• Niech nam świeci Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Wielu z was często patrzy na wykres spółki, którą zamierza kupić, albo co gorsza po czasie jak już te akcje ma w kieszeni,
    starając się odnależć potwierdzenie swoich decyzji, szukają znaków na to, że przynajmniej nie będzie gorzej. Jednak to co wielokrotnie w życiu nam pomaga, na giełdzie może nas tak naprawdę zabić. Chodzi mi tu o słowo ,,nadzieja,, oraz o to ile zła niesie wraz ze sobą i jakie spustoszenie w naszej psychice wywołuje. Jest kilka stanów umysłu podobnych jak, zachłannośc strach, ale nadzieje przebija wszystko bezapelacyjnie. Ostatnio właśnie tym tematem się zająłem, patrzyłem , czytałem i uwierzyć nie mogłem, że dzieje się to na moich oczach. Przykłady z naszej giełdy można dosłownie mnożyć. Uniwersal, (stare dzieje, czy ktoś to jeszcze oprócz mnie pamięta?), Swarzędz, a z nowszej historii Hydrobudowa PBG, ostatnio MIT. Wszyscy ci ludzie mieli nadzieje, że odbije, że się poprawi, że odrobią, zarobią i bury od żony nie dostaną. Niestety, prawda wygląda zupełnie inaczej. Tam gdzie mamy dowody na przebicie wsparcia, dowody jednoznaczne, potwierdzone, tam nie ma miejsca na zastanawianie się, rozpamiętywanie i karmienie się wypowiedziami innych uczestników tego rynku. Tworzy sie bowiem pwena zbiorowość ludzi dotkniętych współnym nieszczęściem, tz. nieszczęściem posiadania akcji, które traca z dnia na dzień na wartości. Ludzie ci wzajemnie się wspierają na forach i wbrew zdrowemu rosądkowi przekonują sami siebie, że trzymając papier, który z każdym dniem przypomina toaletowy, postepują dobrze. Cytują słowa prezesa , wypociny dziennikarzy, oraz innych znanych analityków i trzymają, trzymają, aż do śmierci swojej lub spółki.
    Tak jak wspomniałem, w ostatnich latach było kilka takich przypadków, ale ten na MITcie przebił wszystko i wszystkich razem wziętych. Kiedy zobaczyłem ogromną dystrybucje na wykresie w okolicach 70 groszy, przekazałem swoje obawy na ten temat. Następne tygodnie przynosiły coraz więcej już nie tylko znaków, ale oczywistych dowodów, że spadki będą mocne i nieuchronne. Niestety mało kto chciał to rozważyć. Entuzjazm był tak wielki, że wszelkie argumenty przepadały od razu. Teraz spółka ta kosztuje 12 groszy i moim zdaniem to już koniec. Nie moge zrozumieć, bo w dalszym ciągu posiadacze tych akcji mają nadzieje. Mało tego, byli i tacy, co poszli na całość i dokupowali podczas tych spadków. Kiedy więc i ty staniesz przed takim dylematem w przyszłości, przypomnij sobie ten wpis Kamerdynera imć Pana Chodzika Księżycowego i opamiętaj się w porę. Czy ma to coś wspólnego z GTC, otóż nie ma na szczęście.
    Skoro tak zacząlem o analizie technicznej, to pozwolę sobie również na tym temacie zakończyć. A kończąc powiem jedynie, że analizowanie wykresu zaczynam zazwyczaj od wykresu miesięcznego, tygodniowego, dziennego i wreszcie godzinowego, na którym realizuje moment wejścia w pozycję. Popatrzcie więc na wykres miesięczny tej spółki a zobaczycie to, czego spodziewałem się kupując te akcje w okolicach 4,64. Zobaczycie przepiękną formacje ,,Gwiazdy Porannej,,.Niech nam wszystkim świeci jej światło w tych trudnych czasach. Nie zapomnijmy przy tym, ż czesto formacja ta jest testowana ponownie.

Pozdrawiam

• Re: Niech nam świeci Autor: ~moro [217.17.38.*]
    Pisałeś kiedyś o dobrej pozycji w analizie AT. jaka to była książka? Możesz przypomnieć.
    Co do GTC to trochę niepokoi mnie ta luka, bo wyspy odwrotu są rzadkością niestety/stety.
  • Re: Niech nam świeci Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Książka o której wspominałem to

,,Kontrakty Surowce Forex,, Rafała Glinickiego. Co prawda pozycja ta przeznaczona jest głównie dla tych co grają na kontraktach, ale
    dotyczy to w równym stopniu akcji. Co do twojego niepokoju odnosnie GTC, przeczytaj uważnie ostatnie zdanie mojego wpisu.

