to fakt papier jest wkurzający, bo ślimaczy się strasznie.......jestem na tym papierze od debiutu i cena która jest teraz wydaje sie mega atrakcyjna. Pamietam jak kupowałem po 5 zł i sprzedawalem po 13 zł. Teraz tez kupuje. Za rok sprzedam za 13 zł. A kurs leci bo jest strasznie mała płynność, każda wieksza ilość sprowadza kurs w dół. Jak rok 2015 bedzie ok, to cena 11-13 zł na koniec roku jest realna.
wszystko jest możliwe, pamiętam jak była parę lat temu ostra zwała, śledziłem kurs, i był moment że radpol był po około 4-5 zł i przez 15 minut była tylko jedna oferta kupna za 0,01 zł. Gdyby ktoś wtedy sprzedał choć jedną sztukę akcji PKC to kurs chwilowo spadł by do 1 grosza. Parę lat później kurs znowu podszedł pod 14 zł........historia lubi się powtarzać....
Zgadza się tylko czy faktycznie fundamenty tej Spółki, wyniki finansowe i działania Zarządu są podstawą do takiego spadku kursu i czy nie wynika to z czystej spekulacji grubasów ? Co jak co ale branżę energetyczną i ciepłowniczą czekają spore inwestycje w tym i kolejnych latach, a tutaj pozycja rynkowa Radpolu jest niepodważalna no i kontrakty które mają już teraz w kieszeni, do poprawy jest export i generalnie zakończenie konsolidacji Pionu Sprzedaży, nowy Prezes skupia się na pracy organicznej ...oby z sukcesem, Pióro odszedł z powodów osobistych a nie wyników Spółki, tak głosi oficjalne info. Nadal nie rozumiem takiego spadku kursu na tej Spółce....warszawska bananowa giełda i zaoranie OFE.
spekulanci trzymają się z dala od radpola a cała reszta czeka na jakieś pozytywne info lub dobry I kwartał. Jakby nie patrzeć to na giełdzie mamy hosse teraz a radek leci na dół. Co niektórzy stracili cierpliwość i przeskoczyli na coś innego na czym można jeszcze teraz zarobić. Pewnego dnia raczej bliżej niż dalej na giełdę zawita korekta obecnych wzrostów to radek (mam nadzieje chwilowo) poleci też w dół o "kilka procent" chyba że pokażę zaje.iste wyniki za I kwartał 2015 w co wątpię.......
Dziwna sprawa, spółka ma niezłe wyniki, wypłaca dywidendę na poziomie 4%, gospodarka Polski rośnie, a kurs leci w dół??? Tak to jest u nas w Polsce, bankrut daje zarobić 100%, a zdrowa spółka -50% :(