• Moto
  • Alert
  • Notowania
  • Kursy walut
  • Centrum Finansowe
  • Bankier.TV
  • Newsletter
  • Zaloguj się
Bankier.pl - Polski Portal Finansowy
  • Rynki
    • Giełda
    • Depesze PAP
    • Komentarze rynkowe
    • Waluty
    • Gospodarka
    • Surowce
    • Fundusze
    • Narzędzia
    • Wiadomości z rynków
    • Wywiady ze spółek
    • PPK
    • Binance (serwis partnera)
  • Twoje finanse
    Jak zarządzać Twoimi finansami?
    • Tanie konto
    • Oszczędzanie
    • Jak wziąć kredyt?
    • Mieszkanie na kredyt
    • Pożyczki pozabankowe
    • Nieruchomości
    • Moto
    • Ubezpieczenia
    • Emerytury
    • Domowe finanse
    • Narzędzia i kalkulatory
  • Biznes
    • Prowadzenie firmy
    • Podatki i ZUS
    • Płaca i kariera
    • Finansowanie
    • Windykacja
    • Technologia
    • Narzędzia
    • Konta firmowe
    • MamBiznes.pl
  • Porównywarki
    Porównaj produkty finansowe Logotyp Smart.Bankier.pl
    • Kredyty gotówkowe
    • Konta osobiste
    • Kredyty hipoteczne
    • Pożyczki na raty
    • Konta oszczędnościowe
    • Lokaty
    • Karty kredytowe
    • Konta firmowe
    • Promocje bankowe
    • Kredyty firmowe
    • Kantory internetowe
    • Kalkulator OC i AC
    • Ubezpieczenia turystyczne
    • Chwilówki
    • Kredyty konsolidacyjne
    • IKE i IKZE
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Jak zacząć inwestować?
    • Dodaj wątek
    • Moje posty
    • Obserwowane
TYLKO U NAS
  • Najnowszy Apple Watch możesz mieć za darmo. Wystarczy płacić za zakupy kartą

Forum

• Giełda
  • Jak grać na giełdzie?
  • Dzienniki giełdowe
  • Forex
  • Złoto
  • Gospodarka i polityka
  • Jak zacząć inwestować?
  • Banki
  • Chwilówki
  • Kryptowaluty
  • IKE/IKZE
  • ETF

Warto wiedzieć

• Regulamin Forum Bankier.pl
  • Zgłoś naruszenie
  • Zgłoś skargę
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Podatek giełdowy

Twoje Forum

• Obserwowane wątki
  • Twoje posty

Archiwum

• Podatki
  • Prowadzenie firmy
  • Ubezpieczenia i emerytury
  • Po godzinach
  • Nieruchomości
Forum Jak zacząć inwestować? powrót do głównego postu
  • Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Babcia [164.127.1.*] 2015-04-24 09:56
    Proszę o podpowiedzi jak lokować pieniądze zbierane dla małego dziecka? 
    Mam kilkumiesięczną Wnusię i chciałabym zacząć odkładać niewielkie kwoty dla niej. Taki posag może jej uzbieram :). Nie jestem majętną osobą, ale chcę dla niej coś zaoszczędzić. 
    Macie jakieś pomysły?
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 18 1
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~DoradcaF-Trust [85.221.183.*] 2015-04-25 08:30
    Witam,

zachęcam do zapoznania się z naszymi materiałami edukacyjnymi dotyczącymi inwestowania w fundusze inwestycyjne:

http://www.slideshare.net/F-Trust/5-zasad-inwestowania-w-fundusze-inwestycyjne oraz na naszej stronie internetowej.

Inwestycję można zacząć już od kilkuset złotych, nasi "najmłodsi klienci" mają kilka miesięcy :)

Pozdrawiam
    Piotr
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 13
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~mądra [83.6.197.*] 2015-05-03 23:14
    ja sporo np. oszczędzam po przejściu na gigakablówkę, wczęśniej miałam innego operatora i płaciłam dużo więcej. Lubię też zamiast nowych ubrań wymieniać się ciuchami z koleżankami :) To są spore oszczędności. Najwięcej wydaję chyba na kosmetyki :(
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 7 1
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~GORNY [193.22.252.*] 2018-11-04 10:17
    Ja tam wole do Terlikowa jeździć. Mleka się opije sera białego najem, nawet brzuch mnie nie boli.
    W sklepach tych produktów nie kupuje bo są drogie. TO SĄ DOPIERO OSZCZĘDNOŚCI
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 0
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~jasiek [89.65.50.*] 2015-05-05 11:47
    Kupuj 10 letnie obligacje Skarbu Panstwa. teraz oprocentowanie to ok 3% rocznie. Pewne i bez ryzyka. Jak wejdziesz w IKZE (lub IKE nie pamietam) to dodatkowo nie bedzie pobierany podatek od zysku czyli 19% i cale 3% zysku bedzie Twoje. Pozniej przepiszesz na wnusie i ona moze sama dalej robic to samo albo za nia rodzice.

