kasa z emisji trzymana cały czas na lokacie dałaby obecnie około 40 mln zł razem z odsetkami .15,3 mln to obecna wycena już z Ossowcem . Co wpadnie do kieszeni bika to znika.
Zaczynam zabawę na giełdzie.Zbieram spólki do portfela,przejrzałam , mam dużo spólek wyselekcjonowanych i tą wezmę. Może będzie rzut w dół,to załapię się. Wujek mnie namówił na gpw. , dał kasę i typy ::)))
Mi Onkel dał typy defensywne i stabilne, Moj i Relpol są na jego kartce. On się zna na tym i bedę tego pilnowała .. Po dobrych wynikach z matury dołoży mi drugą ratę jeszcze kasy. Obiecał,jeżeli pójdę na politechnikę to jeszcze i trzecią ratę da. U niego liczą są sie tylko studia na Politechnice..
3 osoby z BIK famili + 2 nie z rodziny to 5 osobowa rada nadzorcza MOJa. Zarząd i rada łykneli 5 mln .Zysk firmy 600 tys,to rentowność 1 ( JEDEN ) % , bo przychody 60 mln . Koszty zarządu to najprostsza forma wybierania kasy z firmy.Nawet się nie wysilają.
Tutaj masz 100% racji,koszty zarządu są masakryczne,To by było podstawowe pytanie na walnym,jeżeli ktoś się będzie wybierał,niech wpisze to w formie pisemnej do zarządu.