• Raport IQ '15 Autor: ~Greg [213.158.217.*]
    Jutro raport, zobaczymy co pokażą. Jesli bedzie jakiś zysk to myśle ze bedzie ciekawie w przyszłości na tej spółce.
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~Realista [89.234.219.*]
    Zmienił się zarząd, rada nadzorcza, nowe kontrakty, nowa dodatkowa działalność. Musi być lepiej, kwestia czasu.
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~kiler [178.37.2.*]
    Tutaj już nic nie pomoże.Obroty!!!!!!!!!!!! każdy kiosk ruchu generuje większe przychody.Pomyślcie.kto to kupi i po co?Przychody spółki kilkaset tysięcy rocznie a wycena tego gniota 6 mln zł.Może jakiś ruch nastąpi kilkusesyjny żeby Ci którzy kupili po 1 groszu mogli po 2 grosze opchnąć i to wszystko.Pozdrawiam wierzących w cuda..Inwestycyjnie nikt tego nie kupi, bo praktycznie każda spółka notowana na giełdzie będzie lepszą inwestycją.Wytrwali o tym wiedzą najlepiej.Wyrazy współczucia
  • Re: Raport IQ '15 Autor: lech12 [109.196.118.*]
    Przychody: 336 tys
    Koszty działalności:  275 tys
    Zysk netto:  60,4 tys
    Zadłużenie (krótkoterminowe):  772 tys !!! vs 196 tys na koniec I kw 2014
    Kapitał własny:  87 tys
    Pieniądze w kasie: 22 tys

Współczuję akcjonariuszom 
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~max [83.15.65.*]
    jak już taki 'rzetelny' jesteś to powinieneś napisać też, że zobowiązania maja pokrycie w aktywach obrotowych (760tys.), głownie w należnościach i zapasach...
    żenada z tym fałszywym współczuciem. widzisz, jak czekam na 1gr (pierwsze nie do końća zrealizowane zlecenie kupna to własnie moje) a jakoś nie naganiam. klasę trzeba mieć...
    W tym przypadku aktywa obrotowe = należności krótkoterminowe =  wystawione faktury
    Ale realnych pieniędzy z tego nie ma (ujemne przepływy finansowe)
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~max [83.15.65.*]
    no to dopowiem zeby obraz był rzetelny, bo znowu tylko wybiórczo częśc prawdy napisałeś...
    a zobowiazania krótkoterminowe to trzymane faktury pewnie. jak się wspólpracuje z rzetelnymi kontrahentami i samemu sie jest rzetelnym kontrahentem to wystawione faktury zamieniają sie na kasę, z której reguluje się zobowiazania...
    Widać, że chcesz kupić jeszcze po 1 gr zanim zyski z pakietów klientów LUX MEDu się zwiększą i będą zwiększać się sukcesywnie zapewne, wraz z kursem akcji.
    Myślę, że już brakuje takich naiwnych i nawet ich w błąd nie wprowadzisz złą interpretacją raportu :)
    Pozdrawiam
    Jeśli moja interpretacja raportu jest zła, to znaczy że rynek też się myli reagując zero popytu
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~kiler [77.253.232.*]
    Jaki popyt się pytam i pod co tu grać.Zysk 60tys zł za kwartał.Przy obecnej cenie 0.02zł =13mln pln.Za co się pytam?Oni potrzebują 60 lat żeby osiągnąć zysk na poziomie wartości księgowej.Cały czas mówię ze takie pseudospółki powinni wyrzucic z giełdy i to w trybie natychmiastowym.To jest zwykła pułapka.Jezcze raz potarzam.Pozdrawiam wytwałych i wierzących w cuda.
    A to to już są prawdziwe jaja.Przychody w segmencie stomatologicznym 13 000zł za kwartał.Daje uwaga  173 zł dziennie.Gratulacje za operatywność dla NowegoLepszego Zarządu.
    Tabela: Struktura przychodów Dent-a-Medical S.A. (zł) Pozycja

