• Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: telforceone [89.68.223.*]
    Szanowni Państwo,

Grupa TelForceOne opublikowała wyniki finansowe za I kw. 2015 r.

Wypracowane w I kw. 2015 r. zyski i marże są niższe niż w analogicznym okresie roku poprzedniego, co wynika głównie z negatywnego wpływu wzrostu kursu dolara (co widać zarówno na marży brutto na sprzedaży, jak i na różnicach kursowych) oraz ze wzrostu kosztów sprzedaży (znaczące nakłady poniesione na udział spółek w największych światowych imprezach branżowych oraz na intensywne prace badawczo-rozwojowe). Jednocześnie Grupa znacząco poprawiła cash flow oraz marżę brutto na sprzedaży w stosunku do ubiegłego kwartału.

Zapraszamy do lektury raportu okresowego:
    link

W przypadku pytań – pozostajemy do Państwa dyspozycji.

Pozdrawiamy,
    Zespół Relacji Inwestorskich TelForceOne
    relations@telforceone.pl 
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~prezes [94.254.198.*]
    Jak można było się spodziewać wyniki gorsze ale dramatu nie ma a są widoczne pozytywy. Niestety do przyszlego raportu kwartalnego z kursem się pokisimy
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~cycybum [86.111.207.*]
    Wyniki dobre, spadł zysk spółki, ale znaczna poprawa w cash flow, wzrost przychodów ze sprzedaży, spadek zobowiązań, niższy poziom należności - moim zdaniem kierunek dobry.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~ja [89.191.128.*]
    bardzo dobry kierunek
    -22% !
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    Zarząd ma to gdzieś. Skup miał być i co? no chyba że chcą po 2 zł kupić.
    Po lewej stronie była chwila - brak ofert kupna :)

Zakładam ze najgorszy kwartał za nami.
    Do jakiegoś oepratora się wbili? Bo konkurencja rośnie.
    Ale kurs super sie zachowuje jak od kilku lat po wynikach.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~kiełbi [88.156.226.*]
    Czegoś nie rozumiem, wyniki są naprawdę dobre a tu tak leci. W analizie finansowej na pewno zysk netto nie jest najważniejszy tylko właśnie cash flow, wzrost przychodów i dalszy rozwój i to wszystko tutaj jest a zysk netto to każda księgowa może sztucznie wygenerować na wiele milionów
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~frog [164.127.8.*]
    Tyaaaa, pewnie zaraz z nory wypełźnie TimoMajstro i jego świta pisaczy i powie, że to spółka długoterminowa :D:D:D:D i że czeka na zarobek w dłuższym horyzoncie i inne tego jego frazesy. Tak przez 100lat będzie czekał bo cały czas kółka będą i będzie wracało jak teraz. Co za hipokryzja.
    w kilka tygodni i dziś się "wyzerowała" po 2. latach wspinaczki i łup trzask prask.
    No ale to pewnie technika naganiania żeby było komu akcje wlepiać jak panika.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~kiełbi [88.156.226.*]
    tak frog a Ty masz pojęcie o analizie finansowej ?? ja, dzień w dzień w pracy analizuje sprawozdania finansowe i jednak doskonale wiem o czym piszę to bardzie chodzi o kwestię owczego pęd lub łąpaniu stop lossów lub AT któej nie używam
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~grubasek [178.182.84.*]
    TimoMajstro dzis na pewno kupuje hurtowo
    Ja tak robie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [149.226.255.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [164.127.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~maarc [188.116.35.*]
    U mnie Zarząd stracił wiarygodność po odpisie 5mln należności na Vratislawie.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~kasjan [83.9.203.*]
    z tym się zgodzę, coś tu jest nie halo ( zjawisko halo), ja też czekam na te 5% zysku w odniesieniu do przychodów, ale wicie rozumicie jednak cały czas się rozwijają a to kosztuje
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~vito [83.26.250.*]
    Report wcale nie tragedia. Ktoś na otwarciu się wysypał i poleciało. Ja dokupiłem kolejne akcje dzisiaj po 4,24 bo się za późno zorientowałem. Czekam ze sprzedażą conajmniej rok
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: telforceone [195.94.201.*]
    Witam,

w zapowiedziach dot. rentowności Zarząd zawsze podkreślał, że 2015 r. będzie poświęcony działaniom mającym na celu poprawę marż. I tak się też dzieje - realizowana jest odpowiednia strategia i już widać poprawę w stosunku do ostatniego kwartału 2014 r. (marża brutto na sprzedaży), o czym Państwo możecie przeczytać w mediach:
    link 

Ale zarówno w raporcie, jak i prezentacji pokazujemy także (zgodnie ze standardem rynkowym) zmianę r/r. Ona uległa obniżeniu, ale my dokładnie mówimy o przyczynach po stronie kosztów, m.in. w prezentacji:
    link 

