Pisałem już Łapinski próbuję dokonac wrogiego przejęcia Orphee przy udziale najemnika Płocicy. Układ zaczął sie w ubr. po najprawdopodobniej zmowie OFE przjeciu ich akcji, które miały byc dla TT. Zwlekanie z wesciem ORP na Główny parkiet było podyktowane posiadaniem dodatkowo ponad 8% za niska cenę.
To ze była manipulacja kursem osobiscie nie mam watpliwosci. dowodziłem manipulacje scrennami z ustawiania TKO, dogrywce czy cyklicznych zleceń po 50 - 51 akcji
Nie kantują tylko sprzedają: "2) po zmianie posiadam (bezpośrednio) 58.981 akcji Spółki, które stanowią 0,15 % kapitału zakładowego. Z akcji tych przysługuje 58.981 głosów, co stanowi 0,15 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.” Zgaduję, że jakby zliczyć te pakiety wywalane dzisiaj to coś około 60 tyś by wyszło ;) - podejrzewam, że będzie jak na Sfinksie - obyśmy tylko długo na to nie musieli czekać...
Dnia 2015-03-24 o godz. 15:08 ~Sss napisał(a): > Nie kantują tylko sprzedają: "2) po zmianie posiadam (bezpośrednio) 58.981 akcji Spółki, które stanowią 0,15 % kapitału zakładowego. Z akcji tych przysługuje 58.981 głosów, co stanowi 0,15 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.” > Zgaduję, że jakby zliczyć te pakiety wywalane dzisiaj to coś około 60 tyś by wyszło ;) - podejrzewam, że będzie jak na Sfinksie - obyśmy tylko długo na to nie musieli czekać...
dlaczego dzisiaj to mogło nastąpić wcześniej po wyższej cenie
Dnia 2015-03-24 o godz. 17:02 pandora napisał(a): > Tuora już wszystko sprzedał, akcje drobnicy zablokowane do 27 marca, to kto dziś sprzedaje???
Nie zupełnie jest tak jak piszesz...akcje po skupie każdy mógł odblokować po odebraniu świadectwa depozytowego. Mogli częściowo sprzedawać osoby, które wczesniej jak Ty nabyłaś akcje po cenie w okolicach 2zł. Ale nie sądzę, ażeby był ich na tyle, że wolumen blisko miliona w ciągu 3.sesji wcześniej po ogłoszeniu skupu nie było dużych obrotów. Przedziwna sytuacja
> Nie zupełnie jest tak jak piszesz...akcje po skupie każdy mógł odblokować po odebraniu świadectwa depozytowego. > Mogli częściowo sprzedawać osoby, które wczesniej jak Ty nabyłaś akcje po cenie w okolicach 2zł. Ale nie sądzę, ażeby był ich na tyle, że wolumen blisko miliona w ciągu 3.sesji wcześniej po ogłoszeniu skupu nie było dużych obrotów. > Przedziwna sytuacja >
sytuacja jest przedziwna i jakoś intuicyjnie mi się nie podoba, za duże obroty, jak by ktoś przelewał te akcje z jednego rachunku do drugiego, co jakiś czas większy pakiet, i nie podoba mi się to, że Tomasz sprzedawał akcje za grosze, tą ilością którą sprzedał nie mógł zwalić kursu, ja sama mam podobną ilość i nie mam wpływu na kurs, więc motywacją nie mogło być zaniżenie wyceny Totala
jest gdzieś jakieś drugie dno....
może faktycznie Tuorowie się wycofują i uciekają z Orphee, ale czy dla drobnych to dobra informacja?? raczej nie, Total zrobi z nami co będzie chciał...
Dnia 2015-03-24 o godz. 17:56 pandora napisał(a): > Dnia 2015-03-24 o godz. 17:16 ~123 napisał(a): > > > Nie zupełnie jest tak jak piszesz...akcje po skupie każdy mógł odblokować po odebraniu świadectwa depozytowego. > > Mogli częściowo sprzedawać osoby, które wczesniej jak Ty nabyłaś akcje po cenie w okolicach 2zł. Ale nie sądzę, ażeby był ich na tyle, że wolumen blisko miliona w ciągu 3.sesji wcześniej po ogłoszeniu skupu nie było dużych obrotów. > > Przedziwna sytuacja > > > > sytuacja jest przedziwna i jakoś intuicyjnie mi się nie podoba, za duże obroty, jak by ktoś przelewał te akcje z jednego rachunku do drugiego, co jakiś czas większy pakiet, i nie podoba mi się to, że Tomasz sprzedawał akcje za grosze, tą ilością którą sprzedał nie mógł zwalić kursu, ja sama mam podobną ilość i nie mam wpływu na kurs, więc motywacją nie mogło być zaniżenie wyceny Totala > > jest gdzieś jakieś drugie dno.... > > może faktycznie Tuorowie się wycofują i uciekają z Orphee, ale czy dla drobnych to dobra informacja?? raczej nie, Total zrobi z nami co będzie chciał... >
nie wiem kto sprzedaje, jezeli to robił TT to na dniach powinien być komunikat o posiadaniu poniżej 5%.... w skupie największe sprzedaże : 1220574 Total 418467 TT a kto? jak kto się stało to powyżej progu 5% 193088 177301 121693 119424