Ciekawe, jedno z większych przedsiębiorstw na świecie z branży budowlanej przynoszące zyski ma wskaźnik C/WK w granicach 0,70, czyli gdyby ktoś kupił w całości RAWLPLUG zaprzestał działalności i sprzedał martwą spółkę to teoretycznie by jeszcze zarobił. Myślę, że dla tych co mają kasę rynek polskich spółek jest atrakcyjny cenowo. Bo ciężko sobie realnie wyobrazić żeby wartość dobrej spółki była poniżej 1 a na giełdzie to możliwe !!!!!!
Z tego powodu, dla tych co mają pieniądze, lepiej jest kupić spółkę niż np. zaczynać wszystko od początku. Giełda daje takie możliwości, czasami wystarczy kupić około 10% akcji a można mieć duży wpływ na rządzenie. Natomiast ja uważam, że z czasem RAWLPLUG pójdzie w górę i wskaźnik C/WK będzie powyżej 1.
radze odgrzebac artykul w ''pulsie biznesu'' w ktorym wlasciciel spolki radoslaw koelner wyraznie mowil ze dostaje propozycje od zagranicznej konkurencjii o sprzedazy calego rawpluga po cenie dwucyfowej znacznie wyzszej od tzw.rynkowej na warszawskiej szulerni.ale on wyraznie stwierdzil ze w becnej fazie spolka nie jest na sprzedaz bo sie ladnie rozwija,a mimo to warszawskie balwany zwalily akcje dp 6 zl.mimo wzglednie dobrych wynkiow i dywidendy.hossa trwa ale a w gabinetach kardiologicznych
zainteresują się jak zaczną zarabiać przy cenie 6, 7 zł na razie dobierali ci, którzy te akcje i tak już wcześniej mieli raczej uśredniając, tak więc większość ma straty...
myślę, że na tej spółce dobrze wyjdą Ci co teraz kupują -spółka ma perspektywy dobre.....A tak na marginesie to ktoś podkupuje mając w kieszeni sporo gotówki.