym nie poradzisz to daj mi znać - skopiuję ci odpowiedni fragment.
Bo poważna spółka tak wlasnie powinna robić. Powinna dać inwestorom możliwośc dokladniego zapoznania się z raportem i podjęcia decyzji o wejściu lub wyjściu. A nie grajki zobaczą tylko ujemny zysk netto i już walą PKC na sprzedaży a po kilku dniach płacz i lament na forach, bo oni sprzedali a kurs dalej idzie sobie w górę, bo poważnie inwestorzy nie patrzą tu już na liczby tylko na stan realizacji produkcji zgodnie z planem.
Dnia 2015-05-15 o godz. 18:04 ~lilka napisał(a): > Gdybyś przeczytal doladnie raport to wiedziałbyś, z czego wynika opóźnienie Emolixa. > Jeśli sobie z tym nie poradzisz to daj mi znać - skopiuję ci odpowiedni fragment.
Powiem tak, chciałem przeczytac w tym raporcie właśnie to co przeczytałem... Produkcja się rozkręca, widac,że wiedzą co chcą osiągnąc (LIDER BRANŻY), i dążą do tego... Wszystko poukładane, przemyślany każdy etap wdrożenia, od produkcji po sprzedaż...I tak trzymac... Mam nadzieję,że groszołapy wyskoczą w tym tygodniu, obrażeni na cały świat, bo przecież raport masakra:) Zobaczymy, na jakich poziomach będziemy pod koniec roku, pewnie się troszkę zdziwią... I tak na marginesie, Ci którzy patrzą li i wyłącznie na tabelki może powinni dac sobie spokój z giełdą, tacy to nigdy nie wyjdą z trendu spadkowego...:))) Pozdrawiam...
Georg, to tylko kwestia podejścia: dla jednych "raport masakra" a dla drugich "ujemny zysk netto". Chodzi o to samo ale już wiesz, kto będzie w poniedzialek wywalal a kto będzie trzymał :)
Jeszcze jedno. Po ostatnim raporcie, następnego dnia tj. 17/02 - kurs ruszył, bez "promocji" z 11 na 16. Tak więc posługując się analogią, jeżeli wszystko jest ok, mamy przysłowiową "dzidę" w poniedziałek - a jeśli nie to... no właśnie ;)
Vieira, samo sedno tematu. Grajki będą kruszyć kopie o każdy grosz, a Inwestorów nie interesują nawet obecne poziomy (jesli chodzi o sprzedaż), bo wszystko się zrealizuje w odpowiednim czasie. A stare śląskie porzekadło chińskie mówi: "kto nie ma czasu, ten ma trend spadkowy" :) Pozdrawiam i udanego weekendu.
a co do Emolixa, to cytując za fb emolliere'a: "Produkty Emolliere są do nabycia w aptekach stacjonarnych i internetowych oraz dobrych sklepach medycznych/zielarskich/bio. Alternatywna linia drogeryjna o nazwie Emolix trafi do sprzedaży jeszcze w tym roku."
Jeśli uważasz ,że raport masakra, to porównaj go sobie z raportem z IV kw i jak zachował się kurs na drugi dzień .
Jeśli piszą ,że szykują nowe produkty to nie będzie to tak na gwizdnięcie, musi potrwać . I jeszcze jedna ważna rzecz, to wszystko co jest napisane w raporcie dotyczyło czasu przeszłego ,czyli od tego czsu upłynęło juz 1,5 miesiąca , a tego na jakim etapie z umowami są teraz nie wiemy, można ryzykować sprzedaż akcji z nadzieją na odkupienia taniej ale też można przedobrzyć ,a potem gonić pociąg I tak impuls da gruby nie my.
wprowadzic nowa linie kosmetyków do duza odpowiedzialnosc musi byc potwierdzone ze pomoze a nie zaskodzi. w razie niepowodzenia dopiero były by straty krem do pieca a firma w wszystkich gazetach ale z drugiej strony. co najwarzniejsze to zaczeła sie sprzedarz czyli idzie w dobrym kierunku jak spadnie jeszcze dokupie.