Pozdrawiam
    Kamerdyner
  • Re: Niech nam świeci Autor: ~antygtc [46.112.119.*]
    a jaki zasięg przewidujesz tej formacji Gwiazdy Porannej ???
    a , ja tu widzę mozliwość pojawienia się Gwiazdy Wieczornej

• Re: Niech nam świeci Autor: ~moro [31.61.129.*]
    Dziekuje. 
    Co do zdania: jak widac piszemy o tym samym. Tyle, ze wg. mnie moze sie to wydazyc (niestety) duzo pozniej, za pozno. To co pisales o zmarnowaniu szansy.. Pozdro
  • Re: Niech nam świeci Autor: ~Mirosława [83.8.250.*]
    chodzik vel kamerdyner na HB Polska to ty śmieciu dałeś największą plamę w historii giełdy i na PBG.
    I tradycyjnie na Sfinksie itp itd ..........

Zobacz wątki dotyczące SfinksZobacz profil Sfinks
    https://www.bankier.pl/static/images/forum/zarejestrowani.pngAutor: kamerdyner-profesora [87.207.76.*] 2014-11-24 09:59
    Opublikowano przy kursie: 1,34 zł, zmiana od tamtej pory: 126,87%
    prorocze słowa
    Dzisiaj w poniedziałek 24 listopada 2014 roku, mogę już wam pokazać, co mnie interesowało w ostatnich tygodniach i dlaczego tu do was na frytki zaglądać nie chciałem.
    Ponieważ teraz możecie jedynie wspierać kupione i bezpieczne już akcje, moje akcje oczywiście więc podam wam ponownie na srebrnej tacy, cacy rodacy, to co warte jest zainteresowania, a nie tam jakiś przypalony kotlet.
    Motto na nadchodzące tygodnie brzmi:

Sprzedaj Sfinksa, nawet ze stratą
    kup... PBG

Jak zwykle pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
    bez wątpienia najlepszy analityk techniczny na forum bankiera

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

a PBG które zalecałeś kupować poleciało na ryj-więc poszoł won ze swoimi debilnymi wpisami.
  • Re: Niech nam świeci Autor: ~Mirosława [83.8.250.*]
    A Sfinks od dnia zalecenia sprzedaży przez księżycowego głąba wzrósł o 128 %,
    Odpowiadając na pytanie anty GTC o zasięg. Mogę dzisiaj jedynie potwierdzić, to co już na tym forum napisałem.
    Moim zdaniem zasięg będzie dwucyfrowy. Jakiekolwiek inne dywagacje robiły by ze mnie Nostradamusa, czy innego wróżbite, a ja jestem jedynie skromnym analitykiem. Co będzie to się okaże a na razie w dalszym ciagu spółka buduje podstawę do dalszych wzrostów i moim zdaniem są to wzrosty w ramach dużej formacji korygującej dotychczasowy spadek. Nic się w tym temacie nie zmieniło.
    No dobrze, powiem co myślę, brak mi jeszcze potwierdzenia moich założeń. Sprawa z mojej strony nieco ryzykowna, bo potem wszelkiej maści hajterzy rzucą się na mnie niczym wściekłe pieski, jeśli wykres zrobi coś czego nie przewidziałem. Ale z drugiej strony wiadomo nie od dzis, że ich ataki wiszą mi kalafiorem.
    Tak więc moim zdaniem GTC zrobi impuls, którego ostatnia część będzie najdłuższa. Znacie mnie już trochę i wiecie, że rybę można kupić w sklepie

Pozdrawiam
    Kamerdyner
  • Re: Niech nam świeci Autor: ~rozbawiony-bałdyga [81.190.146.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_posmiejecie-sie-az-was-brzuch-rozboli,7150969.html

