• Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Poczytać sobie http://forex.pb.pl/4038518,25369,obawy-przed-przecena-dolara-najwieksze-od-6-lat 
    Pięknie wczoraj z premedytacją uwalali kurs aby w końcu dobrze się zapakować. Ja chętnie się przyłączę. Tak się składa że jestem zapakowany po 2zł/akcję a taka zwałka tylko daje mi argument do kolejnych ruchów zakupowych. Trzeba być cierpliwym bo teraz właśnie wszystko zostało wyczyszczone i kolejne raporty zwalą z nóg zwłaszcza tych co wczoraj się spuszczali:)))
    Bo trzeba robić odwrotnie niż większość aby zarobić a tu jest stadko Lmingów do odsiania i paru cwaniaków którzy wiedzą jak zwiększyć zaangażowanie nie pompując za szybko kursu.
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~zzz [83.28.62.*]
    Zaczynam dopiero interesować się tą spółką. Ja kolega jest tak długo tutaj , może mi opisać sytuacje spółki (w kilku zdaniach) jak była na minimach . Skąd taka niska cena była i co spowodowało taki trend wzrostowy ?
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~Pablo [91.228.136.*]
    zzz, masz jeszcze kwadrans, więc se dokonaj jakieś analizy, przeglądu, kwerendy i podejmuj decyzję. To tak jak byś patrzył, siedzi 5 gości przy stoliku, popija i ty wpadasz i mówisz posuńcie się chłopaki i polejecie mi przy okazji. Tylko ja nic nie mam, nawet zagrychy nie mówiąc już o szkle. Trochę szacunku.
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Firmę śledzę od wejścia na giełdę. Po debiucie i obłowieniu się właściciela mega przeinwestowali jak wiele firm w tym czasie i otarli się o bankructwo. Wyszły fundy i kurs zanurkował do 1zł. Potem zrobili mega restrukturyzację i od 4-5lat są na prostej. Oczywiście jest a właściwie już było kilka kwestii z wartości księgowej czyli wycena nieruchomości i nieściągalne należności ale wycena i tak znacząco odbiega od wartości realnej zwłaszcza pod kątem przyszłości. Zwłaszcza ostatnie 1,5roku to prawdziwa rewolucja czyli smartfony, LED i e-papierosy. Tu firma weszła w rynek o bardzo dużym potencjale i widać efekty. Trochę przesadzili z kanałami dystrybucji marketowej bo tam ciężko uzyskać sensowne marże.
    Kolejna rzecz która do mnie przemawia to brak rozwodnienia akcji co jest niespotykane i przy organicznym rozwoju daje bardzo dobry efekt -> wartość na akcję znacznie szybciej rośnie. Niestety na GPW gdzie jest klika fundo/spekuło/pismaków takie spółki są pomijane i dopiero jak pokażą kilkukrotnie lepsze wskaźniki od "firm portfelowych" to kurs idzie w kosmos.
    Tym raportem postanowili (z własnej woli lub nie) wyczyścić i odciąć wszelkie problematyczne kwestie i jeżeli ktoś inwestuje pod przyszłość to taka okazja się już nigdy nie powtórzy.
    Jestem przekonany że w najbliższym czasie sypnie się porcja dobrych informacji i wcale bym się nie zdziwił jakby uruchomili skup i to tylko po to aby odstraszyć naganiaczy na spadki.

• Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    kurcze, często czytam Twoje wypowiedzi i naprawdę mądrze "gadasz" kolego, też (jak pewnie zauważyłeś) jestem tu "jakiś czas" i uważam że dobrze dzieje się w tej firmie (było rzeczywiście kiepsko) i komuś w pewnym momencie zaczęło zależeć aby była ona w miarę "normalna" i zmieniła się z budki z piwem w solidną firemkę
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~marek [213.158.217.*]
    Zgadza się
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Wiecie co ? Takiego zainteresowania na forum naszą spółką nie widziałem od lat . Wczorajsze spadki zainteresowały rynek , że w ogóle jest taka spółka . Na razie zapisaliśmy się negatywnie , ale się zapisaliśmy . Nie ważne jak mówią dobrze czy źle byleby mówili :) Pozdro !
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~Pablo [91.228.136.*]
    A co by było, gdy dziś zamknęło się dajmy na to 10-15% po zielonej stronie mocy? Tak głośno tylko pytam, bo skoro takie manewry tu wczoraj odchodziły to i dlaczego dziś się nie pobawić, ale w drugą stronę?
  • Re: Obawy przed przeceną dolara największe od 6 lat Autor: ~zzz [83.28.62.*]
    Zapytałem bo wykres wygląda jak by wniosek o upadłość ktoś złożył ? 
    to se przeczytaj czy złożyli, a jak nie lubisz czytać to patrzyć ino na wykres to też jest metoda i z tego również można wyciągnąć wnioski.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.