1.01.2015 – 31.03.2015

1.01.2014 – 31.12.2014

1.01.2014 – 31.03.2014

Segment stomatologiczny

13 865

110 952

-

Segment deweloperski

264 297

466 205

-

Pozostałe przychody

58 056

120 744

13 312

Przychody ze sprzedaży ogółem

336 218

697 901

13 312
    Czego Ty sie spodziewasz na początku? Zanim dołączą jako obligo do umów każdego klienta LUXM trochę zejdzie.
    Spodziewam się usunięcia tego czegoś z  newconnect.Przecież to jest nieprawdopodobne żeby takie coś co jest wydmuszką giełdową było notowane.Wyobrażasz sobie kiosk ruchu jako jeden kiosk żeby miał być notowany na giełdzie.To są nieprawdopodobne rzeczy.Wyrzucić z giełdy i za swje pieniądze niech się utrzymują pasoży ty.To wszystko.Ostrzegam innych żeby przypadkiem nie zostali nabici  w butelkę.A poza tym tym to nawet się dziwie że są jeszcze jakiekolwiek oferty kupna. Miłego dnia!Myślę ze niedługo zniką i one wtedy będzie tak jak być powinno.Zero czyli nic bo to coś jest właśnie tyle warte.
    Zobaczymy co będziesz mowil za rok-dwa ;) Chyba ze zamilkniesz ze wstydu ;)
    Za rok lub dwa to tego czegoś myślę że tu jużnie będzie.Szkoda mi tylko ubranych w to coś.W końcu wyemitowali tego papieru 650mln sztuk.Ponabijali ludzi w butelkę.Niewiarygodni są wyłudzacze pieniędzy a najgorsze że zgodnie z prawem.Dlatego jeszcze raz ostrzegam przed kupnem tego śmiesznego nic nie wartego papieru nawet nie toaletowego ,bo toaletowy to jest jeszcze coś wart.
    Ostre słowa po ogloszeniu nowych kontraktow itp. I myśle ze trochę za wcześnie zeby wieszać na nich psy ;)
    Pozyjemy zobaczymy ;)
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~Helena [91.235.230.*]
    Psy szczekają , a karawana jedzie (coraz szybciej) - dalej.
    Tak mawiał klasyk (nie mylić z Klesykiem). He,he,he...
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~Helena [91.224.192.*]
    Hej Kilerku wytrzyj nosa i idź odrabiać lekcje bo do gimnazjum nie zdasz !
    A jak się coś zaczniesz orientować na ekonomii to wróć za parę lat i pisz logicznie,
    a nie demagogicznie. He, he, he...
    A Ci co się znają na ekonomii to raczej tu nie zaglądają bo raczej nie ma po co.Ci co się znają to zarabiają na spółkach które coś znaczą a Ci którzy się nie znają to są umoczeni tak jak Realista,Helenka i inni akcjonariusze wierzący w cuda w tej pseudospółce.Helenko życzę sukcesów i powodzenia.Myślę że odświeżenie umysłu i jakieś korepetycje matematyczne wskazane.U mnie w Liceum uczą trochę mądrzejsi.Myślę że jak korepetycje zadziałają to znajdziesz Helenko razem z realistą ciekawsze spółki które dadzą zarobić.Tutaj nie znajdziesz choćby jednego szczęśliwego akcjonariusza.Bądź pewna.Zyczę jeszcze raz sukcesów.Oby Wam tylko na chleb nie brakło w oczekiwaniu na lepsze nowe czasy jak pisał kolega realista.Pozdrawiam jeszcze raz.
    Ok moge nie znac sie na ekonomii, podobnie jak Ty skoro tez tu zaglądasz, ale i tak za 2 lata będe bogatszy :D
    Pozdrowienia ;)
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~KILER [77.253.232.*]
    OK.Ja mam polnorda.Zobaczymy za kwartał .Moja cena polnorda  to obecnie 10zł w zaokrągleniu.Pozdrawiam!!!Cena denta to 01/02gr
    Oby poszło w gore! Czego życzę każdej spółce, bo to znaczyloby ze jest lepiej.
    Ja jednak o Dencie myśle o znacznie dłuższym terminie niz kwartał ;)
  • Re: Raport IQ '15 Autor: ~max [213.195.151.*]
    zupełnie nie rozumiem tych fałszywych troskliwych ludzi?...

[x]
EKOOZE 0,00% 0,09 2024-05-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.