podaz coraz mniej agresywna i ktos po te 1,5 zbiera. i powoli zlecenia z wyzszych poziomow schodza na te 1,5. pewnie goracy kapital ktory chcial tu zarobic w krotkim czasie ale sie przeliczyl. moze rzeczywiscie na te 1,5 teraz jakas baze beda budowac ale na szybkie wybicie nie licze.
....ja dziś sercem, duszą i ciałem na sprawdzianie szóstoklasisty, giełda traci na znaczeniu w takich sytuacjach....
jutro WZA w Cormay, zapewne Total tyle dokupił że mu starczy na przegłosowanie tej emisji, tyle że to pierwszy krok do sukcesu, z walnego interesuje mnie czy któryś z funduszy zmniejszył zaangażowanie i kto jak głosował za uchwałami, ale pewnie Płocica ze strachu nie poda
potem sprawdzę czy zawarli umowę z wykonawcą fabryki i czy przypadkiem z powodu opóźnień nie będą musieli oddawać dofinansowania z funduszy unijnych
potem poczekam do maja jak Cormay ogłosi wyniki I kwartału
potem poczekam do czerwca patrząc jak na podstawie wyników I kwartału do praw poboru ustawia się kolejka chętnych
a w między czasie czekam na jakieś info na orphee, albo o walnym, albo o zmianach w strukturze akcjonariatu, bo coś faktycznie tu się przelewa tylko, że ja na tych przelewankach się zupełnie nie znam, więc nie potrafię odgadnąć o co chodzi
a dzisiejsza cena dla mnie za mała żeby sprzedawać i za duża żeby kupować, więc czekam