a w ogóle to ta upadłośś będzie, bo jakoś dziwnie, .zarząd złożył wniosek, zarząd wycofa, poza tym zarząd ma obowiązek złożyć wniosek o upadłość w ochronie interesów spółki, jakoś żaden wierzyciel nie spieszył się, tylko zarząd , poza tym co oni maja za długi ?!
upadać też trzeba umieć... i móc - nie można nakraść i sobie po prostu upaść, sąd oddali wniosek jeśli nie będzie wystarczająco dużo majątku czy kasy na upadanie... (np pokrycie kosztów postępowania i długów w jakimś stopniu)
a długów mają niewiele - jakieś 5 i pół bańki PLN na moje oko ;)
z czego mogą to pokryć? hmmmm, no bieda, skarbówka trzyma łapę - plombę na zapewne jedynych "dobrach" które posiadają, czyli zasobach magazynu których nie udało się wywieźć, a te "dobra" - to sami wiecie z allegro jakie ładne i atrakcyjne ;)
ile trzeba czekać na rozpatrzenie przez sąd wniosku o upadłość, coś się zaczęły jakieś ruchy w notowaniach, może warto już wchodzić, czy poczekać ??, tak się zastanawiam czy ta upadłość będzie ?, czy ten wniosek był z racji obowiązku zarządu, czy rzeczywiście chcą tej upadłości, no i kto pozbierał akcje ?, mają mały dług, jak się okaże że upadłości nie ma, to kto wie ile De Molen może kosztować przy tej obecnej kapitalizacji, no nie wiem czy by tak ochoczo zrezygnowali ze spółki ??, macie jakieś zdanie, ?, warto to już kupować? , ciekawa jestem kto tu siedzi ?, proszę o opinie ?
to co? - info za I kw/2015 niebawem? znów jedynie na podstawie jakiegoś kolejnego raporciku będziecie SWOTy robić. Warto nie warto kupić nie kupić..... ŻAL.