• Apel do Pani Prezes!!!!!!!!! Autor: ~Lee [178.56.152.*]
    • Nie powtarzajcie tych samych błędów. Scalenie 10:1 nic nie da. W przypadku tej firmy trzeba scalać co najmniej 50:1 Bo w innym razie problem scalenia niebawem jak bumerang znowu do was powróci. Wynajmijcie dobrego managera po studiach MBA.bo problemem tego podmiotu jest fatalne zarządzanie od multum lat. Firma od wielu lat przejadała kapitały własne i jakoś tego nikt nie widział.ani zarząd.ani członkowie RN Czym to się skończyło-upadłością układową MNI Premium. Ale jak się niezna Ekonomii-to wychodzą takie skutki!!!!
  • A sąd wiadomo czy celowo nie ubierali od lat naiwniaków w tony papieru ? Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    Ludzie się ubrali, a potem z pięknych zapowiedzi wychodziły trupy z szafy, drukowanie akcji i ogromne odpisy, ale oczywiście drobni akcjonariusze nie mieli wcześniej żadnych przesłanek do niepokojów, bo te infa wychodziły zazwyczaj na koniec, ni z gruchy , ni z pietruchy bez żadnej zapowiedzi, że coś się dzieje nie tak.
    Ja po tylu latach nie wierzę im za grosz i nie uważam, że cokolwiek tutaj jest dziełem przypadku.
    Teraz zmienili scalenie z 1 do 5 na 1 do 10, czyli widać dobrze jak oceniają wartość tych akcyjek i zdają sobie sprawę jak szybko to znowu spadnie na grosze. Bo niby dlaczego miałoby nie spadać, po tak "cudownych" informacjach ze spółki jak choćby ostatni odpis.
    Współczuję wszystkim, którzy tu kiedyś wdepnęli.
  • A sąd wiadomo czy celowo nie ubierali od lat naiwniaków w tony papieru ? Autor: ~jakgracnagieldzie [128.199.241.*]
    witam w klubie sam wdepnalem w to g .. strata 65%
  • Re: Apel do Pani Prezes!!!!!!!!! Autor: ~acer [109.241.10.*]
    proste gdyby chcieli scalenia - nie złożyli by wniosków obarczonych błędami. A tak dajemy info ze chcemy scalenia, składamy wnioski obarczone błędami formalnymi czy tam rachunkowymi. I cacy naiwni kupili "dobre chęci".
  • Re: Apel do Pani Prezes!!!!!!!!! Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Jak was czytam, to łza się w oku kręci ze wzruszenia.
    Jeden z was napisał tak

ale oczywiście drobni akcjonariusze nie mieli wcześniej żadnych przesłanek do niepokojów

Odpuść mu panie, bo nie sposób tego inaczej skomentować.

Drugi zaś na forum dodaje , że ma 65% straty.

Tobie chłopcze, to już nic nie jest w stanie pomóc. Zrób sobie test IQ.

Amatorszczyzna na każdym kroku, Panie miej ich w opiece.
  • Re: Apel do Pani Prezes!!!!!!!!! Autor: ~jakgracnagieldzie [103.10.197.*]
    Dnia 2015-04-13 o godz. 10:09 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > Jak was czytam, to łza się w oku kręci ze wzruszenia.
    > Jeden z was napisał tak
    >
    > ale oczywiście drobni akcjonariusze nie mieli wcześniej żadnych przesłanek do niepokojów
    >
    > Odpuść mu panie, bo nie sposób tego inaczej skomentować.
    >
    > Drugi zaś na forum dodaje , że ma 65% straty.
    >
    > Tobie chłopcze, to już nic nie jest w stanie pomóc. Zrób sobie test IQ.
    >
    > Amatorszczyzna na każdym kroku, Panie miej ich w opiece.

żeby ci było łyso to nie dość że mam 65% straty to dokupiłem drugie tyle po 0,12 - trzeba mieć jaja a nie pękać i płakać !

Ty masz zgniłe jaja co najwyżej, bo gdyby głupota latać mogła, fruwałbyś niczym gołębica.
  • Re: Apel do Pani Prezes!!!!!!!!! Autor: ~jakgracnagieldzie [103.10.197.*]
    Dnia 2015-04-13 o godz. 10:27 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > Ty masz zgniłe jaja co najwyżej, bo gdyby głupota latać mogła, fruwałbyś niczym gołębica.

