• Wyniki finansowe Autor: ~Rozwscieczony [83.14.106.*]
    Pani prezes. Może wystarczy tej kreatywnej ksiegowości. My angażujemy prawdziwe pieniądze i nie chcemy zarabiać zapisów księgowych tylko gotówkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~zero [31.11.221.*]
    Wiara w spółkę może wywołać załamanie nerwowe jak przeczyta się podobny raport.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Trick [80.50.149.*]
    Czy w tej spółce gra się uczciwie z inwestorami ??????????? czytam raport i się zastanawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~AA [83.25.109.*]
    Spolka wykazuje w ostatnim czasie brak zrozumienia rynku i brak wizji rozwoju.!!!!!!!!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~żal [77.252.170.*]
    Wycofanie z rynku nieruchomości to ma być cała koncepcja zarządu. To muszę przyznać, że zarząd aż „bucha” koncepcjami. Prezes pisze, że realizacja celów wymaga porzucenia stereotypów i podejmowania odważnych decyzji, a co pani do tej pory robiła będąc w zarządzie!!!!!!!!!!!!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~koz [213.189.38.*]
    To ja już wiem dlaczego uciekał jeden z fudów. Szkoda, że przespałem.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Inwestor [46.238.239.*]
    Jaki rynek nieruchomości ? Gdzie to wyczytałeś ? Ja wyczytałem że rezygnują z budownictwa i się ucieszyłem bo tam co by nie budowali to strata.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~PA [83.25.109.*]
    To nie jest prawda z budownictwem. Budownictwo podlegało przecież przebudowie w Projprzemie , a nowe kontrakty z 2013 roku i 2014 przynosiły zyski. Jeden kontrakt był problemem i dlatego odstąpili od umowy i skierowali sprawę do sadu i zrobili rezerwe na 1,6 Mln Pln za 2014 r - raport po I półroczu + preznetacja dla inwestorów , ale jak podawał zarząd pieniądze sa do odzyskania po decyzji sądu. Decyzja o wyjściu z budownictwa jest błędem szczególnie, że cały sektor budownictwa ożywi się po wydatkach z nowej perspektywy unijnej. Katastrofą są konstrukcje stalowe, a oni ładują się w ten business bez pomyślunku i piszą w raporcie że zaatakuja polski rynek - przecież tu są najniższe marże - gdzie tu logika ?
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~jb [164.127.194.*]
    Trzeba  czekać do 15.05.2015 na wyniki za I kw. 2015r.Powinno być dobrze.
    Trzeci i czwarty kw. były już na plusie.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~kk [83.25.109.*]
    Obiecanki ! W projprzemie zawsze pierwsze 2 kwartały były poniżej O, ale za to III i IV kw były na plusie. Zatem w 2014 nie ma co mówić o III i IV kw , bo to normalka , zwłaszcza ze znacznie poniżej 2012 i 2013 !!! I tu jest problem. Konstrukcje w odstawkę - czy zarząd tego nie widzi ? Pewnie , ze nie widzi bo nie ma wizji !!! A co robi Rada ? Tez się temu biernie przygląda - goście bez pomysłu i bez inicjatywy !!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~spadek [88.220.64.*]
    Czytam to wszystko i zastanawiam się na czym ma nastąpić odbicie w tej spółce. Fundamentem było budownictwo teraz już nie wiem co będzie robił zarząd. Powiem szczerzę brak mi w radzie nadzorczej ludzi, którzy tworzyli tę firmę szczególnie Pana Pawła Dłużewskiego on dawał mi pewność przejrzystości.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~chi [83.25.109.*]
    Problemem jest strategia , a własciwie jej brak. Pod koniec 2011 roku i na poczatku 2012 rozpoczeto prawdziwą przebudiowe przemka. Powstała szeroka wizja i strategia . Taka strategeia musi miec czas , zeby zaczeła działać. Teraz decyzje maja sie nijak do rzeczywistości. Rynek budowlany zaczyna sie ruszać, a przemek rezygnuje z budownictwa !!!
    Zaczyna sie znów ruszac niemiecka energetyka po dołku w 2013 roku, a zarząd przemka mówi że trzeba rezygnowac z Niemic w konstrukcjach i iśc do Polski - to jakiś absurd ! Czy ktoś obecnie analizuje rynek w tej firmie, czy mają coś takiego jak marketing ? Chyba nie !
    A systemy logistyczne - wtopili przychody w IV kw, a rok 2015 zapowiada sie też nieciekawie w związku z Rosją ?
    Czytając raport Zarzadu (pismo Prezesa) zastanawiam się jak mozna pisac takie rzeczy ? Szkoda gadac !