Jak masz troszke wiecej pieniedzy to wezcie z rodzicami kawalerke w kredyt. Przypuscmy, ze rata kredytu wynosi 1000 zl. Ty dajesz 200, rodzice 200 a z minimum 600 masz z najmu. I kawalerka splaca sie prawie bez kosztowo! Jak wnusia bedzie dorosla to bedzie wdzieczna babci i rodzicom. Zawsze bedzie o tym pamietala, ze babcia byla przedsiebiorcza.

Poza tym kawalerke mozesz wynajac za wiecej niz 600 zl wiec doplata do raty kredytu bylaby nizsza.

Uwazam, ze jest to najlepsza inwestycja z pewnych i pozadanych.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 6
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.254.*] 2015-05-05 16:16
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 10 0
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.105.11.*] 2015-05-27 14:12
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~kasia1 [109.173.157.*] 2015-10-29 11:30
    Ostatnio natknęłam się na ciekawą propozycję, planie "Edukacja", bodajże na stronie Mennicazlota.pl, który polega na oszczędzaniu dla dziecka w złocie, które jest dużo stabilniejsze od jakiejkolwiek waluty. Nie wiem w sumie, dlaczego wcześniej się tym nie zainteresowałam, prawie nikt o tym nie mówi.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 6
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Dominika [31.1.5.*] 2015-11-03 12:30
    Witam,
    mam nadzieję, że uzyskała Pani już poważną informację na temat możliwości oszczędzania a nie inwestowania dla maluszka.
    Jeżeli nie zapraszam do kontaktu i poważnej rozmowy.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 0
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~kadets [212.96.244.*] 2016-03-08 16:59
    Teraz oprocentowanie jest śmiesznie niskie, ale mimo wszystko np. na nowe środki czy na start macie dobre oprocentowanie, zerknijcie choćby na to - link Ale wiadomo - żeby teraz wyciągnąć dobra pieniądze z lokaty, najpierw trzeba mieć spory kapitał - chociaż kilkaset tysięcy. Dopiero wtedy pojawiają się jakieś realne, dodatkowe środki co miesiąc.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 2
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Wnusia [94.208.174.*] 2016-03-09 16:39
    Nie odgrzewac juz tego tematu wy sepy jedne naganiacze naciagacze.
    Babcia odwalila juz kite, nic z niej nie wyciagniecie wiecej.
    Kij wam w .. znaczy pozdrawiam,
    Wnusia
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 4 5
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: maslowyx [89.79.140.*] 2016-03-11 18:52
    A może lepiej po prostu reguralnie je wpłacać na jakieś konto oszczędnościowe - np. w mbanku , nie wielkie kwoty wpłacając co miesiąc można uzbierac po np. 10 latach ładną sume:)
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 2
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~ewelinapol [94.254.253.*] 2017-05-29 21:41
    Najlepiej regularnie odkładać. Ja mam dla chrześniaka osobno założone konto oszczędnościowe i wpłacam tam po 50 zł na miesiąc. Dostanie te pieniądze na 18stke. I mi łątwiej tak odłożyć mu na prezent i on dostanie wiecej.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 1
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Karol55 [195.116.196.*] 2017-06-06 11:20
    Od dwu lat mam konto w Banku Smart. Teraz zmienił nazwę na Nest Bank. To prawdziwe darmowe konto za 0zł. Bez żadnych warunków do spełnienia. Gdy dostaliśmy 500 plus postanowiliśmy ze będziemy tam gromadzić pieniądze na przyszłość naszych dzieci. Za rok powinniśmy dostać premię w wysokości 7 %. Także warto się zorientowac w tym temacie. Można zerknąc sobie na link tam są wszelkie informacje w tym temacie i może pani sobie porównac oferty różych kont.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 4
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~seniora [94.254.248.*] 2017-06-27 13:27
    Też mi się wydaje, że odkładanie na osobne konto do oszczędzania to najlepszy sposób.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 2
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Alicja [94.254.249.*] 2017-07-26 17:56
    Ważne jest oszczędzanie systematycznie. Ja też mam dla dziecka konto oszczędnościowe założone osobno i tam wpłacam 50-100 zł na miesiąc ile mogę. Liczę na to, że dostanie te pieniądze na studia i chociaż na pierwszy rok starczy. Ach konto mam w BGŻ Optima.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 0
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Sweptka [185.97.16.*] 2020-03-06 07:24
    Jesli weźmiecie córce pieniadze oraz nie wytłumaczycie jej działania lokaty czy konta oszczędnościowego, moze być bardzo zawiedziona. Moja propozycja to

