• piękny raport jest dobrze Autor: ~nnnnn [176.97.252.*]
    j.w
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~krzysztof [212.2.96.*]
    Witam,
    raport dobry, jest 268 000 zł zysku. Akcji jest 11 853 500 sztuk.
    Daje to 2,261 groszy na akcję za Q1 2015.

Q2 z dużym prawdopodobieństwem będzie jeszcze lepszy:
    "Spółka w uzgodnieniu z Kontrahentem zamierza rozpocząć produkcję i dostarczanie pod marką własną
    Kontrahenta nowego produktu „twarogu sernikowego” (aktualnie Spółka produkuje i dostarcza
    produkt pod marką własną Kontrahenta jogurt naturalny w różnych gramaturach)."
    "W kwietniu 2015 roku Spółka wprowadziła do sprzedaży, jako pierwsza z polskich producentów branżowych, nowy produkt – twaróg półtłusty fortyfikowany w kwasy Omega-3. Wprowadzony produkt jest pierwszym z linii produktowej asortymentu fortyfikowanego w kwasy Omega-3, a kolejne produkty z tej linii Spółka zamierza sukcesywnie wprowadzać na rynek."

Dodatkowo uwolnienie kwot mlecznych sprawi, że surowiec do produkcji przez długi czas będzie tani.

Zakładając, że w kolejnych kwartałach będzie taki sam zysk (ja stawiam na większe zyski w Q2-Q4 niż w Q1)
    to 4 * 2,261 groszy na akcję, da nam 9 groszy na akcję za 2015.

Przy 27 groszach za akcje jak teraz mamy C/Z = 3.
    Innymi słowy kupując teraz za 27 groszy po 2015, 2016, 2017 akcje będą za darmo.
    Zakładając zyski na niezmienionym poziomie.

Ja zakładam progres, a akcje są okazyjnie tanio.

Pozdrawiam współposiadaczy.
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~qwerty [83.12.87.*]
    może i masz rację jak będzie cały czas do przodu i coraz lepiej . Wyskoku przez dłuższy czas nie ma co sie spodziewać . Raport pokazuje , że kurs w okolicach 0,23 - 0, 29 jest ok. Spokojna branża więc trzeba się trochę pokisić z tym co jest . Do kolejnego kwartału kurs będzie tam gdzie był. W poniedziałek jak już to może lekka podbitka i zjazd do 0,24 gdzieś . Długoterminowo może się w końcu opłaci.

równiez pozdrowienia dla współposiadaczy
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~mały [81.219.39.*]
    Do Krzysztofa
     Nie zachwalaj tak , że surowiec do produkcji jest tani bo ciekawe ile dostają za mleko przerzutowe którego mają naprawdę dużo z tego co wynika z raportu sprzedaży produktów których sprzedają coraz mniej
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~krzysztof [212.2.96.*]
    Starałem się na chłodno to ocenić, akcje mam, a więc może podświadomie nadałem zachwalającą wymowę.
    Pakiet będziemy zwiększać, a więc w perspektywie kwartału cena poniżej 30 groszy jest z tego względu korzystna.

Spółka mleko kupuje tanio, a nie zużyte sprzedaje z minimalną marżą, na zero, lub w przypadku wahań cen z możliwą stratą.

Kontrakty na dostawy do sieci marketów pod marką własną jogurtów oraz ostatnio rozszerzony o sery, sprawia że wzrasta wolumen produkcji i zużycia kupionego taniego mleka i minimalizuje mleko odsprzedawane do dalszego przerobu.
    Jest to pozytywny trend, im więcej produkują tym bardziej obniżają jednostkowy koszt wytworzenia, pozwoli to zachować oraz zwiększyć marże produktów.

Pozdrawiam
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~SERT [78.11.128.*]
    ZYSKOWNA SPÓŁKA WIĘC AKCJE TRZEBA MIEC
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~qwerty [83.12.87.*]
    Tak ale nie za 0,27 trochę podbiło. za mocno , zjazd o kilka groszy będzie jak nic
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~nnnnn [164.126.88.*]
    Jak zejdzie o kilka groszy to dokupie :)
  • Re: piękny raport jest dobrze Autor: ~qwert [83.12.87.*]
    też się zastanowię teraz jest na ten czas trochę za drogie, mam też pakiet z niżych poziomów więc jak urośnie tez będzie dobrze ale w cuda nie wierzą , ja urośnie to na chwile i znów 0,24 . Jednak coś mi się wydaje , że w poniedziałek już czerwono będzie.
[x]
MILKPOL 0,00% 0,68 2026-05-06 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.