Witam. Niedługo będą podane informacje o dywidendzie. Jako osoba zupełnie początkująca proszę o informację, kiedy mogę sprzedać akcje by zachować prawo do dywidendy. Jeśli dobrze rozumiem to następnego dnia po terminie ustalenia prawa do dywidendy, nie muszę przecież czekać do wypłaty, prawda?
Wiem. Jest to jednak kwestia tylko tego dnia. W dłuższej perspektywie nie obciąża to wartości mojego portfela.Więc w przeciągu 3 - 4 dni jeśli cena papieru będzie zadowalająca mogę spokojnie dokonać zbycia papierów i czekać na zaksięgowanie dywidendy na rachunku?
Chetnych na dywidende nie brakuje liczac, ze od teraz jest to ponad 5%, a i poprzedni rok byl przeznaczony na akumulacje poza tym drugi kwartal dla synthosu bedzie dobry z uwagi na nowe produkty. Synthos juz pod to wystarwowal, a leszcz czeka na wyniki i obstawia, ze bedzie dramat. Slabsze wyniki za 4 kwartal nie zwalily kursu. Trzeba trzymac sie grubasow a krzykacze niech krytykuja i pluja sobie w brode. Tyle w temacie
Ponad 3 letni kanal boczny oraz wyjscie ponad linie trendu spadkowego w tym kanale patrzac od najwyzeszgo szczytu, jakies tam nowe produkty oraz umowa z ruskimi i wlochami. Wokol synthosu robi sie goraco. W radiu co chwile reklamy synthos agro - to musi sie przebic. Widac, ze troche sie za to wzieli ostatnimi czasy. Bomba tyka, jeszcze tylko wyniki ponad oczekiwania i mamy rajd na nowe szczyty. Wisienka na torcie sa dywidendy jakie placi ta spolka. Kto nie ryzykuje nie pije szampana.