Re: Pośmiejecie się aż Was brzuch rozboli
    Autor: ~DJ Andrzej [79.191.28.*] 2012-09-16 14:03
    Witam wszystkich
    Trzy lata temu wychwalałem Chodzika jednak z perspektywy czasu uważam że powinniście myśleć samemu a nie sugerować się głosami innych.
    Żadna z ocen sytuacji giełdowych z ostatnich dwóch lat Chodzika nie sprawdziła się . Wręcz przeciwnie doprowadziła do wielu tragedii i nieszczęść ludzkich. Ludzie ufający gadającym na forum prorokom i fachowcom o małej wiedzy i opierających się o fale El stracili wszystko. Jeśli macie jakieś wątpliwości zobaczcie na fora PBG HBPOLSKA. Teraz mogą odliczać sobie od zysków z giełdy przez 5 lat.
    Za zyski państwo zabiera kasę a jak udupicie to sami odrabiajcie sobie straty.
    Chodzik na tym i wielu innych forach przeżywał wiele zmian osobowości. Jak coś źle przepowiedział to uśmiercał się, zmieniał się w jakąś Mirosławę i inne forumowe twory. Ktoś z ludzi którzy stracili pod jego wpływem kasę namierzyli go i okazało się że jest odizolowaną osoba od społeczeństwa z dostępem do internetu.
    Możecie to zweryfikować na innych forach.
    Dlatego jeszcze raz PRZESTRZEGAM PRZED CHODZIKIEM
    Pozdrawiam wszystkich
    PS. Ja też straciłem kasę i to uczy pokory i myślenia przed pochopnymi decyzjami. I tylko kasę a nie jak inni gracze rodziny majątek a w konsekwencji ŻYCIE.
    Bardzo mi przykro ROZBAWIONY, że straciłeś kasę, ale nie lej tu łzami. Chłopaki nie płaczą.
    Dnia 2015-04-02 o godz. 11:26 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > Odpowiadając na pytanie anty GTC o zasięg. Mogę dzisiaj jedynie potwierdzić, to co już na tym forum napisałem.
    > Moim zdaniem zasięg będzie dwucyfrowy. Jakiekolwiek inne dywagacje robiły by ze mnie Nostradamusa, czy innego wróżbite, a ja jestem jedynie skromnym analitykiem. Co będzie to się okaże a na razie w dalszym ciagu spółka buduje podstawę do dalszych wzrostów i moim zdaniem są to wzrosty w ramach dużej formacji korygującej dotychczasowy spadek. Nic się w tym temacie nie zmieniło.

no to trzymam Cię za słowo i poczekam na notowania dwucyfrowe , w co za bardzo nie wierzę oczywiście , no ale wszystko jest możliwe na bananowej giełdzie
    A może tak antyGTC, zamiast trzymać mnie za słowo, zrobisz sobie takie postanowienie, że jesli założenia moje się sprawdzą, to twoje podejście do giełdy zmieni się radykalnie. Po prostu zaczniesz uczyc się analizy technicznej a ja mogę jedynie obiecać, że ci w tym pomogę.
    Dnia 2015-04-02 o godz. 12:10 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > A może tak antyGTC, zamiast trzymać mnie za słowo, zrobisz sobie takie postanowienie, że jesli założenia moje się sprawdzą, to twoje podejście do giełdy zmieni się radykalnie. Po prostu zaczniesz uczyc się analizy technicznej a ja mogę jedynie obiecać, że ci w tym pomogę.

OK
  • chodzik księżycowy KAMERDYNER- r 2009 - NETIA mała kosztować - 19 zł Autor: ~NETIA [81.190.146.*]
    Fale Elliotta i KAMERDYNER mistrz od ich odczytywania ; )

CK wtedy widać miał pan parcie na wzrosty ; ).
    Netia miała kosztować 19 zł, a od tego czasu nigdy 6,50 nie przekroczyła. Ale kiedyś zakończy , tylko nie wiadomo czy życia ma starczy - hahahaha

Pośmiejecie się aż Was brzuch rozboli 
    Autor: ~chodzik księżycowy [89.78.114.*], 2009-06-17 10:24
    Szanowni koledzy i koleżanki też ( nie ma ani jednej ale może się trafi )
    Jak wiecie dla mnie najważniejsza jest analiza techniczna więc podam Wam powód mojego zainteresowania Netią i zanim zaczniecie podskakiwać ze śmiechu zróbcie jedno, mianowicie zapiszcie sobie w notesie pod datą dzisiejszą, że chodzik księżycowy
    napisał takie to a takie zdanie.
    Netia moi Panowie zakończy wzrosty na poziomie około 19 złotych...
    Kto jeszcze nie pękł ze śmiechu niech podniesie rękę. Nie widzę nikogo, znaczy smiejecie się aż Was brzuchy bolą nieprawdaż ? Macie tu ze mnie niezły ubaw na tym forum, ale cóż zrobić jak wielokrotnie pisałem chodzę sobie po księżycu a z tej perspektywy widać to czego Wy na ziemi nie dostrzegacie...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.99.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: chodzik księżycowy KAMERDYNER- r 2009 - NETIA mała kosztować - 19 zł Autor: ~rozbawiony-bałdyga [81.190.146.*]
    Po prostu przestrzegam ludzi przed szkodnikiem (oderwanym od rzeczywistości).

Autor: ~ReeD [89.228.229.*], 2013-03-14 08:49
    Ja już przeżyłem śmierć i zmartwychwstanie CK na tym forum, pogrzeb na Powązkach i pisanie nowych analiz przez jakąś "kobietę", której zostawił laptop i notatki.
     Każdy kolejny występ jest coraz bardziej zabawny i uroczy, a że kolejne pokolenia inwestorów na tym forum łapią się na ten teatr to już inna sprawa.
[x]
GTC -0,32% 3,09 2026-01-07 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.