Raport EBI typ raportu Raport Current numer 14/2015 data dodania 2015-03-27 11:42:41 spółka Vedia Spółka Akcyjna Informacja o istotonym zamówieniu z Hiszpanii Spółka zależna New Dragon Electronic Ltd. informuje, że otrzymała kolejne zamówienie od partnera z Hiszpanii. NDEL dostarczy klientowi czytniki z ekranem E Ink. Klient wpłacił depozyt, zamówienie jest w trakcie realizacji. Łączna wartość zamówienia wynosi 207 000 USD. W przeliczeniu około 782 000 PLN.
Osoby reprezentujące spółkę: Maciej Podbielski - Członek Zarządu
1 - 2 gr, do góry i od razu hordy sprzedajacych. to pewnie ci z mała wiara w spółeczke perełke. taka wiara w narodzie, a przeciez ma byc 1 zeciaka niedługo. dziwne
Spółka ta będzie hitem w tym roku tak jak 11bit moze inny profil ,ale marka rosnie w silę jak nidoceniany Samsung w latach 90 dziś to GIGANT .. pozdrawiam i życzę grubych złotówek z przodu:)
Nie mówmy o złotówkach... ale jak dla mnie 0,59 obecny target... Po potęznym wybiciu i konsoli, potwierdzenie ruchu i zmiana trendu... poczekamy - zobaczymy
zdaje sie , ze po ostatnim kontrakcie tez tak było. chwilowa euforia, otrzezwienie i .... powrót do punku wyjscia. no , ale jak ktos chce, niech kupuje. ja popatrze z boku.
Wg mnie ładne potwierdzenie strategii rozwoju. Mając na uwadze, że większość zamówień z Q IV miała być zrealizowana w pierwszym kwartale a te obecne są w trakcie realizacji, spółka zaczyna wychodzić na prostą. Euforia euforią... odbicie na kursie należy się jak psu buda.
Może 28 gr to jeszcze nie teraz, ale już niedługo. Kolejne zlecenia zaczną spływać, ludzie przemyślą to, że firma wychodzi na prostą i przestaną sprzedawać. Jak dla mnie wystarczy 3 zlecenia na miesiąc, jak w marcu - za pół roku kurs będzie nawet kilka złotych. Oczywiście to tylko moja ocena sytuacji na obecną chwilę.
W krótkim czasie spółka podała informację o trzech zamówieniach. Kurs musiał odbić i było to na dużych obrotach. Podejrzewam, że przy kolejnym zamówieniu jest szansa na przebicie 30 gr.
jw Raport EBI typ raportu Raport Current numer 21/2015 data dodania 2015-04-24 11:37:28 spółka Vedia Spółka Akcyjna Informacja o istotnym kolejnym zamówieniu z Hiszpanii Spółka zależna New Dragon Electronic Ltd. Informuje, ze otrzymała kolejne zamówienie od partnera z Hiszpanii. NDEL dostarczy klientowi czytniki książek model K20X z ekranem eINK podświetleniem oraz funkcją dotyku. Klient wpłacił depozyt, zamówienie jest w trakcie realizacji. Łączna wartość zamówienia wynosi 150 000 USD. W przeliczeniu około 560 000 PLN.
Vedia S.A., wraz ze spółkami zależnymi, jest jedynym polskim producentem tabletów i czytników elektronicznych. Jako jedyna polska firma posiada w Chinach fabrykę elektroniki.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
Osoby reprezentujące spółkę: Maciej Podbielski - Członek Zarządu