W ostatnich trzech latach z tego co pamiętam, to dwa razy podwyższali dywidendę praktycznie x2, a jeden raz zostawili na początkowym poziomie (zresztą bardzo niskim - chyba 2 grosze). Wtedy jednak miały miejsce spore wydatki inwestycyjne, a teraz jest dużo kapitału do rozdysponowania. Osobiście obstawiam, że dywidenda pójdzie w górę, ale najlepiej pokaże to zachowanie kursu. Jeżeli w najbliższych dniach przebijemy na stałe 4 złote to obstawiam wyższą dywidendę i błyskawiczne wzrosty do okolic 5 złotych w okolicach raportu za Q1 (maj?)
Potwierdzam, ja już przytuliłem 4 dywidendy od ATM Grupa, akcje trzymam (pierwsze lata akumulowałem) od prawie 5 lat - w tym roku otrzymam 5 raz dywidendę. Ze względu na fundamenty spółki oraz analizę techniczną nie widzę powodów, aby kurs nie osiągnął 10 zł. Jak "klimat" na giełdzie i na świecie będzie "dobry" to może doczekamy dużych wzrostów na tej spółce.
Jak kurs osiągnie 10 zł to wyprowadzam się ze wszystkich spółek z giełdy i inwestuję cały kapitał w złoto - ono jest dobre przy głębokich korektach :) Tak czy inaczej 10 zł życzę sobie i Wam, a jak na razie mamy 4 zł!!!!!!!!!!!!