Dywidenda sama da 4 % zwrot. Dynamika zysków gwarantuje dodatkowo dodatni zwrot z akcji. Uważam że niedługo kurs dobije do 10 zł. Tym bardziej że zarząd jest przekonany o znacznej poprawie wyników w tym roku. Myślę że jeśli ktoś chce dobrze zarobić bez wielkiego ryzyka powinien nabyć tą spółkę. Dziś ostatni dzwonek po takiej cenie (jutro wyniki).
To jest jedna z tych perełek które się kupuje długoterminowo, czerpie kasę z dywidendy...... Plusy to niewątpliwie dobra branża, która zawsze będzie przynosiła zysk, niska wycena C/WK to około 0,70 Ja kupiłem długoterminowo i nie sprzedam w najbliższych latach moja cena to około 15 zł.
I bardzo dobrze. Firma jest w takiej sytuacji że może sobie na to pozwolić. Zyski rosną, otoczenie około rynkowe jest sprzyjające. Fajnie że dzielą się profitami z akcjonariatem. Myślę że niedługo korekta dobiegnie końca i znowu czeka nas fala wzrostowa.
Spada ale przy bardzo małych obrotach, jeżeli ktoś chciałby kupić większy pakiet akcji to musiałoby pójść dużo do góry, ciekawe ilu jest takich co szuka minimumi ciekawe ilu osobom uda się kupić na dnie???
Kiedyś na pewno się skończy. Hossa na tej spółce zacznie się gdy będzie bardziej rozpoznawalna. Dzisiaj niewielu inwestorom mówi słowo RAWLPLUG (ewentualnie tym co znają trochę angielskiego). RAWLPLUG ma podstawy aby rosnąć.