• Re: Wyniki finansowe Autor: ~Pracownik [46.238.239.*]
    Wiesz jak czytam Twój wpis to wszysko jasne musisz być z Poznania !!!!! O okresie jakim piszesz to trauma tej spółki przyszedł gość i sparaliżował działalność. Sam natworzył. Tysiące tabelek nazywając to strategią wiedział wszystko i z nikim nie współpracował. Tak i tu słuszne masz rację gdzie była rada dlaczego powołali go na następna kadencje. Niestety stało sie i jeszcze długo będzie trzeba czekać aby kurz po jego nieujemiętnym zarządzaniu opadł. Nikomu nie życzę takiego Prezesa. Na dodatek całą działalność miał pod sobą. szkoda że tyle krzywdy zrobił za nim go odwołali. Nowemu Zarządowi daje rok do końca Iii kwartału
    Sprawdziłem nie było rezerwy na kontrakt budowlany w czerwcu! zobaczcie budownictwo po Ii kwartale !!!!! A przecież mieli intratny kontrakt Lpp gdzie te zyski ? Uważam to za słuszne ! Niech budują Ci którzy potrafia !
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~xxx [31.11.221.*]
    Czy fundusze nadal kreują rzeczywistość.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~krisb [193.239.124.*]
    mieli po prostu slabszy rok i to wszystko.strata tez nie jest duza.byly prezes odszedl bez podania przyczyny.dajmy noewj prezes troche czasu moze w koncu spolka zacznie zarabiac
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Se [83.25.109.*]
    Jak dlugo dac czas ? czasu juz nie ma , rynek budowlany trzeba Czuc , posiadac Wiedze i duze dlugoletnie Doswiadczenie BUDOWLANE a nie KSIEGOWE. !!!!!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~krisb [193.239.124.*]
    dziwia sie ze w raporcie rocznym za ub.rok jest strata jakby nie znali kwartalnych wynikow z tamtego roku.i tak zmniejsszyli strate .tak psioczycie na spolka ale dwie kolejne dywidendy po 40 gr przygarneliscie,co nie pamietacie.przemek jednak nie zapomina o akcjonariuszach
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~chi [83.25.109.*]
    w latach 2012 i 2013 były zyski w Spółce po katastrofie z 2010 i 2011 to była dywidenda - raczej normalne. Teraz żal z powodu decyzji , które zapadają. Jesli sie koncentrowac to zdecydowanie - zamknąc budownicwo i konstrukcje i zostawic tylko systemy logistyczne. Ale jesli taka strategia nie zapewni wyników - to powinien wiedzieć Zarząd. Obecnie widać brak strategi, a jedynie nieudolne próby przy udziale słabej Rady
    może lepiej policzą w takim składzie
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Inwestor [83.14.106.*]
    Będzie tak jak z zachemem tam tez ta sama pani prezes miała strategie. Zacnemu nie ma pani prezes jest w następnej spółce.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~zmiana [213.189.38.*]
    Dla mnie zarząd do wymiany. Obecna prezes była w poprzednim zarządzie i brała udział w podejmowaniu decyzji. Brak wizji rozwoju Przemka to główna przesłanka zmian. Te propozycje to…… cyfry księgowe nie przynoszą realnych pieniędzy a jak jest to widać !!!!!!!!!!!!
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~polinwestor [176.109.164.*]
    to prawda jest a moze było nie ciekawie , ale zawsze po takich dolach kurs spółek niewiadomego dlaczego zaczyna własnie rosnąc. Jedni twierdza ze to juz koniec złych informacji inni ze nie jest tak źle jak odczytuje to rynek, a inni ze to początek sukcesów dla spółki i beda kupować . ZOBACZYMY JAK BEDZIE w przypadku PROJPRZEM. prosze tylko nie sugerować sie moja wypowiedz
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Karllos [85.222.110.*]
    pracowałem swego czasu w tej firmie i powiem, że średnio widzę jej przyszłość - brak tu jakiejkolwiek wizji, rezygnacja z budownictwa w gw i pozostanie tylko przy montażu konstrukcji... to nie jest nowa wizja tylko powrót do przeszłość z przed 20-15 lat ... bo tym się projprzem wtedy głównie zajmował .... niestety (dla tej firmy) obecnie konkurencja jest daleko przed nimi (mam na myśli nawet regionalną konkurencje w postaci firmy alstal) ... firma przegapiła wiele możliwość przez błędne decyzje lub po prostu ich brak....teraz to już jest pozamiatane...
  • Re: Wyniki finansowe Autor: w12 [89.74.125.*]
    Walą akcjami ale i ktoś to nieżle odbiera , o co tu chodzi ?
[x]
PJPMAKRUM -0,27% 18,50 2026-03-13 12:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.