A mi się mimo wszystko wydaje, że ta strata to tylko kreatywna księgowość na rzecz planowanych zysków w 2015. Jest na to wiele sposobów bez konieczności straty kasy, np na zakupie towaru leżącym w magazynie zrobić stratę (obniżenie wartości zakupu) o 10-90%... po to tylko aby sprzedając go w 2015 były super zyski i spełniona wizja prezesa, wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy.... może szampan i dziewczyny :-))) ??
No nie wiem, a czy on się gdzieś wypowiadał albo czy gdzieś pisali skąd ta strata? Jestem przwyczajony na innych spółkach, że prezes tłumaczy skąd wzięła się strata a tu jak zwykle zero informacji, albo nie zauwazylem
podstawowe pytanie kto ma być docelowym klientem odbiorca tego towaru skoro pozamykali topowe lokalizacje w Warszawie to gdzie chcą sprzedawać drogie garniturki na Mazurach ?
Właśnie--niepokoi mnie to ,że w Arkadii pozamykano najpierw sklep Próchnika a w tych dniach sklep Rage age, gdzie podobno rosła sprzedaż, wykazana w comięsięcznych sprawozdaniach.Chwalą się ,że otwierają kolejne sklepy,że rośnie sprzedaż a po cichu zwijają interes--żle to wygląda.
dodatkowo fakt że wychodzą fundusze z grupy Bauera jak widać nie liczą na wzrost kursu oraz prezes prosi o pomoc i zaczął pisać na forum a spadek wyniku to wina pogody i konkurencji
akurat wywiady autografy wizyty w zakladach pracy, dziewczyny i szampan to Bauer ma od nastu lat :D
jedna luka domknieta, jeszcze jedna jest :D ponizej 1zl ;)
a ze kiedys prochnik przebije 3 zl to oczywiste ale zanim to keidys nastapi,,,,, to na innych spolkach zdarze sie natanczyc, wyszedlem i narazie obserwuje.
Moze tu sie zatrzyma prochnik, ale po dzisiejszym zamknieciu wydaje mi sie ze jednak jutro chociaz na chwile zobaczymy 1,2x,,, a moze i na dluzej ;)
Dnia 2015-03-30 o godz. 12:05 ~zaklinacz napisał(a): > Właśnie--niepokoi mnie to ,że w Arkadii pozamykano najpierw sklep Próchnika a w tych dniach sklep Rage age, > gdzie podobno rosła sprzedaż, wykazana w comięsięcznych sprawozdaniach
Czy z tym zamknięciem "Rage age" w Arkadii to info pewne, czy przypuszczenia?
pewne, salony oba zamknięte. z tego co wiem jednak ceny wynajmu w arkadii są tak wysokie że ciężko utrzymać tam rentowność i próchnik oraz rage age to nie jedyne sklepy które pozamykano w arkadii, sam widziałem jak w ciągu ostatnich miesięcy zamykano i otwierano nowe sklepy jeden po drugim, zresztą chyba nadal są jakieś wolne miejsca których jeszcze nikt nie wynajął.
Próchnik (poprzez emisję akcji) wyłożył 18 mln zł za spółkę prowadzącą sklepy Rage Age. Sklepy zamykają, to jak to się przekłada teraz na wycenę Próchnika? Co konkretnie w Rage age warte było aż 18 mln zł? (szmatki na wieszaku + projektant Rafał Czapul) ?