część zaoszczędzonych pieniędzy moze sobie wydać na co chce

jednak wiekszość warto jest wpłacić na konto czy lokatę ale po uprzednim doedukowaniu dziecka jak to wszystko działa ( przyda sie córce na przyszłość). Jak bedzie miała 13 lat mozna zastanowić się również nad założeniem jej prawdziwego konta ;) 
    link 
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~patrycka88 [188.146.170.*] 2017-10-15 17:59
    To jest odpowiednie miejsce do którego zdecydowanie radziłabym zajrzeć https://www.bgzoptima.pl/lokaty po wiele przydatnyc informacji na temat lokat
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 1
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: albert0 [94.75.97.*] 2017-10-20 11:32
    Odkładać po te 50-100 zł co miesiąc, tylko nie do skarpety ;) konto oszczędnościowe to dobry pomysł.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: edborby [31.172.191.*] 2017-10-20 12:30
    Też jestem zdania, że konto oszczędnościowe to bardzo dobre rozwiązanie, pod warunkiem oczywiście, że co miesiąc będziemy bez żadnych problemów odkładać. Zawsze można ustawić jakieś stałe polecenie przelewania pieniędzy na dane konto. Jeśli miałbym to robić samodzielnie, to obawiałbym się, że byłyby jakieś wydatki, przez które bym stwierdzał "ok, w przyszłym miesiącu przeleję podwójnie" ;) Ciekawe tylko jak te oszczędności poradzą sobie z inflacją... Zresztą tutaj polecam zajrzeć: link Ale pewnie, że sama chęć oszczędzania dla dziecka jest super. A co odkładania do skarpety, to już lepiej taką praktykę dziecku pokazać jak będzie małe. U mnie od małego się odkładało do skarbonki na własne przyjemności. Jest to świetna nauka szacunku do pieniędzy.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Magda [82.214.142.*] 2018-10-11 13:23
    Zdecydowanie od chwilówek lepsze są kredyty czy pożyczki na dłuższy okres.
    Od samego pożyczania lepsze jest oszczędzanie sukcesywne i odkładanie drobnych kwot na potrzeby w przyszłości

Polecam WAM dobry artykuł o tym jak nauczyć dziecko oszczędzania:
    https://www.aasapolska.pl/blog/porady-finansowe-1/jak-nauczyc-dziecko-szacunku-do-pieniedzy_sx-

• Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Alixte [185.17.26.*] 2019-09-11 14:01
    Konta oszczędnościowe nie są wysoko oprocentowane i są często obłożone opłatami tak wiec nie wiem czy tak dobrze jest sobie takie konto załozyć. Będzie to dość drogie. Polecałabym raczej załozyć sobie zwykle konto osobiste ale resztę oszczędzonej kasy wpłacić na lokatę.
    Aktualnie są dwie lokaty, które maja korzystne oprocentowanie:
    mbank 3,5%
    idea bank lokata happy 3,5%

Zerknijcie sobie na nest bank
    link 
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~doradca [193.109.244.*] 2018-10-22 13:04
    Witam, mam kilka rozwiązań proszę o tel 692851210
    Pozdrawiam
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~kinia2953 [79.185.74.*] 2018-11-08 10:35
    Sugeruję kilkuletbią lokatę. np. tę z BOŚ - EKOlokqta 5 NS 5. Fajna jest, bo procent z każdym rokiem wzrasta...
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Santara [195.201.45.*] 2018-11-29 09:39
    Na wiele sposobów
    lokaty
    konta oszczędnościowe
    Można zastanowić się również nad wykupieniem ubezpieczenia z polisą inwestycyjna. Usługa taka zabezpiecza nas od nieprzewidzianych sytuacji życiowych.Jednoczesnie odkładamy pieniądze na przyszlośc.

