Dnia 2015-05-15 o godz. 16:24 ~bla napisał(a): > majątek trwały - 0 PLN > konkretne WNiP - 0 PLN ( jest 466 tys. PLN jako ZALICZKI, które w dowolnym momencie można wycofać ) > > wynik operacyjny: - 120 tys. PLN > > i wszystko jasne..... padlina....
spokojnie - nawet trupy czasem odbijają się od dna....hehe
Jeśli tacy "analitycy"wypowiadają zię na tym forum to mnie przerazili na przykład ;) Raport jest bardzo dobry moim zdaniem. Wynik, kasa na koncie, dobry kierunek. Zresztą widac dziś było bardzo zdecydowane kupno.
Mieli produkować samochody, potem jachty.... zrobili jeden model, jachtów nie produkują, teraz będą je sprzedawać....
Realnych przychodów ze sprzedaży BRAK, całe ich działanie to tworzenie nowych spółek i funduszy, emisja akcji, a dalej przeszacowywanie akcje i udziałów oraz wzajemne niby sprzedawanie sobie tego bezwartościowego papieru toaletowego.
Ot i cała prawda.
Arek, a pamiętasz jeszcze swojego byłego przyjaciela Jarka ? On o tobie pamięta.... nawet nie wiesz, jak dobrze pamięta....
Dnia 2015-05-15 o godz. 18:48 ~Aksa napisał(a): > Jeśli tacy "analitycy"wypowiadają zię na tym forum to mnie przerazili na przykład ;) > Raport jest bardzo dobry moim zdaniem. > Wynik, kasa na koncie, dobry kierunek. > Zresztą widac dziś było bardzo zdecydowane kupno.
popieram - świetny raport - akcje tak poszły do góry że jeszcze trochę i może będą warte jeden stary grosz - to będzie wielkie osiągnięcie kicha ............może lepiej nie wspominać że kiedyś nowe emisje robili po 31 zł (stare 20 groszy) jeden grosik na horyzoncie ---- hip hip hurrra - a teraz piszcie jak dobrze można było zarobić (szczególni długoterminowi no bo przecież to spółka dla długoterminowych i udupionych heheheh
ale za to jaki sprytny myk zrobili - aktualizacja wartosci inwestycji :) z nadmuchanego kursu dawnego abeonet. a wiadomo jak im idzie sprzedaz po cenach rynkowych :)
za to piekne koszty dzialalnosci: 200.000 pln za kwartal, a podobno tam nikt nie pracuje zeby kosztow nie generowac...
Zysk mają podatkowy a nie z przeszacowania akcji Arrinery Zobaczcie ile mieli akcji Farm51 a zeszli poniżej 5% To daje do myślenia ile bedą mieli w najbliższym kwartale, obstawiam,że znacznie więcej. Do tego emisja obligacji w Arrinerze, na 2 miliony dopięta, plus warranty w Farm51. Obstawiam na znacznie lepszy raport za 2 gi kwartał.
Obstawiasz dużo lepszy raport za 2Q. Ale po co? Przecież ten jest wręcz doskonały. Najważniejsze , że mimo zmiany nazwy spółka nadal jest przewidywalna i nie zaskakuje nas zyskami.
Powiem Wam (z dużym szacunkiem), że uwielbiam szyderców. Co ważne- inteligentnych szyderców. Sam nim jestem (szydercą i akcjonariuszem tej spółki) więc z dużą radością czytam Wasze wpisy. Wpis od #Hehe# rozbawił mnie najbardziej, a i drugi mu nie ustępuje. Pozdrawiam :)
Największym szyderstwem jest to że taka spółka istnieje i ma się dobrze na New Connect. Największym szydercą jest jej prezes który transferuje pieniądze akcjonariuszy do swoich kumpli. W cywilizowanym kraju nie byłoby miejsca na coś takiego. A ludzie kierujący takim przekrętem dawno siedzieliby w pierdlu.