• strata dla zysku Autor: ~PRC [79.191.58.*]
    A mi się mimo wszystko wydaje, że ta strata to tylko kreatywna księgowość na rzecz planowanych zysków w 2015. Jest na to wiele sposobów bez konieczności straty kasy, np na zakupie towaru leżącym w magazynie zrobić stratę (obniżenie wartości zakupu) o 10-90%... po to tylko aby sprzedając go w 2015 były super zyski i spełniona wizja prezesa, wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy.... może szampan i dziewczyny :-))) ??

• Re: strata dla zysku Autor: ~yo [83.238.157.*]
    No nie wiem, a czy on się gdzieś wypowiadał albo czy gdzieś pisali skąd ta strata? Jestem przwyczajony na innych spółkach, że prezes tłumaczy skąd wzięła się strata a tu jak zwykle zero informacji, albo nie zauwazylem
  • Re: strata dla zysku Autor: ~prc [79.191.58.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: strata dla zysku Autor: ~rade [193.104.239.*]
    podstawowe pytanie kto ma być docelowym klientem odbiorca tego towaru
    skoro pozamykali topowe lokalizacje w Warszawie to gdzie chcą sprzedawać drogie garniturki na Mazurach ?
  • Re: strata dla zysku Autor: ~zaklinacz [31.178.175.*]
    Właśnie--niepokoi mnie to ,że w Arkadii pozamykano najpierw sklep Próchnika a w tych dniach sklep Rage age,
    gdzie podobno rosła sprzedaż, wykazana w comięsięcznych sprawozdaniach.Chwalą się ,że otwierają kolejne
    sklepy,że rośnie sprzedaż a po cichu zwijają interes--żle to wygląda.
  • Re: strata dla zysku Autor: ~rade [193.104.239.*]
    dodatkowo fakt że wychodzą fundusze z grupy Bauera jak widać nie liczą na wzrost kursu oraz prezes prosi o pomoc i zaczął pisać na forum a spadek wyniku to wina pogody i konkurencji
  • Re: strata dla zysku Autor: ~PRC [79.191.58.*]
    ocenzurowano mnie mimo że nic takiego nie napisałem :-(( aaaaaaaleeee oso chozziiiiiii ....
  • Re: strata dla zysku Autor: ~Co [46.76.89.*]
    Co napisałeś ? Ze ocenzurowano ?
  • Re: strata dla zysku Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    akurat wywiady autografy wizyty w zakladach pracy, dziewczyny i szampan to Bauer ma od nastu lat :D

jedna luka domknieta, jeszcze jedna jest :D ponizej 1zl ;)

a ze kiedys prochnik przebije 3 zl to oczywiste ale zanim to keidys nastapi,,,,, to na innych spolkach zdarze sie natanczyc, wyszedlem i narazie obserwuje.

Moze tu sie zatrzyma prochnik, ale po dzisiejszym zamknieciu wydaje mi sie ze jednak jutro chociaz na chwile zobaczymy 1,2x,,, a moze i na dluzej ;)
  • Re: strata dla zysku Autor: ~yo [83.238.157.*]
    Mógłby ktoś to przejąć
  • Re: strata dla zysku Autor: ~Pytanie [89.73.205.*]
    Dnia 2015-03-30 o godz. 12:05 ~zaklinacz napisał(a):
    > Właśnie--niepokoi mnie to ,że w Arkadii pozamykano najpierw sklep Próchnika a w tych dniach sklep Rage age,
    > gdzie podobno rosła sprzedaż, wykazana w comięsięcznych sprawozdaniach

Czy z tym zamknięciem "Rage age" w Arkadii to info pewne, czy przypuszczenia?
  • Re: strata dla zysku Autor: ~Arkadia [46.228.90.*]
    pewne, salony oba zamknięte. z tego co wiem jednak ceny wynajmu w arkadii są tak wysokie że ciężko utrzymać tam rentowność i próchnik oraz rage age to nie jedyne sklepy które pozamykano w arkadii, sam widziałem jak w ciągu ostatnich miesięcy zamykano i otwierano nowe sklepy jeden po drugim, zresztą chyba nadal są jakieś wolne miejsca których jeszcze nikt nie wynajął.
  • Re: strata dla zysku Autor: ~Pytanie [89.73.205.*]
    Próchnik (poprzez emisję akcji) wyłożył 18 mln zł za spółkę prowadzącą sklepy Rage Age.
    Sklepy zamykają, to jak to się przekłada teraz na wycenę Próchnika?
    Co konkretnie w Rage age warte było aż 18 mln zł? (szmatki na wieszaku + projektant Rafał Czapul) ?
[x]
PROCHNIK 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.