Faktycznie rodzi się coraz więcej. Mi urodzi się zaraz drugie dziecko, dochody mi z tego tytułu nie wzrosły ;-) a wydatki na dzieci wzrosną, poszukaliśmy już oszczędności i przerzuciliśmy się z żoną z Cocodrillo do 5-10-15. Kupimy więcej za tą samą cenę. Jakość porównywalna.
te wróżbita ... już tak wcześniej pisałeś a już przez chwile było prawie 18,5 . Do dywidendy coraz bliżej więc coraz mniej chętnych będzie do oddawania za bezcen tuż przed wypłatą dywidendy. Jak chcesz dokupić do ostatni gwizdek :):):)
tu nie ma żadnego ryzyka , nie dość ,że niedowartosciowana spolka odieżowa i jako jedyna z odzieżowek zaplaci sowitą dywidende ,przypomnijcie sobie ile daje np ccc smiech na sali
Młodzi naiwni. Posiedzicie na GPW z 19 lat jak ja to może będziecie wiedzieć że wskaźniki czy też dywidenda to nawet nie połowa do podjęcia decyzji by coś kupić . A w przypadku CDRL większość moich wskaźników mówi omijać z daleka. Możliwość zarobku niewielka(chyba że spadnie w okolice 10zł) a zamrożenia kapitału znaczna.
Akcji tej spółki nie kupiłem na tydzień lub 2. Jak chcesz sobie pospekulować to jeszcze nie tutaj I nie rozumiem twojego "ojcowskiego' głupiego tonu ile to lat jesteś na giełdzie. I co z tego ile lat jesteś, chyba nadal za mało jeśli piszesz takie dyrymały - jak można spekulować na spółce której średni wolumen to 3 779 szt - jesteś śmieszny :)
Simonku drogi płynność to właśnie jeden z wielu czynników który przemawia przeciw inwestowaniu w ten walor. No i ta twoja teza o kupnie na lata czegoś co nie rośnie gdy na szerokim rynku hossa. To taka pospolita gadka zoltodziobow którzy nie potrafią ucinac strat. No i trzymanie czego? Spółki której ambicją jest rosnąć o 5-10% rocznie. Hahaha. Z taką dynamika to trzecia setka w rankingu spółek na GPW. Miłego mrozenia kaski. Zyski liczą inni:-)
To dlaczego jestes na tym forum. Juz tylko kilka dni do dywidendy. 0,75 zl na 1 akcje chyba w piatek bedzie naliczona. Nie ma takiej opcji zeby nizej spadlo. Jesli spadnie chetnie dokupie.
Cieszę się, że walczysz amaretto. Wciąż za słabo, aby zwać się momotaro - samuraju. Nie powiedziałem, że na lata - prosze czytaj dokładnie I nie interpretuj.
Płynność jest potrzebna, aby zarabiać - ale myślę, że CDRL może być w pierwszej 60 (wartość średnia płynności) miej na uwadze, że na GPW jest krótko. Widzę dla tego waloru szansę na wyższą płynność po wakacjach. Byli w 3 setce już są w drugiej. Zobaczymy jak dalej. Część osob z MON przejdzie do CDRL, uważam, że CDRL ma lepsze perspektywy niż MON.
Było słuchać w maju, teraz mógłby oddać wam 30% wyżej, ale po co. Teraz za każde 1500 zł od narodu zakupię 65 szt. papiera zamiast obligacji rządowych.