bo muszą się obkupić po takiej niskiej cenie a później wielce rekomendacje ujawnią hehe, to będzie hit kilku następnych lat +dodatkowo ponad 4% dywidenda ,prognozują co roku co najmniej 10 % wiecej przychodów,otwierają nastepne sklepy ,najniższa odzieżówka na giełdzie
A ja myślę że tu będzie co najwyżej kiszonka. Spółka która chce utrzymać zyski na podobnym poziomie przy obecnym braku napływu kapitału na GPW przechodzi w zapomnienie. Obecnie na wzrosty mogą liczyć tylko spółki z dynamiką zysku +40 procent minimum. Na zarobek na CDRL bym nie liczył konferencja mnie rozczarowała więc się dzisiaj pożegnałem z tą spółką.
Poza tym wyż demograficzny już "wystrzelał" się z dzieci, a teraz ludzi stać tylko na 2+1. Niestety rodzi się za mało dzieci. Spójrzcie na demografię. Idzie niż demograficzny, ludzie zamiast na ubranka dla dzieci będą wydawać kasę na ZUS dla babci i dziadka. Zna ktoś jakaś spółkę produkującą pieluchomajtki ? ;-)
Chciałbym zwrócić uwagę że CDRL to nie jest tylko rynek Polski gdzie faktycznie odnotowuje się mniej urodzeń ale też na przykład rynek Chiński gdzie za chwile będzie boom(rząd znosi politykę 1 dziecka) i zapotrzebowanie na tego typu produkty będzie olbrzymie.
Aby zyskać na spółce trzeba jeszcze chwile poczekać , obecnie spółka jeszcze nie skupia dużej liczby inwestorów, jest zbyt krótko na rynku aby można było przeprowadzić dobre analizy natomiast fundamenty mówią wprost że w dłuższej perspektywie czasu spółka może podzielić los LPP , w krótszej w momencie zatwierdzenia dywidendy przez RN cena za jedną akcje może skoczyć o 100% natomiast w momencie kiedy w spółkę zaczną wchodzić fundusze(co przy wypłacaniu dywidendy jest pewne) cena z pewnością przebije 60 zł i wyżej.
Podsumowując spółka z bardzo dużymi możliwościami , na pewno long term chociaż w krótszej perspektywie czasu pewnie zaskoczy nie jednego inwestora pokaźnym zyskiem, potrzeba tylko troszkę cierpliwości.
najniżej wycenia odzieżowka na polskim rynku i z tego co mi wiadomo to ta odzieżowka paradoks chyba da najwiekszą dywidende hehe nic ino trzymać sobie spokojnie 5 -10 lat, a jeżeli chodzi o urodzenia to jeśli mamy 1 dziecko to chcemy dac mu wszystko ,kolejna sprawa Kopacz co obiecala za urodzenia,nikt w tym momencie wchodząc na gpw ccc czy lpp nie mial juz tyle sklepow dopiero kasa z gpw pozwolila innym na rozwoj sieci...nie ma innej rady to musi odpalic
Wywołałem temat i mamy pierwszą rekomendację: Trigon DM wydał rekomendacje dla spółek odzieżowych i obuwniczych. Zaleca kupno Bytomia, Monnari i Wojasa oraz trzymanie CDRL, Gino Rossi i Vistuli. Cena docelowa dla CDRL to 20zł.