Tak jak wspomniałam wcześniej, w spółce w najbliższym czasie szykują się nie spore ale ogromne zmiany. Jak się do nich nastawiacie ? Spodziewam się, że to przyniesie tylko same pozytywy jeśli nic złego się nie wydarzy
Sprawdźcie sami co szykuje się jeśli nie chcecie daleko szukać ;)
"Zarząd NOVATIS S.A. (dalej: „Emitent”, w trakcie zmiany nazwy na SPAC I S.A.) informuje o zmianie strategii biznesowej. Emitent planuje stać się spółką celową poszukującą celu przejęcia (ang. SPAC - Special Purpose Acquisition Company). Emitent planuje przejęcie spółki o ustabilizowanym biznesie i sytuacji finansowej, działającej w Europie lub Ameryce Północnej, ze szczególnym uwzględnieniem spółek z sektora nowych technologii lub sektora life science. Emitent planuje również zabezpieczenie pozyskania finansowania w wysokości 10 milionów PLN (ok. 3 milionów USD) od inwestorów instytucjonalnych. Kapitał zostanie dostarczony Emitentowi po zatwierdzeniu przez inwestorów transakcji przejęcia. Strategia wykorzystywania spółek SPAC jest sprawdzonym modelem w Ameryce Północnej i na rynkach kapitałowych na całym świecie."
Spółka ma od lat czarny PR (zasłużenie). Liczba akcjonariuszy jest nieduża ( większość znacznie umoczona). Jeżeli będzie coś więcej niż "obietnice" , sensowny nowy Prezes i przejrzystość w informowaniu może coś się zmieni. Wycena jest chyba adekwatna do aktualnej sytuacji ( czekamy na raport za I kwartał). Choć ja dokupywałem po resplicie nadal z niepokojem patrzę w przyszłość. Więc przy 0,61 jestem jeszcze bardziej w plecy niż trzy lata temu. Dawałem jednak wyraz przekonaniu, że to odpali.
spółka ma przejmować a nominał po scaleniu to 19,40 zł i po tyle nowi akcjonariusze mogą obejmować akcje na ewentualne przejęcia więc długa droga jeszcze przed nami......
tylko komu się to opłaca??? chyba że to te odebrane niżej od zniecierpliwionych po scaleniu sypiących pkc. -ale kurs nadal niziutko raczej bezpieczny z dużym prawdopodobieństwem jazdy w górę.
Nie pomoże straszenie. Jedziemy dalej w górę. Przy cenach z ubiegłego tygodnia praktycznie nie bylo obrotów. Więc jeżeli chce ktoś dokupić musi w przyszłym tygodniu zapłacić więcej. Obroty dziś pewnie i tak będą rekordowe ( prawie 5 % wszystkich akcji). Jeszcze jeden taki dzień i będziemy powyżej 1.00-1.20. zł
Dnia 2015-05-09 o godz. 18:50 ~AWER napisał(a): > Będzie przejęcie
Też jestem tego zdania. Bedzie sie coś działo i to szybko. Złóżmy to wszystko do kupy :)
RN: David Waldman, Roger Slotkin, Ajay Tandon, Amit Tandon, Franciscus Diaba.
Wszyscy powołani od 06.05.2015r. http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=NVS&id=78977&id_tr=1
A następnie zmiana strategii: http://www.newconnect.pl/?page=raporty_spolek_EBI&id_firm=&id_tr=&ncc_index=NVS
Wychodzi na to, że ci panowie weszli tu z konkretnym planem działania. Jakim ??? Dowiemy sie wkrótce. Obroty sie zaczeły więce te wkrótce bedzie szybciej niż myślimy :)
To proste. Ich akurat można wyguglowac. I raczej trudno się pomylić. Pierwszy-doktor nauk medycznych. Slotkin-CEO hydrophi Diaba-prawnik Hindusi-biznesmen i jego brat znany aktor. Jeśli ktoś zna detale niech napisze więcej.
Jest to bardzo możliwe. Jeśli ci panowie wchodzą w spółkę a po zapoznaniu się z informacjami o nich widać, że mają doświadczenie, to ewidentnie wchodzą tylko po to, żeby popchać spółkę do przodu aby można było na niej zarobić.Papier ma teraz dobrą cenę a skoro nadchodzą w najbliższym czasie niezłe zmiany to spodziewałabym się kolejnych wzrostów