1,5 mln netto zysku przy 0,6 mln za wynagrodzenie , gdzie w zeszłym roku , wynagrodzenie wynosilo 0,19 mln za kwartał wniosek.....płacą sobie średnio na łebka miesięcznie 30 tysi...!!!!!!!!! Nieżle , złudzenia się skończyły a wycena trzymana za mordę bardzo wysoka , przynajmniej 15 zeta za dużo....... Brawa za to że przynajmniej zarabiają .......... Już 9 miesiecy temu skończyło sie Onico ........niestety Lecz osobiscie nie narzekam , własnie takie infa pobudzaja do działania .......ja bujam na Brasterze he he he Pozdrawiam:-)
Dzień dobry,no jestem w szoku ,w tym roku mogą wykręcić ok. 20 mln. zł. zysku,dlaczego wydaję mi się,że z raportów kwartalnych mało się dowiemy raport roczny pokaże nam całkowity zysk grupy,a teraz to ukrywanie zysku w spółkach córkach,co o tym sądzicie ?
Wysokość wynagrodzeń wzrosła, ponieważ Onico założyło kilka spółek zależnych. Co w tym jest dziwnego ? Inna sprawa czy to będzie opłacalne czy nie. Na razie to obciąża wyniki - ciekawe na jak długo. Skoro jednak wchodzą na inne rynki to chyba uważają, że będzie to opłacalne. W Genewie na 99% zatrudnili Szwajcarów i to raczej nie z pensją 1000 Euro :). Nie wiemy ile osób pracuje w spółkach zależnych, a ile pracowało rok temu. W samym Onico zatrudnienie wzrosło z 8 do 12 osób czyli o 50%, można przypuszczać, że w grupie wzrost zatrudnienia przekroczył 100%. Dla mnie minusem raportu są ciągle kosztujące spółki zależne i tutaj jest podstawowe pytanie ile to jeszcze potrwa, natomiast największym plusem jest Tłuste i rekordowe EBITDA.
cześć mkon,właśnie o tym piszę 4 mln. zysku poszło w Genewę,na razie zysk może być rozprowadzany po grupie kapitałowej aż do raportu rocznego,patrz analogicznie 2014r.,jednym słowem ponad 1 mld przychodu wykręcą w tym roku ,przy 1,5 % marży co daje nam 15 mln. zysku netto w tym roku, z tymi 20 mln. trochę mnie poniosło ale zobaczymy kto ma rację
Przyznam że liczyłem odrobinę więcej zysku netto ale i tak nie jest źle, ciekawe czy coś się zadzieje z kursem w poniedziałek bo w przypadku tej spółki to nigdy nic nie wiadomo... ;)
przychody ok. 157 mln zł, zysk z działalności operacyjnej (skonsolid.) ok. 5,75 mln zł, zysk z działalności operacyjnej (jednostk.) ok. 6,22 mln zł (!!!), zysk netto (skonsol.) ok. 1,56 mln zł, zysk netto (jednostk.) ok. 2,06 mln zł,
ale uwaga:
udzielone pożyczki ok. 10,78 mln zł, rezerwa na zobowiązania ok. 1,4 mln zł, koszty finansowe ok. 4 mln zł, podatki i opłaty... wielokrotnie wyższe niż w zeszłym roku...
Podoba mi się w raporcie tekst: "Emitent zakłada kontynuację działalności na podobnym poziomie w kolejnych kwartałach roku." Jest zatem nadzieja na co najmniej 24 mln zł zysku z działalności operacyjnej w 2015 roku. W 2013 roku różnica między zyskiem z działalności operacyjnej a zyskiem netto wynosiła około 40%... Gdyby się udało powtórzyć tą zależność, to zysk netto w 2015 roku mógłby wynieść ok. 14 mln zł... Akcji wszystkich jest 1.375.000 szt...