• wojna na całego! PZ CORMAY SA Zawiadomienie o możliwości popełnienia prz Autor: ~inwestor [89.231.125.*]
    PZ CORMAY SA Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa na szkodę Spółki
    Raport bieżący 18/2015
    Zarząd spółki PZ Cormay S.A. z siedzibą w Łomiankach ("Emitent"), informuje, że w dniu 24 marca 2015 r. złożył w Prokuraturze Rejonowej Warszawa-Żoliborz w Warszawie zawiadomienie o możliwości popełnienia na szkodę Emitenta przestępstwa nadużycia zaufania w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, tj. czynu z art. 296 § 1 Kodeksu karnego (w zw. z art. 296 § 2 i 3 oraz w zw. z art. 12 Kodeksu karnego), polegającego w ocenie Emitenta na doprowadzeniu w okresie od 06.06.2011 r. do 08.09.2012 r. (tj. przed rozpoczęciem pełnienia funkcji przez obecny Zarząd Emitenta), do pozbawionych uzasadnienia ekonomicznego wypłat środków z kasy Emitenta oraz do przelewów środków pieniężnych z rachunków Emitenta - w łącznej kwocie 2.521.500,00 zł - które to wypłaty były księgowane na poczet wystawionych faktur VAT. Skutkiem czynu stanowiącego przestępstwo objęte powyższym zawiadomieniem było powstanie po stronie Emitenta szkody majątkowej w wielkich rozmiarach, odzwierciedlonej w wysokości powyższej kwoty.

Więcej na: biznes.pap.pl
    kom espi zdz

• Re: Autor: ~123 [89.228.136.*]
    Płocica już złożył pozew w Sadzie co teraz chce osiągnąć
  • Re: Autor: ~_ppp_ [31.135.22.*]
    czy to powody dzisiejszych spadków?
  • Re: Autor: ~Misza [89.76.204.*]
    Poprzedni to był pozew cywilny o odszkodowanie, teraz jest zawiadomienie do prokuratury - sprawa z kk
    Dnia 2015-03-24 o godz. 21:47 ~Misza napisał(a):
    > Poprzedni to był pozew cywilny o odszkodowanie, teraz jest zawiadomienie do prokuratury - sprawa z kk

dlaczego nie było złożone wcześniej zawiadomienie do prokuratury tylko pozew
  • Re: Autor: ~Misza [89.76.204.*]
    Nie wiem nie jestem prawnikiem. Może Płocica nie jest mściwy i chciał tylko odzyskać kasę o TT, ale jak wczoraj wieczorem przeczytał o zawiadomieniu Orphee do prokuratury o możliwość manipulacji kursem, to się wkur..? Jak napisałem, nie jestem prawnikiem, a szkoda, bo tutaj najlepiej na swoje wyjdą prawnicy...
    Dnia 2015-03-24 o godz. 22:09 ~Misza napisał(a):
    > Nie wiem nie jestem prawnikiem. Może Płocica nie jest mściwy i chciał tylko odzyskać kasę o TT, ale jak wczoraj wieczorem przeczytał o zawiadomieniu Orphee do prokuratury o możliwość manipulacji kursem, to się wkur..? Jak napisałem, nie jestem prawnikiem, a szkoda, bo tutaj najlepiej na swoje wyjdą prawnicy...

uwazasz, że postąpienie Płocicy i Totala wobec akcjonariuszy Orphee jest właściwe, przejmowanie akcji od OFE było ok przypomnę ci 19 XII na sesji ING przekazał 1,780 mln akcji a co z wcześniejszym przejęciem akcji PKO Bankowy 1, 4 mln szt.
    świadoma transakcja ponad 10 mln akcji w transakcjach pakietowych to przypadek. Płocica wczesniej mówił, że skup nie powinien się odbyć....po czym handluje akcjami ORP na rzecz Total. kto przyczynił się o zaniżenia kursu w grudniu i lutym Czy wartość rynkowa jest właściwa w stosunku do aktywów. Płocica winny jest Orphee 15 mln zł
  • Re: Autor: ~zloty [31.61.136.*]
    ryży ratlerek jeszcze trochę poujada a potem mikroprzepływy niech sobie mierzy
  • bo nie było pewne czy CRM dostanie kasę ze skupu akcji Autor: ~inwestor [89.231.96.*]
    teraz już można deptać po tuorach.
  • Re: bo nie było pewne czy CRM dostanie kasę ze skupu akcji Autor: ~zloty [31.61.136.*]
    można? trzeba stary wykiwał w latach 90 na hurtowni farmaceutycznej, młody mimo dobrego PR przez parę lat zwodził bajką a Blue Boxie a teraz zdziwiony, że się większy cwaniak znalazł
  • Re: Comorra Autor: pandora [87.205.197.*]
    sądy... prokuratury... co dalej???

show must go on....

czekam teraz na seksafery, sekretne zdjęcia, nagrywane rozmowy, mobing czy co co tam jeszcze jest w repertuarze brukowców, może by nająć dziennikarza z Faktów lub Faktu... atmosfera się podkręci

czy te spółki jeszcze prowadzą jakiś biznes??? kiedy wyniki za I kwartał???
  • sprawa karna toczy się innym trybem Autor: ~inwestor [89.231.96.*]
    jak będzie postępowanie przeciwko, to już po ryżym
  • Re: sprawa karna toczy się innym trybem Autor: ~123 [89.228.136.*]
    Dnia 2015-03-24 o godz. 22:33 ~inwestor napisał(a):
    > jak będzie postępowanie przeciwko, to już po ryżym

w październiku Płocica złożył i jest nadal na wolności do dziś nie ma informacji, może zostało postępowanie umorzone.... Total z Łapińskim na czele zapłaci wysoką cene za te szopke
  • takie postępowanie trwa miesiącami Autor: ~inwestor [89.231.96.*]
    ale jak nabierze rozpędu to po tuorze. daję mu najwyżej rok. powinni łobuzowi zatrzymać paszport i ustanowić wysoką kaucję pieniężną oraz poręczenia żeby przypadkiem na kajmany się nie wybrał w jedną stronę.
  • Re: takie postępowanie trwa miesiącami Autor: ~123 [89.228.136.*]
    Dnia 2015-03-24 o godz. 22:40 ~inwestor napisał(a):
    > ale jak nabierze rozpędu to po tuorze. daję mu najwyżej rok. powinni łobuzowi zatrzymać paszport i ustanowić wysoką kaucję pieniężną oraz poręczenia żeby przypadkiem na kajmany się nie wybrał w jedną stronę.

masz akcje ?
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.