Cytat z raportu : " W chwili obecnej trwają finalne testy rozwiązań technologicznych Spółki celem potwierdzenia przez Inwestorów możliwości naszych produktów."
a teraz czytajcie to :
Spółka jest członkiem Krajowej Izby Gospodarczej Elektroniki i Telekomu- nikacji, a w swej działalności stawia na in- nowacje technologiczne. Te są efektem współ- pracy z uczelniami technicznymi: AGH w Krakowie i Politechniką Śląską w Gliwicach oraz firmami posiadającymi wieloletnie do- świadczenie w przemyśle i rozwinięte zaple- cze badawcze: KGHM SA i TAURON.
czy oni robią te testy technologiczne dla kghm i taurona ?????
dla nich ta społka to skarb bo meeeeega obnizenie kosztów moze spowodować.
myślałem swego czasu, że pracują nad technologiami tzw. " inteligentnych domów" wyposażonych w najnowsze technologie zarządzane zdalnie poprzez sms, mail, komendy głosowe itp. itd. czytałem również, że tym inwestorem prawdopodobnie jest Apple, które zainteresowało się aplikacjami służącymi do terowania takimi własnie inteligentnymi domami. Jest to naprawdę atrakcyjny temat inwestycyjny dla obu firm i dla binary i przykładowo apple czy samsung czy microsoft czy pozostalych producentów. Te reduktory mocy także sa atrakcyjne zważywszy na ich zastosowanie oraz cenę. Sprzedaż w takich ilościach jak by każdy chciał by były oznaczało by to bardzo przyzwoite dochody ze samej sprzedaży jak i z leasingu lub dzierżawy. Wypożyczanie sprzętu i dzielenie się oszczędnościami jest bardziej opłacalne dla binary. W takiej sytuacji potencjalny klient nie wydaje pieniedzy, a zmniejsza koszty. Korzyści płyną po obu stronach. |Interesująca firma przyznaję :) wszystko pięknie ładnie elegancko wygląda tylko pozostaje pytanie:
- dlaczego ostatnie komunikaty ciągle brzmią tak samo? tzn. ZMNIEJSZENIE STANU POSIADANIA - dlaczego nie ma żadnych informacji oficjalnych na temat prowadzonych inwestycji? - dlaczego nie ma żadnych informacji oficjalnych mówiących nam o prowadzonych rozmowach? - dlaczego nie ma żadnych oficjalnych komunikatów potwierdzających te wszystkie informacje, które co jakiś czas pojawiają się na forum tutaj na bankier.pl ? - dlaczego wynajęli tego trola " kk " do naganiania ludzi naiwnych na długoterminowe trzymanie akcji? - dlaczego kurs leci w górę bez żadnych przyczyn i żadnych bodźców zewnętrznych? - dlaczego wolumin przy wzrostach jest tak śmiesznie mały?
jest jeszcze kilka wątpliwości.... póki co spróbujmy odpowiedzieć sobie na te pytania i wyciągnąć wnioski. Proponuję ignorować tego trola kk i samemu podejmować decyzje.
myślałem że sprzedałeś bo coś zamilkłeś w ostatnim czasie, ale widzę twardy zawodnik z Ciebie... myślę że sporo osób przez te trzy dni odpadło przeskoczyło na inne spółki. Co do inwestora to obiło mi się o uszy, że postawił warunek aby kapitalizacja wynosiła 15 mln.
Dnia 2015-05-04 o godz. 15:16 ~666 napisał(a): > myślałem że sprzedałeś bo coś zamilkłeś w ostatnim czasie, ale widzę twardy zawodnik z Ciebie... myślę że sporo osób przez te trzy dni odpadło przeskoczyło na inne spółki. Co do inwestora to obiło mi się o uszy, że postawił warunek aby kapitalizacja wynosiła 15 mln.
a no wyszedłem... przeszedłem na coś innego ale niestety długoterminowego bo trwają prace i realizują inwestycje. W czerwcu - lipcu bedą pierwsze testy i od września produkcja pełną parą. Kupiłem już teraz coby o tym więcej nie myśleć. na binarym zarobiłem bardzo fajnie i oby wszystkim szło w górę. Ja nie moge aż tak ryzykować bo nie posiadam sporego kapitału. a te 15mln kapitalizacji to bym w to nie wierzył wiesz? Domysły i domniemania są fajne jeśli są pozytywne ale lepsze są dowody i fakty. Odstaw emocje na bok i przeanalizuj wszystko używając samej logiki. Czasami taki zabieg wspiera inwestora w podejmowaniu dobrych decyzji.
witam ponownie,jak wiecie mroczek mieszka w krakowie ja zresztą tez ale to tak na marginesie..nie udziela się na forum bo jest niemiłosiernie poniewierany słownie ale....gra cały czas:) nic więcej nie mogę napisać,pozdrawiam i do zobaczenia na....innych poziomach p.s jestem w trasie więc ip może się nieco różnić
Dnia 2015-05-04 o godz. 21:13 ~smok napisał(a): > witam ponownie,jak wiecie mroczek mieszka w krakowie ja zresztą tez ale to tak na marginesie..nie udziela się na forum bo jest niemiłosiernie poniewierany słownie ale....gra cały czas:) > nic więcej nie mogę napisać,pozdrawiam i do zobaczenia na....innych poziomach > p.s > jestem w trasie więc ip może się nieco różnić
IP nie jest zależne od miejsca przebywania.... chyba, że korzysta się ze spotów udostępnianych darmowo w określonych miejscach... Pytanie.... kto korzysta z takich spotów, gdzie pakiety danych może każdy przejąć za pomocą zwykłego wszech obecnego androida? Tu nie potrzeba znajomości tajników IT. Sam hackowałem transmisje danych w drodze do szwajcarii w autokarze Sindbad... (latanie to porażka, a czas podróży jest mało zróżnicowany do autokarów biorąc pod uwagę czas oraz oczekiwania, ładowanie bagaży, odbiór bagazy itp. itd. a przesiadka w berlinie jeśli chodzi o linie litnicze to totalna kompromitacja bo aby zdążyć wsiąść do kolenego samolotu kontynującego podróż, trzeba przebierać nogami jak w biegu maratońskim...nawiązując do podróży, powodzenie sukcesu szacuję na 40% , a komplikacje z tym związane nie są warte ceny.... zważywszy na aspekt taki, że niemcy ani szwajcary nie mówią za bardzo po angielsku przynajmniej na lotniskach..... ) no ale kogo to obchodzi....
moje IP było ciągle takie same we włoszech, niemach, francji...... nie wspomnę o roamingu :D pytanie brzmi:
kogo chcesz nabrać gościu? to co robisz nazywa się lichwą bo chcesz zyskać na szkodzie drugiego człowieka! Odejdź i przestań pisać bo są ludzie chcący coś zarobic inwestując swoje oszczędności, a ty prowadzisz ich w kanał i choroby psychiczne..... to po polsku można nazwać oficjalnie "DRAŃSTWO"