• WĘGRY I INNE Autor: ~Jasio [78.133.187.*]
    I znowu nastąpiło "odleszczenie"... szkoda tylko że:

1. Nikt nie zwrócił uwagi na info w raporcie o inwestycji na Węgrzech - wszystko idzie zgodnie z planem, za chwilę dostaną pozwolenie na budowę, maszyny już kupione, rząd węgierski pomaga.
    2. Obroty rosną - będzie odpał do 70-80 zł w II kwartale po dobrych infach o rosnącej sprzedaży i zniwelowaniu wpływu RK na wynik.
    3. Spółka realizuje program motywacyjny czyli musi być dobrze.
    4. Dywidenda z zysku lat ubiegłych - czyli nie ma problemu z finansowaniem.
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~invest [78.11.171.*]
    Ciekawe jak Grecja wpłynie na budowę fabryki na Węgrzech?
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~Henio [37.47.45.*]
    A co ma wspólnego Grecja z fabryką na Węgrzech. Bez znaczenia
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~norge [82.214.239.*]
    Węgrzy to solidny partner biznesowy, wiem bo robiłem z nimi interesy przez wiele lat i nie pozwolą sobie na utratę tak solidnego inwestora jak Alumetal. A z Grecja zaraz będzie spokój. Po słabych wakacjach przyciśnie ich bieda i będą bardziej chętni żeby się dogadać.
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~roni [188.146.83.*]
    sranie w banie na papierze to może i ładnie wygląda, a w
    rzeczywistości to zakład w Kętach nadaje się do zamknięcia bo nie spełnia żadnych norm syf kiła i mogiła
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~lucyna [31.179.202.*]
    Zakład faktycznie nie spełnia norm, o czym świadczy wynik kontroli WIOS za Q4 2014 roku. Ponadto emitują hałas ponad normy, pyły i wszystko co możliwe. Na pewno nadaje się do zmknięcia.
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~MaoZedong [5.172.247.*]
    Proszę nie wprowadzać w błąd. Zakład jest systematycznie modernizowany. Faktem jest to że nie da się zamknąć zakładu i zrobić wszystkiego na raz wiec modernizacje robione są podczas przestojów na czyszczenie pieców.
    Zastanawiam mnie to jak dla Alumetalu przełoży się dogadywana budowa w Polsce fabryki Jaguar-Land Rover. Flagowe samochody tych marek są z aluminium np Jaguar XJ czy Land Rover Defender.
    Bujanie kursem od 52 do 58 i z powrotem nie trwa od wczoraj tylko od dłuższego czas i moim zdanie ma na celu wyciągniecie akcji od niecierpliwych.
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~Hugo_Chavez [164.126.246.*]
    "Bujanie kursem od 52 do 58 i z powrotem nie trwa od wczoraj tylko od dłuższego czas i moim zdanie ma na celu wyciągniecie akcji od niecierpliwych."
    mi się zdaje że ktoś wychodzi z papieru,wie że wyniki finansowe z drugi kwartał są słabe,odkupi taniej
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~Teo [79.184.171.*]
    Niestety , to jest bardzo prawdopodobne , pierwsi uciekają w Polsce managerowie & co.

• Re: WĘGRY I INNE Autor: ~luki [131.207.242.*]
    No tak... Rzeczywiscie, wolumen 7k i wy twierdzicie że ktos sypie akcjami. No aż sie uśmiałem ... Dla niekumatych: to miało mieć wydzwiek sarkastyczny.
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~grubyfund [185.25.121.*]
    to samo miałem pisac, wiecej akcji to zwykli gracze maja niż dzisiaj macie na obrocie.
    Jakby wysypał ktoś gruby to byśmy polecieli dużo niżej
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~Teo [79.184.171.*]
    Przy tym popycie jakby wrzucili 100k akcji to by się zatrzymał na 20 pln , może .
    Dobrej zabawy ....
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~lucyna [31.179.202.*]
    Nie wiem czemu mowa o wprowadzaniu w bład. Wystarczy poczytać raporty WIOŚ na temat uchybień, mandatów nakładanych na zakład, występień WIOŚ w sprawie zakładu do władz samorządowych. To nie jest fikcja, tylko fakty potwierdzone raportami.
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~luki [77.254.0.*]
    podeślij te raporty, bo ja znalazlem tylko :
    Zmniejszenie o całą kwotę kary za przekroczenie dopuszczalnego poziomu hałasu za okres od 25.11.2010 r. do 31.12.2010 r.
    Zmniejszenie o całą kwotę kary za przekroczenie dopuszczalnego poziomu hałasu za okres od 01.01.2011 r. do 18.01.2011 r.

Firma Handlowa „ALU-METAL-POL” Anna Polkowska ul.Kościuszki 71, 32-800 Brzesko (Punkt Skupu Surowców Wtórnych – Kopaliny 32, 32-720 Nowy Wiśnicz)
    020/2012 
    19.04.2012 r.
    TI.7061.4.2.2012.MS
  • Re: WĘGRY I INNE Autor: ~lucyna [91.192.196.*]
    ZESTAWIENIE KONTROLI WIOŚ KRAKÓW  Okres kontroli: 2014 r.
      IV kwartał

11

Alumetal Poland
      Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 8, 67-100 Nowa Sól, Zakład Kęty, ul. Wojska
      Polskiego 17, 32-650 Kęty

p

13, 24, 25, 26

zarządzenia pokontrolne, mandat karny,
      wystąpienie do adm. samorządowej,

11-12-2014

[x]
ALUMETAL 0,12% 81,30 2023-08-02 15:49:04