25 sesji do wyników... o ile gorsze od Q1 2014 obstawiacie? Będzie w ogóle +? Ciekawe czy na Spółce jeszcze ktoś na coś liczy, tu handluje animator a reszta modli się o zbawce który weźmie od nich akcje :).
Nie powinno być niespodzianek. Już dodatnie wyniki za III kwartał pokazały, że kurs ma mniejszy wpływ na wyniki niż się wszystkim wydawało. Styczeń był miesiącem napewno stratnym ze względu na nagły wzrost kursu usd spowodu zamówionych towarów. Ale już luty i marzec w połączeniu z dużo wyżej marżowym Infinity i technologiami Led powinien to wszystko z lekkim plusem wywidnować do góry. Jak miałbym obstawiać to 1-1,5 mln zł zysku netto za 1Q2015r.
jeśli chcą poprawić wyniki z poprzedni rok to a 1 kw. powinno być minimum 1,5mili.zysku. natomiast nie zmienia to faktu że do tych wyników w maju to na kursie zobaczymy 4,70zł za akcje. sytuacja jest nie pewna , drobnica wystraszona po ostatniej zwale . kurs osunie się pod własnym ciężarem co zresztą widać w ostatnich dniach notowani ,wspomnicie moje słowa ,
Wujek dobra rada, no nie :D A swoją drogą wyniki się zbliżają i coraz więcej znowu takich dobrych wujków martwiących się o naszą kasę, ciekawe to jest i to bardzo !!!
tak tak,już było pełno takich optymistów jak ty przed wynikami za 2014, którzy tu wieszczyli 10, 12 albo 13zł. wszyscy widzimy jak to się skończyło . także lepiej poczekać do wyników za 1kw. i kupić niż potem przeżywać rozczarowanie .
Wyniki już za ok. 2tyg. W wywiadzie przed wynikami za 2014 oraz na czasie prezes mówił że pracują nad poprawą rentowności. Było to w czasie kiedy znał już wyniki za Ikw więc trzeba liczyć, że zysk będzie lepszy niż w IVkw (musiał się odnosić do tego co było). W przeciwnym razie cała ta gadka oznaczać będzie perfidną manipulację akcjonariuszami. Powiem szczerze, że nadchodzący raport będzie chyba najciekawszy w całym okresie kiedy mam ten papier.
Jeżeli tak będzie to jak wcześniej pisałem będzie znaczyło że kłamią jak z nut. Wypowiedź była w marcu jak już wszystko wiedzieli więc nie można poprawiać rentowności w drugą stronę...no chyba że właśnie odnosił się do wyników za Ikw, które są bardzo złe ale o których nikt nie wiedział i robią wszystko aby wyjść na + w przyszłości czyli się poprawić:) Dowiemy się już niebawem ale jak tak będzie to stracą wszelkie zaufanie które zresztą kiedyś już stracili. Ciekawe czy historia zatoczy koło.
Mówili o rentowności sprzedaży, ja zrozumiałem że chodzi o osiągane marże i w tym kontekscie się wypowiadali. Ty piszesz o rentowności netto, czyli zysku. Jak dla mnie może byc nawet strata po tych wypowiedziach.
nie wiem jak wy ale ja zrozumiałem z ich wypowiedzi że wyniki będą poprawiać się , od w 2kw. natomiast pierwszy kwartał stawiam na zysk pomiędzy 1-1,5miliona.