nie chce mi sie z toba gadac bo ... nie ma o czym. Popisz sobie jeszcze jak ci to humor poprawi.
    Wiesz co ?
    Nie masz racji. To nie chodzi o humor. Nigdy nie miałem zamiaru, obrażać kogokolwiek. Ani to mój styl, ani wychowanie.
    Ale tak jak alkoholik musi upaść na samo cno, tak wielu z was musi stracić wszystko, aby się wreszcie opamiętać.
    Wzajemne wspieranie się w niedoli, nic tu nie zmienia. Jak dojrzejesz do tego, że gra na giełdzie to taki sam zawód jak każdy inny, to się do mnie odezwij. Dam ci wykaz lektur do przeczytania. Dużo ci to nie pomoże, ale zawsze coś da.
  • Gdyby na giełdzie byli tylko zawodowcy, to Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    byłoby ich tu bardzo mało. Tu są różni ludzie, którzy często w akcje inwestują grosze z jakichś drobnych oszczędności. Są emeryci, renciści, hobbyści, cały przekrój społeczeństwa zachęcony do tego w różny sposób, przez różnych ludzi i różne instytucje podobnie, jak wielu jest ludzi z kredytami we frankach, którzy też kiedyś zaufali komuś, że tak będzie najlepiej.
    Nie można mieć do takich ludzi pretensji, że nie są specjalistami od giełdy czy kredytów, bo nie muszą nimi być.
    Natomiast giełda w Polsce już jakiś czas istnieje i wiele osób boleśnie zdążyło się nauczyć, że podchodzić do niej trzeba z najwyższą ostrożnością.
    Jak widać choćby po akcjach MIT-a, naiwniacy na rynku powoli się kończą.
    Kiedyś bajka o skupie czy zakup akcji przez kogoś z firmy natychmiast napędzała tutaj nowych kupujących, którzy ubierali się w ten papierek. Dzisiaj już takie bajeczki nie są w stanie napędzić naiwnych. I o to chodzi, ludzie są coraz mądrzejsi i przestają kupować bajdy bez żadnego pokrycia w rzeczywistości.
    Natomiast my tu na forum wzajemnie się nie wspieramy i nie pocieszamy w niedoli, a raczej ostrzegamy innych na podstawie własnych doświadczeń.
  • Pan, to niech tobie odpuszcza, o mnie się nie martw. Rozumiem, że ty Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    chcesz tu uchodzić za mędrca, który wszystko wiedział, wszystko wie i będzie łaskawie wszystko oceniał z pozycji giełdowego guru.
    Znałem już kilku takich mędrców, co to wszystko najlepiej wiedzieli, tyle tylko, że po fakcie.
    Teraz, to już każdy jest tutaj mądry.
    Natomiast na giełdzie są różni ludzie, którzy na przestrzeni czasu pojawiali się tu w dobrej wierze. Nie muszą to być giełdowi specjaliści, bo to nie jest ich praca i nie można do tych ludzi mieć pretensji o to, że uwierzyli tutaj kiedyś w piękne zapowiedzi , które okazały się bajeczkami nie mającymi nic wspólnego z rzeczywistością.
    Mnie ta firma dzisiaj wisi, ale jak wiele innych osób miałem tu wyjątkowo nieciekawe doświadczenia i tak jak te osoby o tym piszę.

Uogólniając powiem tak - jeżeli ktoś sprzedaje lekko klepany samochód za nowy, to jeden kupujący to rozpozna, a drugi nie.
    Nie mam wtedy pretensji do kupującego, ale do uczciwości sprzedającego auto.
    Może ty masz odwrotnie ?

• Re: Pan, to niech tobie odpuszcza, o mnie się nie martw. Rozumiem, że ty Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Nie no oczywiście masz rację. A kto ma rację, ten stawia kolację !
    ALE, pozwól, że odniosę się do kilku twoich stwierdzeń i do tego cytatu:

,,Znałem już kilku takich mędrców, co to wszystko najlepiej wiedzieli, tyle tylko, że po fakcie.,,

Widzisz, ja na twoim miejscu, najpierw bym sprawdził z kim ci przyszło pogadać. Bo tak się złożyło, że byłem jedyny ( mogę to powtarzać ze 100 razy) , który wręcz krzyczał na tym forum, że kupowanie tych akcji to głupota i jedna wielka manipulacja. Kiedyś nazywano mnie Chodzikiem Księżycowym, teraz jestem Kamerdynerem Profesora, ale przede wszystkim jestem zawodowcem i to nas różni.
    Kiedy cena tych akcji podeszła pod 70 groszy a następnie zaczęła zjazd, wbrew wielu tym co wygadywali głupoty i namawiali ludzi do kupowania, ja prosiłem, błagałem, ostrzegałem. Niestety. Teraz już koniec, finito. Żadne scalenie, żadna zmiana prezesa nic tu nie da i gdybyś się chociaż przez jedną chwilę zastanowił, to sam znalazłbyś potwierdzenie tych słów.
    I jeszcze jedno, dla takich jak ty i im podobnych, nie tylko moge być GURU jak to nazwałeś, ale jestem nim bezapelacyjnie.
    Prosiłem, przedajcie ten papier toaletowy, kupcie GTC. To sobie teraz popatrz na wykresy.

Kamerdyner Profesora
    imć Pana Chodzika Księżycowego
  • Re: Pan, to niech tobie odpuszcza, o mnie się nie martw. Rozumiem, że ty Autor: ~do_mędrca [179.43.147.*]
    ja też nakupiłem po 0,12 akcje tej nic nie wartej, skończonej w/g ciebie spółki. Zobaczymy za jakiś czas kto był mądrzejszy. A.... i jeszcze jedno, o moje pieniądze to się nie martw.
  • Re: Pan, to niech tobie odpuszcza, o mnie się nie martw. Rozumiem, że ty Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Masz racje twoje i obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
    Gratuluje zakupu
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.