Usługę taką ma w ofercie Nationale Nederlanden:
    link 

Nie ma w niej ukrytych kosztów. I jest bardzo czytelny podział na część ochronną jak i na część inwestycyjną.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Markowski [83.15.79.*] 2019-10-01 14:28
    Oszczędzanie wbrew wszystkim opiniotwórcą nie jest takie proste jak zacząć,mindacademy24.pl specjaliści opisali można się nad tym pochylić .
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~staszka67 [5.173.9.*] 2020-02-18 18:04
    Może rozwiązanie będzie przegląd gazetek poszczególnych sklepów dostępne są na portalu link wtedy będzie można zaoszczędzić pieniędzy
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Gotter [185.97.16.*] 2020-03-07 09:28
    Też staram się oszczędzać, ale to bardzo trudne przy dzisiejszych zarobkach ;/ Mówię sobie, że na pewno w następnym miesiącu odłożę więcej, ale cóż...wychodzi różnie
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~remember [185.97.16.*] 2020-03-07 09:42
    Zarobki nie są takim dużym problemem bo Polacy zarabiają coraz więcej i jesli się człowiek postara to nie zarabia tak źle, jednak problemem moim zdaniem jest rosnąca inflacja. Która zjada oszczędności Polaków. I nie da się sensownie odłożyć kasy trzymając ją w skarpecie. Trzeba kombinować oraz szukać dobre oprocentowanych kont oszczędnościowych oraz dobrze oprocentowanych lokat. A takich nie ma wielu przy obecnych stopach procentowych. Ciekaw jestem jak bedzie ze stopami procentowymi.Czy mozna liczyć na ich podniesienie.
    Przydałoby się na pewno poprawić oprocentowanie lokat
    link 
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Alia988 [212.88.230.*] 2020-03-14 19:36
    W telefonie przeglądam oferty promocyjne link i korzystam zawsze coś taniej uda się kupić
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~er [195.8.97.*] 2019-01-11 13:47
    Mało mnie to obchodzi. Rób co chcesz i tak stracisz.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~12344 [188.47.74.*] 2019-10-22 22:59
    Obligacje rodzinne skarbowe.
    Na 6 i 12 lat.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: finansijer [91.229.85.*] 2020-02-22 07:49
    Konto oszczędnościowe i powoli powoli dokładać co na dłuższą metę jest chyba najmniej ryzykownym i najlepszym rozwiązaniem
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: finansijer [91.229.85.*] 2020-07-01 10:57
    Znalazłem tutaj bardzo ciekawą stronę z rankingiem i artykułem na temat konta dla dziecka link
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.81.*] 2020-07-31 19:43
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Inga [37.225.72.*] 2022-01-28 09:53
    Oczywiście, Ty tez możesz oszczędzać z myślą o dziecku ale podstawą jest, aby to dziecko nauczyć oszczędności. Ja zaczęłam niedawno ciekawy eksperyment z dziećmi, coś na wzór tu opisanego https://generali-investments.pl/contents/display-article/klient-indywidualny/trudna-sztuka-oszczedzania
    Bardzo polecam wypróbowanie tych prostych metod. Sprawdzają się idealnie.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Pat [91.145.156.*] 2022-03-30 09:01
    No jak na tak długi termin to myślę, że jednak sztabki i monety złote oraz srebrne które od wieków przechowują wartość
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~mennica_skarbowa [31.0.68.*] 2022-12-30 12:03
    Jeżeli chcecie bezpiecznie lokować część oszczędności w metalach szlachetnych, które pozwolą skutecznie przechować kapitał. To serdecznie zapraszamy do naszej Mennicy Skarbowej https://www.mennicaskarbowa.pl/ Mamy najlepsze ceny, szeroki wybór i oczywiście nasza obsługa pozostaje do dyspozycji. Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na pytania!
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Zizu [89.161.37.*] 2023-05-02 09:11
    Bezpiecznie i długoterminowo może dobre akcje, lokaty, obligacje i złoto na przykład do mennicy skarbowej możesz się wybrać pod tym względem.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~oniek [5.173.131.*] 2023-07-05 13:13
    A może po prostu kupić złoto? Na mennicy skarbowej jest w różnych formach.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Hozi [103.125.235.*] 2023-10-02 08:33
