• W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ggg_depend [87.244.209.*]
    Niestety poprzez dodanie klauzuli poufności nie moge się z Wami podzieliść.
    Jedynie co mogę powiedzieć to tyle że odpowiedź jest NIEZADOWALAJĄCA a ta korekta raportu spowodowana jest raczej na 100% JEDNYM Z PYTAŃ ZAWARTYCH W LIŚCIE nt. czy spółka ma bezpośredni kontakt z BoA? Jak widać nie ma....

Nasz termin 31 marca 2015 roku obowiązuje.
    43 akcjonariuszy posiadających ok 20% akcji.
    Pozdrawiam
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~Aleks [85.222.108.*]
    No dobra, to co jest Waszym celem? Zwołanie NWZA i zadanie jak rozumiem pytań prezesowi Klubie odnośnie audytu i prośba o okazanie dokumentacji w sprawie kredytu?
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    mój drogi pytania to można zadać i poza walnym...
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~Aleks [85.222.108.*]
    Czyli nie wierzycie w to, że 24 kwietnia BOA zacznie wypłacać środki wszystkim podmiotom z syndykatu? Twierdzicie, że to wszystko ściema i że Prometheus też ściemnia?
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    wydaje mi się, że np.: Heniu takie androny plecie, ale przecież nie ma akcji (działa z dobrego serca:)),...więc w grupie nie jest:)
    Jeśli w treści odpowiedzi Kluby znalazły się informacje które nie są publicznie znane to ten geniusz już popełnił przestępstwo...takie klauzule to sobie może wypisywać
    Skontaktuj się ze swoim prawnikiem i skonsultuj się...ja jestem pewien, że śmiało możesz to ujawnić...a co więcej powinieneś przesłać ten list do nadzoru
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~kubuspuchatek [46.171.98.*]
    a odnosnie audytu sa jakies informacje?
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~pasza1 [89.67.245.*]
    Twój list otwarty do Kluby zaczynał się od słów:
    " Jako przedstawiciel nieoficjalnego zrzeszenia akcjonariuszy mniejszościowych spółki Depend SA...."
    Skoro tytułujesz się przedstawicielem pewnej grupy osób, to członkom tej grupy powinieneś treść odpowiedzi udostępnić. Rozumiem, że możesz nie chcieć robić tego na forum. Ale mailowo do tych, co zgłosili Ci tą sama drogą chęć uczestnictwa w akcji i podali ilość posiadanych papierów, możesz odpowiedź przesłać. Oczywiście jest prawie pewne, że któraś z tych osób przepisze odpowiedź na forum, ale to będzie już sprawa i ew. problem tej konkretnej osoby. Uważam tak samo jak Fifarafa. Kluba nie ma prawa udzielać wybranym osobom informacji poufnych ani zabraniać przekazywania jakichkolwiek informacji, których udzielił innym osobom.
    Jeżeli chcesz uchodzić za wiarygodnego przedstawiciela mniejszościowych akcjonariuszy, powinieneś nie zwracając uwagi na jakiekolwiek klauzule, zamieścić list na forum albo przesłać go wspomnianym osobom. Domyślam się, że ten pierwszy wariant z bardzo dużym prawdopodobieństwem spowoduje, że Kluba przestanie się z Tobą komunikować. Ale jeżeli udziela niesatysfakcjonujących odpowiedzi to nie ma czego żałować.
    pasza tu nie chodzi o wiarygodność a o możliwość popełnienia przestępstwa przez kolegę - insider trading...oczywiście ciekawe to jest w sytuacji zawieszenia notowań, ale są umowy cywilnoprawne...
    ja by się nie narażał...
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~pasza1 [89.67.245.*]
    Insajderem jest Kluba i to on może popełnić przestępstwo lub wykroczenie. Zgodnie z regulaminem giełdy czy też alternatywnego systemu notowań osoba posiadająca dostęp do informacji poufnych, czyli między innymi insajder, nie może przekazywać ich nikomu w innej formie niż raport, który dociera do wszystkich jednocześnie. Nie sądzę, aby Kluba napisał do ggg coś, za co groziłyby mu sankcje karne. Dlatego uważam, że ggg niczym nie ryzykuje, przekazując odpowiedź dalej. A jeżeli tego nie chce robić, to niech nie tytułuje się przedstawicielem kogokolwiek, bo co to za przedstawiciel, który uzyskane informacje zostawia dla siebie. Jeżeli ja wyznaczył bym swojego przedstawiciela do jakichkolwiek czynności to wymagał bym od niego pełnej lojalności czyli informowania mnie na bierząco o przebiegu sprawy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.30.149.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Jaśnie oświecony inwestorze. Jeżeli myślisz, że tego typu działania drobnych akcjonariuszy mogą spowodować zagrożenie realizacji planów prawidłowo działającej spółki, to ośmieszasz się.
    Mnie najbardziej niepokoi sprawa audytu, chciałbym wiedzieć co zrobili w sprawie odwieszenia notowań.
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~Pankracy [165.120.114.*]
    Po co az szukali w Ameryce? malo SKOKow w kraju co lekka reka rozdaje kase?
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~jorgenn [83.27.246.*]
    Ale to byłby SKOK na Kasie hehe !
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ggg_depend [87.244.209.*]
    Nie odpowiedział na żadne pytanie!
    Jedyne co zasugerował to śledzenie komunikatów bieżących plus raportów miesięcznych i strony depend....
    Czyli odpisał to co każdemu za pewne. Na końcu dodał że wszyscy muszą mieć równość informacji i że mi nic nie może powiedzieć.
    Wiadomość wysłał o 9:57 a 20 minut później pojawiło się info korygujące raport do którego się odwoływalem... ŻENADA!!!
    Moja odpowiedź była następująca.

