Jestem perfidnie oszukany przy sprzedaży działki. Nie mam pieniędzy a żona choruje na stwardnienie rozsiane. Mógłbym przeprowadzić (niedrogo) analizę finansową przedsiębiorstwa w oparciu o sprawozdania finansowe.
Panie Andrzeju! Widzę, że kompletnie się nie rozumiemy. Mnie nie chodzi o analizę finansową spółki SERENITY S.A. lecz o to, aby JAKAKOLWIEK firma zechciała zlecić mi odpłatne opracowanie analizy finansowej tejże, JAKIEJKOLWIEK fIrmy. A to dlatego, że mając chorą żonę na tak poważną chorobę, jaką jest stwardnienie rozsiane (choroba bardzo kosztowna), muszę gdzieś zarobić pieniądze na leczenie. Na pokrywanie wysokich kosztów leczenia sprzedałem działkę, ale mnie perfidnie przy tej sprzedaży oszukano - mimo że informowałem kupującego, na jaki głównie cel przeznaczę te pieniądze z działki. Ponieważ " wyszło jak wyszło" mam niesamowite braki finansowe i sytuację życiową nie do pozazdroszczenia. Żona nie może chodzić, czuje się coraz gorzej a bywa, że jednomiesięczne leczenie kosztuje nawet 5000 zł ! Do tego inne paraleki, odpowiednie odżywianie, całodobowa opieka nad żoną itd. itp. Dlatego zwracam się to Szanownego Forum, licząc, że wśród większego grona ludzi może ktoś będzie mógł mi pomóc. Pozdrawiam Pana!
Teraz rozumiem.Życzę powodzenia.Jestem przeczulony , bowiem na tym forum i na innych produkował się prezes serenity,pod zmienionymi nickami stąd wszyscy piszą tu bardzo ostrożnie wg mnie aż za ostrożnie. Rozumiem że jest Pan jednym z pokrzywdzonych tzn ma Pan taki status?
Chcę jeszcze wyjaśnić, że analiza finansowa nie jest jakimś rozliczeniem środków pieniężnych firmy (chodzi o przedsiębiorstwa) - jest rodzajem diagnozy przedsiębiorstwa. Analizuje się przede wszystkim dwa sprawozdania roczne: bilans i rachunek zysków i strat. Analizę finansową przeprowadzają np. inwestorzy giełdowi, którzy w oparciu o wspomniane sprawozdania chcą ocenić daną spółkę giełdową pod kątem kondycji finansowej i dopiero na podstawie takiej oceny (i oceny wynikającej z tzw. analizy technicznej, która wskazuje np. linię oporu, linię wsparcia, trendy i wskaźniki) decydują, czy nabyć akcje danej spółki. W zasadzie analizę finansową inwestorzy giełdowi nazywają analizą fundamentalną. Pozdrawiam!