    A może fizyczne złoto, jeśli chodzi o zakup metali szlachetnych stacjonarnie to możecie do mennicy skarbowej się wybrać i sprawdzić ofertę.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~michaj [5.173.139.*] 2023-10-23 16:32
    A może warto kupić po prostu złoto na przyszłosć? Na przykład w mennicy skarbowej, jakieś małe sztabki
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Lens [37.19.205.*] 2023-11-02 10:19
    To może na przykład metale szlachetne w formie złotych monet i sztabek. Sprawdź oferte mennicy skarbowej
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~lejka [5.173.132.*] 2023-11-22 10:34
    Bardzo często ludzie kupują po prostu złoto, to chyba dobra opcja. Na przykład Mennica Skarbowa ma w ofercie złoto, czy to w sztabkach czy na przykład monetach więc dobra opcja jak ktoś chce kupić :)
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: peter766 [94.251.186.*] 2023-11-23 20:57
    chetnie podziele sie kilkoma pomyslami.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Donn [37.19.205.*] 2023-11-30 10:16
    Może w złote monety bulionowe 1 uncjowe, możesz sprawdzić jak wyglądają ceny jak w mennicy skarbowej
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~jozi [212.102.51.*] 2024-02-01 11:49
    zawsze można rozważyć inwestycje w złoto na przykład w formie mneijszych sztabek, czy też monet bulionowych uncjowych można też się wybrać stacjonarnie do m.skarbowej i tam się zorientować jak to wygląda
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~kassiek [5.173.174.*] 2024-02-14 11:40
    Fajną opcją jest kupowanie złota na prezenty dla tak małego dziecka, to bardzo dobra inwestycja w przyszłość. Takie 'prezentowe' złoto można znaleźć np na stronie mennicy skarbowej.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Wujek [178.219.135.*] 2024-03-27 15:05
    Droga Babciu - wnusia najlepiej jak sie będzie uczyła, to sie sama dorobi. Nie ma nic gorszego niż uświadomić wnusie, że pieniądze już na nią czekają - to jest największa zbrodnia na swoich funduszach. Gdy zobaczysz, że jest zdolna i pracowita to możesz jej finansowac kursy językowe, tańca, gry na harfie etc.
  • Re: Jak oszczędzać dla małego dziecka? Autor: ~Leticia77 [89.64.35.*] 2024-04-02 15:43
    Oszczędzanie jest bardzo ważną sprawą. Prawda jest taka, że dzięki temu dbamy też o bezpieczeństwo finansowe w razie różnych, niekoniecznie przyjemnych sytuacji. Co do oszczędzania i uczenia dzieci zarządzania pieniędzmi świetnie opisano w jednym z artykułów Wiadomości i wiele więcej - Bielsk-Podlaski 24 (bielskpodlaski24.pl) 
1 2
Następna
  • Kurs Euro
  • Kurs dolar
  • Kurs frank
  • Kurs funt
  • Wiron
  • Przelicznik walut
  • Kantor internetowy
  • Kalkulator wynagrodzeń
  • Umowa zlecenie
  • Kredyt na mieszkanie
  • Kredyt na samochód
  • Kalkulator kredytowy
  • Revolut
  • Winiety
  • Jak grać na giełdzie?
  • Jak wziąć kredyt hipoteczny?
  • Rejestracja samochodu
  • Jak rozwiązać umowę z Orange
  • Program pit
  • Rozliczenie pit
  • pit 37
  • Pit 36
  • Pit 36L
  • Pit 28
  • Pit 11
  • Ulgi i odliczenia podatkowe
  • Koszty uzyskania przychodów
  • Sesje elixir
  • PB weekend
  • RRSO co to jest?
  • Blogbank.pl
  • Promocje bankowe - zgarnijpremie.pl
  • Stopa procentowa
  • SMART Bankier
  • Pieniądze na dowolny cel
  • Wygodne oszczędzanie
  • Prawo i pieniądze
  • Porady w finansach
  • Średnia krajowa 2023
  • Kalkulator zdolności kredytowej
  • Pożyczki na raty
  • Sklep Bankier.pl
  • ePIT
  • O nas
  • Reklama
  • Redakcja Bankier.pl
  • Patronat Bankier.pl
  • RSS
  • Centrum Prasowe
  • Produkty Finansowe
  • Kontakt
  • Zgłoś błąd
  • Mapa serwisu
Bonnier Business Polska Bankier.pl – Portal Finansowy – Rynki, Twoje finanse, Biznes Puls Biznesu pb.pl - rynek, akcje, spółka, przedsiębiorca, budżet Pulsmedycyny.pl - Portal lekarzy i pracowników służby zdrowia Smart Bankier.pl - Porównaj oferty pożyczek i kredytów Spotdata - Wizualizacja i analiza danych ekonomicznych Arslege - Platforma do nauki prawa przez Internet

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. Polityka cookies | Polityka prywatności |