.............................

https://www.bankier.pl/wiadomosc/DEPEND-Informacja-na-temat-linii-kredytowej-7241768.html

W tym miejscu również pomyłka pisarska????
    "W dniu 18/03/2015 Zarząd Depend SA otrzymał potwierdzenie z Bank of America o formalnym włączeniu spółki Depend SA do syndykatu HK-0016027-12 z dniem 5/03/2015. "
    W imieniu 43 akcjonariuszy posiadających niemal 20% akcji Depend SA. proszę o komunikat w sprawie przeprowadzanego audytu jak również pytań zawartych w poprzednim liście. Żadne pytanie nie prowadzi do nowych informacji. Są one jedynie zadane w kwestii wytłumaczenia niespójnych komunikatów.
    Jak najbardziej infomacje te mogłyby być zawarte w raporcie bieżącym by wszyscy akcjonariusze mogli ją odczytać. Nasz termin 31 marca jest ostatecznym terminem, po którym nieformalne porozumienie stanie się oficjalne w razie braku wyjaśnień ze strony spółki.
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ggg_depend [87.244.209.*]
    Przy takiej polityce spółki prawdopodobnie zwołujemy NWZA, do wszystkich którzy wysłali mi wiadomość e-mail. Starałem się wam wysłać odpowiedź ale robię to nie hurtowo bo możemy mieć jakiegoś szpiega. Skontaktuje się z wybranymi, którzy zadeklarowali wieksze ilości akcji w celu zawarcia porozumienia. Na NWZA które mam nadzieję że odbędzie się najpóźniej w maju prosze aby zapisala się cała reszta, która nie bedzie w formalnym porozumieniu a wyraża chęć współpracy. Od teraz kontaktować bedę się już tylko z osobami, które należą do naszego stowarzyszenia. Jeszcze mozna do niego dołączyć do poniedziałku 23 marca do końca sesji. Po tym terminie stworzę grupowy chat dla wszystkich zainteresowanych
    Pozdrawiam
    porozumieniedpd(małpa)gmail(kropka)com
    Czy możesz w takim razie wytłumaczyć jeszcze o jakiej klauzuli poufności pisałeś na początku tego wątku?
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    zgodnie z prawem od wpłynięcia żądania NWZA - wystarczy 5%- zarząd ma 2 tygodnie na jego zwołanie, więc jeśli coś to w kwietniu się widzimy:)

• Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ggg_depend [89.64.238.*]
    Porozumienie zawiążemy dopiero na początku kwietania, dopiero w drugiej połowie kwietani zarząd zwoła NWZA i od tego czasu trzeba liczyć 3 tygodnie tak więc niestety w maju. Ale to nie ma znaczenia...
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: pasza1 [89.67.245.*]
    Czy możesz wytłumaczyć o jakiej klauzuli poufności pisałeś na początku tego wątku?
    A co chcecie osiągnąć? Załóżmy, że najpóźniej do końca kwietnia notowania zostaną przywrócone, a wypłacenie kredytu będzie miało być na dniach, to nie będziecie zadowoleni z obrotu sprawy?
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ggg_depend [89.64.238.*]
    o tej klauzuli którą admin bankiera skasował pewnie przez podanie numeru tel...
    Klauzula poufności   
    Informacja zawarta w tej transmisji jest przeznaczona tylko dla osoby lub jednostki, do której jest adresowana. Należy pamiętać, iż nie jest ona prawnie wiążąca, chyba ze zostanie potwierdzona na piśmie. Może ona zawierać zastrzeżone i poufne informacje i jeżeli to nie Ty jesteś wskazanym odbiorcą nie możesz kopiować, rozpowszechniać lub podejmować żadnych czynności w oparciu o nią. Jeżeli otrzymałeś te transmisje przez pomyłkę prosimy o niezwłoczne poinformowanie nas o tym pod numerem telefonu...  Dziękujemy 
    Confidentiality clause   
    The information contained in this transmission is intended only for the individual or entity to whom it is addressed. Please remember that the content of this e-mail is not legally binding unless confirmed by letter. It may contain privileged and confidential information and if you are not an indicated recipient, you must not copy, distribute or take any action in reliance on it. If you have received this transmission in error, please inform us immediately by telephone on... 

.............

Do Aleksa:
    Chodzi nam o sposób komunikacji z akcjonariuszami.
    Do dziś nie wiemu nic nt audytu, na nasze pytania szanowny pan Prezes nas zbył. Jak nie mógł mi odpowiedzieć to mógł chociaż w formie raportu bieżącego poinformować o aktualnej sytuacji sugerując się pytaniami...
    Będę działać za takie zbywanie akcjonariuszy. Stanowimy juz 20% może jak się media tym zainteresują to zmienimy chociaż politykę spółki w stosunku do akcjonariuszy. Nie jesteśmy ciemnotą której można teksty wypisywać co spółka dostała... Jak już chcemy konkretnego wyjaśnienia to co zarząd robi? Robi korekcję do raportu. Martwimy się o to co się teraz dzieje z PCG, w ogóle sprawa z wirtualnym biurem, teraz ze stroną brak odzewu na kontakt tel.
    Czy to jest aż takie nic?
    Czas daję do końca miesiąca, potem podejmiemy kroki, których skutki za pewne będą odczuwalne dla spółki i może wtedy zmieni ona politykę wobec nas
    Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Wierzę, że Wasze działania, przyniosą tylko i wyłącznie plusy wszystkim akcjonariuszom. Mnie również bardzo martwi brak informacji na temat audytu, a teraz jeszcze do tego doszło zniknięcie strony PCG. Proszę tylko o przemyślane działania, żeby niechcący nie zaszkodzić akcjonariuszom. Pozdrawiam.
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~PankracyCacy [165.120.114.*]
    Ni chce nikogo martwic ale zapowiada się Kampa bis.
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~kubuspuchatek [46.171.98.*]
    W tej chwili oczekujemy informacji w sprawie audytu. I nic wiecej Panie Prezesie.
    Dnia 2015-03-21 o godz. 22:27 ~PankracyCacy napisał(a):
    > Ni chce nikogo martwic ale zapowiada się Kampa bis.

a co do Kampy to jak ich odwiesza to tam moze nawet po 1 zeta otwarcie byc. Scenariusz tu mile widziany.
  • Re: W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź ze spółki nt listu. Autor: ~dark7 [89.70.179.*]
    ".....
    jeżeli to nie Ty jesteś wskazanym odbiorcą nie możesz kopiować, rozpowszechniać lub podejmować żadnych czynności w oparciu o nią. .."

To jest szablon , Ciebie to nie obejmuje bo przecież jesteś adresatem więc możesz sobie z tym robić co chcesz - ważne że wiadomość doszła do właściwego adresata , ja swego czasu też od nich dostałem maila z tą samą klauzulą :)
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.