• Raport za I kwartał 2015 Autor: ~j23 [79.185.243.*]
    Myślicie, że opublikują za tydzień kolejny raport? Ciekawe, czy wyniki będą znacznie lepsze od tych z roku ubiegłego. W końcu obiecywali, że na przełomie 2014 i 2015 moce produkcyjne mają wzrosnąć o 50%.
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~kris [82.177.192.*]
    podaj linka do danych o wzroście produkcji o 50%, jeśli możesz dla przypomnienia co kiedy jak, bo kojarzę temat
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~ŚrednioZaangażowan [89.75.87.*]
    Wzrost mocy produkcyjnych miał nastąpić w wyniku otwarcia nowej fabryki, na co spółka potrzebowała 100 mln zł z IPO + środki własne. Jak przebiegły próby pozyskania kapitału na GPW w 2013 i w 2014 r. można poczytać w relacjach inwestorskich na stronie spółki.
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~j23 [79.185.104.*]
    Nie mogę się z tobą zgodzić. Wzrost produkcji miał nastąpić po zakończeniu I etapu inwestycji, który zakończył się w połowie 2014, a wzrost produkcji miał nastąpić na przełomie roku. Poniżej link.
    http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1099309.html?print=tak&p=0
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~ŚrednioZaangażowan [89.75.87.*]
    Dobrze, że to podniosłeś. Ja ze swojej strony mam zdecydowanie większe zaufanie do tego co stoi w późniejszym prospekcie i w raportach okresowych niż to co przedstawiciel firmy mówi prasie. Zwróć uwagę, że tekst z RZ jest z 04.04.2014, a prospekt SPO jest z 11.06.2014 r. i kiedy zajrzysz tam masz na str 77 „The Group recently expanded its existing production facility by renovating a warehouse and transforming it into a production facility, as a result of finalising the first phase of the investment.”, na str. 149 „Currently, the Group recognises the need to expand its capacity (especially in terms of assembly area) in order to accept all the demand in time required by potential customers. The Group has recently expanded its existing production facility by up to 50% as a result of finalising the first phase of the investment. Though the Group has already reached its capacity and is currently using overtime to respond to market demand, therefore the main goal of the investment plan is to develop new capacity also given the intended increase in sales (see "Use of proceeds" and “Investments”.)” i na str. 165 „The Company has already reached its capacity and is currently using overtime to respond to market demand, therefore the main goal of the first stage of the investment plan is to develop new capacity.”
    Jest więc problem z wiarygodnością i weryfikowalnością danych w zakresie inwestycji. Jak się temu przyjrzeć dokładnie, im więcej się czyta, tym więcej nasuwa się pytań. Dopóki była agencja IR do połowy 2014 r., to jeszcze jakaś treść w raportach była, a w kolejnych raportach za IIIQ i w rocznym przestali cokolwiek wyjaśniać ograniczając się do ogólników i powtórzeń z poprzednich raportów.
    Zgadzamy się do tego, że pozostaje czekać na raport kwartalny i na informacje od spółki co z planem inwestycyjnym i pozyskaniem kapitału na rozpoczętą, nie dokończoną inwestycje.
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~j23 [79.185.104.*]
    Powiem szczerze, że nie mam czasu wczytywać się w prospekt mogę jedynie odnieść się do przytoczonych przez ciebie fragmentów, które wg mnie pokrywają się z wypowiedzią przedstawiciela spółki w RP. We fragmentach jest mowa bowiem o tym, że spółka zakończyła pierwszy etap inwestycji polegający na renowacji istniejącego zakładu i podniesieniu mocy produkcyjnych o 50%. Z tego co pamiętam kolejna emisja miała być przeznaczona na budowę nowej fabryki i podniesienie mocy produkcyjnych o 75%. Jedyne co przemawia na korzyść spółki jest to, że pomimo nieudanej pierwszej emisji w której pozyskali 16mln zł( sam koszt emisji wyniósł podobno ponad 8mln zł) akcji spółka rzeczywiście wypłaciła w zeszłym roku dywidendę (miejmy nadzieję, że w tym roku też to zrobią). Nie zmienia to faktu, że kontakty z akcjonariuszami są słabe, a strona internetowa praktycznie nieaktualizowana. Na rynku nie ma zainteresowania ich akcjami i dlatego mamy taką cenę. Na małe zainteresowanie wpływa pewnie również niski free float. Ciekawe, czy i kiedy można się spodziewać jakiejś informacji o dywidendzie.
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~nobiles [37.130.41.*]
    a wogole jest gdzies podany termin raportu za 1 q? bo nie znalazłem informacji
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~j23 [83.9.238.*]
    Wyniki za I kwartał 2015 mają być 15 maja. Spółka podała terminy ogłaszania sprawozdań finansowych w 1 raporcie z tego roku.
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~nobiles [37.130.41.*]
    czyli znowu w piątek i znowu przed polnoca..zatem do piątku jedziemy powoli na 10- 11, a za tydzień po wynikach 12- 13 i czekamy na info o dywidendzie
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~j23 [83.9.238.*]
    Żebyś się nie przeliczył.
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~kris [198.208.240.*]
    tu kolega przedstawił najbardziej optymistyczne rozwiązanie, które fakt może mieć miejsce

choć z drugiej strony dlaczego te akcję są tak nisko w porównaniu z IPO?
  • Re: Raport za I kwartał 2015 Autor: ~śpekulant [88.156.148.*]
    Dlaczego te akcję są tak nisko ?
    Bo zbieramy......

[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.