Dziś sprzedano już 4 % . Niewielu było takich którzy mieli aż tyle akcji. Więc TD czy WDM ? Dziś mija termin spłaty kredytu przez Novian Polska w banku. Czy sprzedaż to zapowiedź złego komunikatu? Czy tylko gra na dalszy spadek ?
Obstawiam zabawę kursem dla wykazania straty podatkowej ;) Przy tąpnięciach małym puszczaja zwieracze i oddają he he :) I o to chodzi... Raczej mali nie uśredniają, bo zbyt obs..ani są :)
Tyle że dziś - pomijając 2 letnią przerwę w handlu - przemieliło sie 4,75 % akcji. Popatrz na zarejestrowanych uczestnikow WZ mało który pokazywal więcej niz 1,5 mln starych akcji. Ja stawiam na WDM ? Mają ( mieli) 280 tys nowych akcji. Jeśli będzie komunikat to wyjasni się wszystko. Chodziły liczne pakiety po 5000 sztuk a to 1,94 mln starych, akcji to nie byla drobnica.
Ja dokupilem, ale bez przekonania. Za duże pieniądze tu utopiono żeby firmę spuścić ... Poczekam na komunikaty. Na pewno coś się pojawi.
Dnia 2015-04-07 o godz. 17:20 ~jpk napisał(a): > Tyle że dziś - pomijając 2 letnią przerwę w handlu - przemieliło sie 4,75 % akcji. Popatrz na zarejestrowanych uczestników WZ mało który pokazywal więcej niz 1,5 mln starych akcji.
Pełna zgoda :)
> Ja stawiam na WDM ? Mają ( mieli) 280 tys nowych akcji. Jeśli będzie komunikat to wyjasni się wszystko. Chodziły liczne pakiety po 5000 sztuk a to 1,94 mln starych, akcji to nie byla drobnica.
Wykazaniem straty podatkowej nie musi być zainteresowana jedynie drobnica. Równie dobrze WDM może to robić czy TD. To naturalny proces. Objęli akcje wysoko, to jak nie chcą się z nimi rozstawać to dają zlecenia S i K równorzędnie :) Jeżeli nie mielili pod stratę podatkową, to oddawała drobnica a oni skupowali w pakietach po 5000.
> Ja dokupilem, ale bez przekonania. Za duże pieniądze tu utopiono żeby firmę spuścić ... > Poczekam na komunikaty. Na pewno coś się pojawi.
Ja stawiam, że jeżeli będzie komunikat, to ujawni się ktoś, kto zakupił akcje lub zwiększył zaangażowane - WDM, TD lub obcy podmiot Made in USA.
Jeżeli mają pomysł na spółkę, to muszą stać się wiekszosciowym.
Trafiłeś. Jest nowy akcjonariusz. Sprzedał TD . Za moment pojawi się pewnie kolejny komunikat. Kto stoi za Equimaxx'em i jakie ma plany ???? Jego inne inwestycje nie napawają optymizmem.
Dzisiejszy komunikat jest oczywistą konsekwencją informacji o nabyciu 20% przez Equimaxx. TD "podzielił się" z funduszem połową swoich akcji. Nadal pozostaje otwarte pytanie kto we wtorek/ środę sprzedawał.
Możemy spodziewac się kolejnego komunikatu.
Swoją drogą musi istnieć porozumienie między TD I EQUIMAXX. Jeśli nie tym lepiej. Statut wymaga teraz 30 % dla ważności Walnego. Nie jest wykluczone że TD lub EQuimaxx te 10% dokupi/ zabezpieczy. Aktualnie to tylko 250-450 tys złotych.
OVIAN (NVN): Zawiadomienie akcjonariusza w związku ze zmianą w głosach na Walnym Zgromadzeniu Spółki (raport nr 3/2015) 10.04.2015 09:57
Raport bieżący nr 3/2015
Podstawa Prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji Zarząd NOVATIS S.A. (d. NOVIAN S.A.) informuje, że w dniu 10.04.2015 r. otrzymał od akcjonariusza zawiadomienie o zmianie posiadanej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu NOVATIS S.A. Treść zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu. dykiel ratuje kase wycofuje sie ma juz 20 proc .faktycznie wolalbym sprzedac po 50 gr niz po 1 gr .tak to jest jak sie daje spolke idiotom i jeszcze jakie mial ale ze on wyciagnol spolke z 1 gr wiesniak z rzeszowa po ile wyciagles po 3,88 nie nawet nie po 50 gr idzie spolka razem z toba frajerze na dno .... za 7 mln to ja bym kupil 10 spolek rypany makler to chyba sluzacy newconnecta zeby obrobic dykla i wdmsa a teraz jeszcze eqiumax amerykancow obrobia i bedzie ok dobrze ze sie pozbylem tego gniota oni i biotechnologia nie maja pojecia co zrobic z ta spolka i tyle