A co to za bełkot ??? Rozumie ktoś co tu się dzieje ???
Zarząd Advanced Ocular Sciences S.A. (dalej: „Emitent”, „Spółka”) informuje, że w dniu wczorajszym, tj. w dniu 9 kwietnia 2015 r. do siedziby Spółki wpłynęła podpisana umowa przedwstępna, datowana na 7 kwietnia 2015 r., na mocy której Spółka zobowiązała się do nabycia 89 udziałów spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. o wartości nominalnej 50,00 zł każdy udział za łączną cenę 7,5 mln zł.
Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. w marcu br. przeprowadził podwyższenie kapitału zakładowego w ramach emisji 99 nowych udziałów, z których to 89 udziałów zostało objętych ww. przedwstępną umową ich nabycia przez Emitenta. Obecnie podwyższenie kapitału zakładowego spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. w ramach emisji 99 nowych udziałów nie zostało zarejestrowane w KRS.
Zgodnie z warunkami przedwstępnej umowy nabycia udziałów spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. ustalono, że Emitent wpłaci sprzedającemu tytułem zaliczki pełną kwotę sprzedaży 89 udziałów spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o.
Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. jest podmiotem zależnym od Emitenta posiadającym licencję na wyłączność (obejmującą cały świat) do wykorzystania własności intelektualnych Milestone Scientific, Inc. z siedzibą w Livingston, stan New Jersey, USA, do zastosowań w systemach iniekcji doszklistkowych oka, czyli wstrzyknięć leków lub innych substancji „do wnętrza oka”. Przedmiotowe własności intelektualne są chronione następującymi patentami: US Patent 6,200,289; US Patent 6,786,885; US Patent 7,449,008 oraz zgłoszeniem US Application Serial Number 13/540,880.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu - "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".
Napisali, że : ...Zgodnie z warunkami przedwstępnej umowy nabycia udziałów spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o. ustalono, że Emitent wpłaci sprzedającemu tytułem zaliczki pełną kwotę sprzedaży 89 udziałów spółki Milestone Ophthalmic Sp. z o.o.... Z tego rozumiem, że zapłacą pełną kwotę za 89 udziałów, czyli 7,5 mln zł. Więc liczą na na to, że inwestorzy obejmą 750 tyś akcji po 10zł/sztuka. Nie za bardzo wiem tylko po co była ta emisja A3? Ktoś wie?
Rosnąć spokojnie powinno zacząć ale samo z siebie nie znacznie a znając nastawienie pozostałych, zaczną wystawiać znowu po zaniżonych cenach i wzrosty zostaną przez nich zablokowane.. Norma tutaj przy dobrych komunikatach
Niestety siedzi tutaj więcej osób nie posiadających akcji a krytykujących ich. Przy takiej nominalnej i cenie za sztukę, jest szansa na wzrosty. Czekamy na nie ?
Niestety siedzi tutaj więcej osób posiadających akcje zakupione w zeszłym roku od wielkich akcjonariuszy tj. ACL, Equimaxx. Siedzą zakopani po uszy, liczą straty i nie mają jak sprzedać trefnego papieru. Przy takiej nominalnej i cenie za sztukę, jest szansa na wzrosty ?. Na pewno nie !!! Tutaj nie będzie żadnych wzrostów, bo tutaj jest stajnia WDM. Wiele było już pisane na ten temat, więc nie będę się powtarzał.
Nie będzie wzrostów tylko dlatego, że jest tutaj WDM ? Nie rozbawiaj mnie :) Równie dobrze mogłaby tutaj być jakakolwiek inna spółka z GPW zamiast WDM. Gdyby tak było to od razu brałbyś akcje AOS ? Patrząc wstecz na WDM to dawniej może i mieli nie trafne inwestycje ale w ostatnich kwartałach trochę się to zmieniło. Jeśli AOS ma realizować urządzenie okulistyczne to może oceniajmy spółkę pod tym kontem zamiast tego kto tu siedzi ? :)
"dawniej może i mieli nie trafne inwestycje ale w ostatnich kwartałach trochę się to zmieniło" :))))))))))))))))))))
Taaak - powiedz to "ulicy", która kupowała po 4 lub 5 zł od twoich pracodawców naganiaczu z WDM. Teraz nikt od niej nie chce tego kupić nawet za 2,60 zł. I oczywiście za obecny kurs jest winna ulica, która sprzedaje po kilkaset akcyjek, a "wielcy" którzy w zeszłym roku wywalili w ulicę prawie 300 kilo akcji są cacy ???? :((((((((((((((((( Napisałeś już dzisiaj jakieś pochwalne brednie na Hydrophi ???? Nie zapomnij i tam wychwalić WDM :((((((((((
Kolego, chyba nie czytasz ze zrozumieniem moich wpisów. Najpierw mówimy o WDM a nagle zmieniasz temat na ADVO. W tym zdaniu - chodziło mi o poprawę sytuacji w WDM. Zdaje sobię sprawę jaka jest obecnie sytuacja w ADVO i wierzę, że jak zaczną intesywniej pracować nad urządzeniem okulistycznym i dostaną dotacje na nie to sytuacja znacznie się poprawi. Nikogo nie naciągam na nic bo każdy ma własny mózg, temu kto się nie podoba spółka to skrytykuje, temu co się podoba to pochwali więc nikt nikogo nie musi obrażać. Wolność słowa nadal istnieje i myślę, że każdy to uszanuje :)
Wydaje mi sie ze robi sie grunt pod niezle wybicie. Wiele na to wskazuje te infa sa niezle mozliwe ze w konicu tu cos zrobia konkretnego. 7,5 melona za udzialy niezy kapital.splacaja obligacje to tez dobry sygnal i ta dotacja jak dostana bedzie goraco. narazie struna sie naciaga na kursie ,ale wydaje mi sie ze to konicowka przed wybiciem.