Wg Analizy Technicznej pokonując cenę 0,27 kurs Biomaxa pokonał półtoraroczny trend spadkowy. Po wybiciu ,a tym samym pokonaniu tak ważnego zazwyczaj następuje korekta i obecnie jej świadkami jesteśmy. To co było oporem jest teraz wsparciem ,więc w tych okolicach powinien pojawić się ogromny popyt. Wspomnę też ,że jesteśmy w trakcie formacji W z zasięgiem ok 0,60 zł, dalej narazie nie sięgam w spekulowaniu kursem :) Obroty wzrosły tzn ,że cena dla niektórych inwestorów stała się już atrakcyjna. Osobiście kieruję się wskaźnikiem MFI w interwale godzinowym ,który rzadko się myli, a ten daje impuls do kupna .
Oczywiście jeśli pojawiłoby się niespodziewanie info to wykres może wyglądać zupełnie inaczej :)
Echo, jaki kwiecisty wpis! Zabrzmiałeś tak profesjonalnie, że aż mi łzy uznania poszły :D Brawo! Śliczna analiza. Takiego wpisu nie śmiem podważać, ale dodam skromnie, że już przy poziomie 15-16gr widać było ewidentnie po wykresie i akumulacji, że to nie będzie papier na raz i na glinianych nóżkach, tylko walor solidnie zbrojony, w który dość bezpiecznie można wejść grubym kapitałem (oczywiście pisząc "bezpiecznie" mam cały czas na uwadze, że to jest giełda a nie lokata, i w dodatku jeszcze ananasowy NC). Zatem czekamy na koniec korekty. Dziękuję.
To tak dla porównania powyższych ocen, opinia wczorajszej sesji. Kurs po poprzednim zamknięciu 0,34, otworzył się na 0,33, ciekawe były zachowania akcjonariuszy w całym dniu, próby na podwyższenie kursu. Przy wyższym wolumenie wskazywałoby to na gwałtowniejszy spadek, a wolumen był wyższy, sporo. Dodam, że nie mam już akcji, więc nie jestem stronniczy.