Miło Cię tu widzieć - to dobrze świadczy o perspektywach tej spółki. Skoro tu jesteś mam do Ciebie pytani jak cena Twoim zdaniem jest odpowiednią do wyjścia z tej firmy? Wyniki napawają nadzieją na wzrosty ale zastanawiam się czy nie są one "chwilowe" spowodowane w dużej mierze kontraktem z Pern tym samym w najblizszym czasie się już nie powtórzą. Nie wiem czy dobrze myślę, proszę o rzeczową opinię? Pozdrawiam Artur
Podsumowanie wyników finansowych z ostatniego raportu Przychody kwartalne 23,83 mln zł, wzrost o 477,7% kw/kw Stan gotówki w kasie9,12 mln zł, wzrost o 1202,9% Przychody z 12 miesięcy 49 mln zł, wzrost o 67,3% kw/kw Zaciągnięte kredyty nie dotyczy Zysk netto kwartalny 2,19 mln zł, wzrost o 557,4% kw/kw Wskaźnik ogólnego zadłużenia 53% , spadek o 7,82 pkt. Zysk netto z 12 miesięcy 3 mln zł, wzrost o 126,4% kw/kw
Dodam iż wg stockwatch.pl potencjał wzrostu przekracza 250%
Słaba ta Twoja analiza bo kurs po niej sporo zjechał :-) Generalnie za I i II kwartał spodziewam się świetnych wyników Aqua gdyż będzie księgowała końcowe rozliczenia PERNu i spłynie jej sporo gotówki, c/z może spaść w okolice 2.
To nie mój blog (zresztą uważam że jeden z lepszych) ani nie moja analiza ale się z nią zgadzam i dziś dokupiłem bo kurs prawie w ogóle nie zdyskontował wyników które jak napisałeś w IQ powinny być dobre a r/r nawet jeśli się pogorszą o połowe to i tak wskaźniki jak na branżę budowlaną będą b.dobre do tego kasy w spółce tyle ile wycena całej spółki
Ok, zniecierpliwiony wyjdzie i oczyści się pole do dalszych wzrostów, przewiduję że po 2 kw będzie mega tanio i gdyby jeszcze sypnęli z milion dywidendy to kurs wystrzeli wysoko. Cierpliwość i zbieranie (ja po 11 dokupiłem).