"To, co będzie się działo z akcjami firmy, uzależnione będzie od decyzji sądu. Jeśli zgodzi się on na upadłość układową, to papiery spółki pozostaną w obrocie na warszawskiej giełdzie, a tym samym wpływ na portfele akcjonariuszy będą miały notowania. W ramach propozycji układowych niektóre spółki proponują zamianę części wierzytelności na akcje po cenie, która przeważnie jest niższa od notowań na GPW, co rodzi ryzyko spadku kursu. W znacznie gorszej sytuacji będą akcjonariusze spółki, jeśli sąd orzeknie upadłość likwidacyjną. Po sześciu miesiącach od uprawomocnienia się decyzji sądu papiery spółki zostaną wycofane z obrotu na warszawskim parkiecie (oczywiście pod warunkiem, że w międzyczasie sąd nie zmieni formy upadłości z likwidacyjnej na układową). W takim wypadku akcjonariusze spółki z dużym prawdopodobieństwem stracą środki zainwestowane w jej akcje, gdyż pieniądze pozyskane ze sprzedaży majątku w pierwszej kolejności wykorzystywane są na zaspokojenie wierzycieli." Źródło: www.parkiet.com
będziesz mógł się nimi chwalić wnukom w jakie padło zainwestowałeś kasę,,dostniesz taski certyfikat z ilością akcji,,taki dostałem po hydrobudowie i bomi,,można sobie nimi co najwyżej d,,,pę podetrzeć ,,chociaż też nie bo kiepski i śliski papier,,
Dnia 2015-04-29 o godz. 14:13 ~bonzo napisał(a): > będziesz mógł się nimi chwalić wnukom w jakie padło zainwestowałeś kasę,,dostniesz taski certyfikat z ilością akcji,,taki dostałem po hydrobudowie i bomi,,można sobie nimi co najwyżej d,,,pę podetrzeć ,,chociaż też nie bo kiepski i śliski papier,,
Skąd ten certyfikat dostałeś? Automatycznie przyszedł, czy musiałeś o to prosić w BM?
Mi zostały pp bomi (nie wyrobili się debile z zarejestrowaniem, więc nie było jak sprzedać), ale nikt mi żadnego certyfikatu nie przysłał, po prostu wiszą na rachunku maklerskim w formie elektronicznej i przypominają o mojej dawnej głupocie.
nie pamiętam --ale z chyba z biura maklerskiego pkobp albo z hydrobudowy ,,jak bym znalazł to jutro napisze,,bomi nic nie dostałem,znam ten temat z pp,,zrobili nas na szaro,,daj spokój,kupę kasy mi poszło w bomi ale jak na razie najwięcej u malinowego króla na pronoxie,,no i pewno teraz na weście,,,pozdrawiam,,pamiętaj że tu jeszcze może być lekkie wachlowanie tylko nie można być pazernym ja myslę,że w oklice kilkunastu groszy jeszcze podjadą ,,tam się ustawiam z sprzedaża,,chociaż mogę się mylić,.,.,pozdr
ja z kolei uważam że dziś i jutro to były ostatnie dwa dni kiedy można było sprzedać i odzyskać cokolwiek. Po majówce już będzie cały czas 0,01. Chyba ze szulernia nagle da jakieś info żeby jeszcze podbić, albo sąd zmieni zdanie wtedy to może nawet do 0,50 polecieć. Ale szanse na drugi scenariusz 1% na pierwszy 99%.
sad ci juz nic nie zmieni, umorzyl post. likwidacyjne i koniec sprawy! Gant do konca maja nie poda zadnej informacji. Czeka az sprawa ucichnie i jak zechca to porozumieja sie z wierzycielami a jak nie zechca to bedzie gancik gnil...
sprzedaż -zaksięgujesz stratę,,umowa cywilno prawna jak najbardziej--ale bąddżmy realistami ,,kto to kupi?!wracał elektrim i miała wrócić hydrobudowa--masz je na giełdzie?sam musisz podjąć decyzję ,tym cwaniakom nie będzie zależało na wartości akcji gdy syndyk będzie dzielił majątkiem,,tak jak ja mam 170 tys akcji kupowanych powyżej 0,50 i co mam zrobić z tym apkietem jak sam widzisz jakie zlecenia są marne,,jakbym wystwił do do 0,01 by zeszło,,w h ja nas zrobili,,,ale znajdą się typowe polaczki co ci powiedzą ,że dobrze,,,największe wałki robil polak na polaku zwłaszcza za granicą,,,pozdrawiam