Pozdrawiamy,
    Zespół Relacji Inwestorskich TelForceOne
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~frog [164.127.8.*]
    Marże brutto na sprzedaży odrobinę poprawią żeby pomamić trochę publiczność, a wyprowadzą na zewnątrz swoimi kanałami zysk kilka linijek niżej w P&L nic już nie zostawiając akcjonariuszom. Udostępnijcie akcjonariuszom do wglądu wszystkie wystawione faktury w 1kw2015 (kto i zza co faktura) to prawda wyjdzie na jaw jak to robiliście.
    Żałosne.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~marek [213.158.221.*]
    To po co by wypłacania dywidendę osiołku...
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    TFO dobrą inwestycją? macie Państwo fantazję. Poza tym ocena Państwa "osiągnięć" została dokonana przez rynek...Państwa grupa od dawna zaliczana jest do grupy tzw. śmieci rynkowych, czyli spółek nieprzewidywalnych, innymi słowy krętaczy.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~lis [79.185.173.*]
    To niech zarząd kupi trochę papiera
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~Timo [213.158.222.*]
    Zysk jest, przychody niemałe, przepływy poprawione... a spekuła z kursem robi co chce i straszy, że dalej poleci. Dzięki dresiarze, dzięki Wam miałem okazję dokupić ;-)
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~ElżbietaIII [213.158.218.*]
    Dokładnie... dolar ich pocisnął, ale mimo to zysk jest. Wołajcie sobie dalej na spadki, taa, poleci na 2 i na -2 może jeszcze. Już mnie to drażni. Głupia nie jestem, wiem co robić.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~lis [79.185.173.*]
    będzie rosło ale z 2 zeta na 4
    jak ich dolar pocisnął skoro napisali że się zabezpieczali?

A jak Timo okazyjne zakupy powyżej 5 na poprzedniej okazji?
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~Onet [79.188.255.*]
    Zabezpieczale deale, ale juz na następny było drożej. Co Ty myślisz, ze kupili sobie dolara do worka po 3 złote na najbliższe 5 lat?! Rynek nie jest z gumy, cen nie da się windować w nieskończoność. Gratulacje za obroty, zamiast spadków.
    przepraszam ale zabezpieczenie robi się w momencie zwarcia kontraktu, a nie miesiąc po nim licząc na extra zyski z waluty
    dziadek z wąsami pewnie jeszcze do tego nie doszedł...
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~onet [213.158.222.*]
    Tak, pierwszy robisz po 3,20, drugi już po 3,50, trzeci po 3,60 a kontrakt masz po stałej cenie. Co z tego, nie zafiksujesz sobie ceny na wieki, dzieciak tego nie zrozumie.

• Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~fundamentalista [89.65.79.*]
    Wyniki niezłe w kontekście szybko spadających marż na rynku i coraz silniejszej konkurencji (stawiałem na stratę 0.5-1M), ale z innych niż powyższe powodów:
    -wzrost przychodów,
    -fajnie, że walczą z 1. niskimi marżami - poprzez nowe produkty typu infinity, droższe irony/hammery i droższe gadżety i 2. drogim dolarem - próbują zminimalizować ryzyko kursowe poprzez sprzedaż poza Polską (prawd.z pewnymi sukcesami, vide info w raporcie i ogłoszenia o pracę dla osób do kontaktów po hiszp., franc i niemiecku), na promocję na wystawach/targach i promocję infinity poszło pewnie gros środków.
    -bardzo słusznie, że wzięli się za kształtowanie wizerunku marki - w miarę szybkie aktualizacje i (ponoć) nowy system zarządzania reklamacjami/serwisem, bez tego ani rusz z promowaniem marki, szczególnie jeśli chcą powalczyć o bardziej wymagającego klienta z Infinity etc.. Te dwie rzeczy pewnie też kosztowały niemało (choć przydałyby się ze strony zarządu bardziej szczegółowe info o tych kosztach)

Ogólnie, jest to, moim skromnym zdaniem, słuszna strategia rozwoju czy wręcz przetrwania spółki na trudnym rynku, te wydatki zjadają m.in. zysk netto, ale cytując Kunika: Nie bać się wydatków, jak chce się mieć dochody ;) Stawiam, że na efekty tej strategii nie będziemy musieli długo czekać (4Q czy 1Q 2016?), dobry omen to też pikujący ostatnio dolar, przydałaby się umowa z którymś z operatorów, a w kontekście odbicia kursu - info o dywidendzie
    co Ty za bzdury piszesz? myślisz czasem starcze? czy już nie masz czym? w momencie zawarcia kontraktu np z Biedroną powinni zrobić zabezpieczenie-znając swoje ceny zakupu, cenę sprzedaży i cenę waluty wiesz wszystko. Cóż pazerność albo głupota dziadów gubi...
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~onet [79.188.255.*]
    Za młody i za mało znasz spółkę by zrozumieć, że Biedronka to nie jedyny klient Tfone. Wystawiają dziennie setki jak nie tysiące faktur. W skład grupy wchodzi kilka spółek. Zabezpieczyć można tylko pewne transakcje. Zobacz na dostępność produktów spółki w internecie, sieciach handlowych. Nie znasz umów z Realem, Tesco i innych. Oni wymuszają stała cenę a zamawiają kiedy chcą.
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~he-he-he [46.205.21.*]
    Taki z ciebie Timo, jak z koziej d.......... traba
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~he-he-he [46.205.21.*]
    Z calym szacunkiem dla profesora Kozla he he he.
    Napiszcie ile akcji skupiliscie i czy ograliscie animacje
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~m_i_k_e [94.254.133.*]
    Z jednej strony firma ma mniejszy zysk (papierowy) z drugiej wygenerowana dodatni cash i to nie z wpływów z zaciągniętych kredytów a reakcja rynku -12 procent
  • Re: Wyniki za I kw. 2015 r. Autor: ~prezes [94.254.199.*]
    Co do usd to spójrzcie jak to robi atlanta poland, 80-90 bakali sprowadzają w usd, resztę w euro i pokazali w piątek rekordowe wyniki, co lepsze też ich głównym odbiorcą jest Biedronka. Można sobie jak widać poradzić z kursem tylko trzeba się znać. Swoją drogą to 5 minut poświęćcie i obejrzycie raport atlanty, firna taniutka, cena/zysk 4, c/wk 0,59, co kwartał poprawia wyniki, płaci dywidendy, nie jest jeszcze w trendzie wzrostowym więc można tanio kupić :-)
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.