witam starą gwardię (jestem tu od lipca 2014) jak myslicie wystrzal bedzie jeszcze w w maju czy poźniej ? jak by ktoś chcial odkryłem perełkę, do własnej analizy dla kumatych a nie groszołapów
11) Łączne określenie wysokości kosztów, które zostały zaliczone do kosztów emisji akcji serii A3: koszty emisji wyniosą ok. 73,65 tys. zł, w tym:
- koszty przygotowania i przeprowadzenia oferty: 43,65 tys. zł,
- koszty wynagrodzenia subemitentów: nie dotyczy,
- koszty sporządzenia publicznego dokumentu informacyjnego lub dokumentu informacyjnego: 30,00 tys. zł (dane szacunkowe, na dzień sporządzenia raportu Emitent nie zawarł jeszcze umowy w zakresie sporządzenia dokumentu informacyjnego dla akcji serii A3);
A niby pod co ma być ten wystrzał ???? Pod te 750 tyś akcji "objętych" :)))) przez jednego inwestora ???? Nie bądź śmieszny, jedyne akcje, za które ktoś zapłacił żywą gotówką to te 400 tyś, które ma ulica :)))) Zresztą grono naiwniaków, którzy dają się złapać na "super infa" na tej spółeczce i Hydrophi topnieje z każdym miesiącem. Widać już, że potencjał wzrostowy na dzisiaj się wyczerpał - to byłoby na tyle ;)
słabo to wygląda całkiem dobre info a wracamy na minima bez większej kasy nic z tego nie będzie jednym plusem jest mała ilość akcji w obrocie łatwo podbić kurs tak jak to dziś się stało
Nie wydaje mi się, że te 7,5 mln zł będzie z potrącenia wierzytelności. Zgodnie z umową z 10 kwietnia AOS nabędzie 89 udziałów Milestone Opht. za 7,5 mln zł. I co? Zapłacą za nie wierzytelnościami? Ludzie zastanówcie się co wy piszecie...
na Tableo wlasnie uswiadomilem sobie co sie tam bedzie dzialo... Ciezko kupic akcje ale spolka wraca na 3 zl i da zarobic jak AOS. Jak ktos ma jaja i wytrzyma 300% zysku to polecam Tableo (jeszcze na fixach)
Ktoś wyżej dobrze zauważył, że obecny obrót jest całkiem niski i łatwo podbić kurs ale tym samym łatwo go zbić. Nie mówcie, że spadek kursu to wina spółki bo nawet ślepy zauważy, że ostatnie komunikaty dawały tylko dobre wieści. Chcecie wyższego kursu to sprzedajcie bo wyższych a nie zaniżonych cenach
I tu się z Tobą znawca zgadzam w 200%. Urządzenie okulistyczne - Drukarka darmowych akcji. Dopóki będzie drukarnia działać pełną parą, wzrostów tutaj nie będzie. Ulica nie jest już tak ciemna jak kilka jeszcze lat temu.
W takim razie czym zapłacą za udziały w Milestone Opht? Jakimi akcjami? Możesz rozwinąć myśl... W komunikacie nie było mowy o inwestorze, który płaci akcjami. Nie mówię, że firma jest idealnie zarządzana, ale dużo osób chyba potrzebuje przerwy od giełdy bo wszędzie widzą spisek :)
zatem czekamy na dalsze infa.... tutaj bylo wiadomo, ze to spolka na lata a nie dla DT. tak samo jest na Tableo.. dzis kolejny dzien na plus a wykres z 6 miesięcy mowi jasno, że spolka wroci na 3 zl... ale trzeba cierpliwości... tam obroty bardzo małe, zresztą na AOS tez ostatnio szału nie bylo czekamy i nie panikujemy
Dziwisz się, że na stracie skoro większość szuka tylko dziury w całym i upatruje spiski zamiast zaczekać na konkretniejsze informacje niż rozsnuwać czarne teorie ?
I bardzo dobre podejście masz! Myślę, że każdy kto siedzi tutaj od dobrych kilku miesięcy to doszedł sam do wniosków, że tutaj liczy się czas i cierpliwość i dlatego nie ma co nastawiać się na szybkie i chwilowe wzrosty tylko powoli dobierać i czekać nawet kilka miesięcy. Nie przypominam sobie komunikatów mówiących o realizacji urządzenia okulistycznego w miesiąc więc należy dostosować się pod faktyczny czas realizacji tego projektu zamiast na własne zachcianki. Ja też chciałbym dziś kupić spory pakiet i jutro na nim zarobić spore pieniądze tutaj ale wiem, że tutaj sprawdzają się inne taktyki
Sytuacja w spółce od dłuższego czasu robi się ciekawa i uważnie jej się przyglądam. Rozumiem wycofanie większości z was i nie ufność patrząc na kurs jednak dziwi mnie brak nadziei związanej z przygotowaniem urządzenia okulistycznego. Z tego co się zorientowałem to projekt wydaje się być dobrze przygotowanym i zabierają się za niego powolutku. Osobiście przekonuje mnie takie podejście do sprawy, jeśli zmienili swoją wcześniejszą branże na obecną to naturalne, że nie zabiorą się do tego w pośpiechu tylko powoli. Nie widzicie szans na sukces w tym projekcie ?
"Nie widzicie szans na sukces w tym projekcie ?" - o taaak widzimy w projekcie co się zowie "drukarnia bezpłatnych akcji dla WDM". Tutaj szanse są ogromne, ale nie dla ulicy :((
Nie oceniałbym tak krytycznie tego projektu. Są dopiero w początkowej fazie jego realizacji i mają teraz zielone pole i szerokie pole do popisu. Fakt faktem, że mają małą liczbę zatrudnionych pracowników do jego realizacji ale jeśli pozyskają fundusze np. z dotacji to sądzę, że zatrudnią w tym momencie więcej fachowców