Ja też na takie info czekam od dwóch lat i czekam a to obecne to znów obiecanki jak to dwa lata temu ....już tuż tuż już będzie ...tym razem na maj to poszło a w maju na sierpień i tak do końca Depend. Żałosne!!! przecież teraz miało być info o uruchomieniu już!!!! a nie o jakimś wpisie i harmonogramie bo on jest już od dwóch lat:-)
Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę czy Depend ma dopracowane umowy pod przejęcie nieruchomości bo przelewy mają od razu iść na konto sprzedającego a nie na konto Depend.I chyba przez to trwa to tak długo , ale patrząc na kurs dolara to zrobili dobry biznes z tym przeciąganiem kredytu.
W dniu 18/03/2015 Zarząd Depend SA otrzymał potwierdzenie z Bank of America o formalnym włączeniu spółki Depend SA do syndykatu HK-0016027-12 z dniem 5/03/2015. . Po co mialby oszukiwac BoA? Czy zatrudnialby armie ludzi aby bawic sie w kredyt widmo? Napisaliby po prostu basta! Zadnego kredytu nie bedzie a nie kontynuowali zabawe w ciuciubabke.
Ja również mam złe przeczucie co do tego kredytu. A po drugie jeśli by otrzymali linie kredytową to jak ją wykorzystają akurat depend ma takie szczęście i kupi kurę znoszącą złot jajka. Jest wiele firm które mają pieniądze i czyszczą co lepsze sie pojawi. Po drugie jak można podpisać umowe 2 lata wcześniej niż planowany jest kredyt . W ostatnim raporcie napisali. Po otrzymaniu w/w informacji Zarząd Depend SA zwrócił się do Prometheus Capital Group o pisemne potwierdzenie przez Bank of America zakończenia procesu włączania spółki Depend SA do Syndykatu Nr HK-0016027-12 celem upewnienia się, że w/w harmonogram faktycznie dotyczy spółki Depend SA co jednocześnie pozwoli Emitentowi na publikację komunikatu dla wszystkich akcjonariuszy. W dniu 18/03/2015 Zarząd Depend SA otrzymał potwierdzenie z Bank of America o formalnym włączeniu spółki Depend SA do syndykatu HK-0016027-12 z dniem 5/03/2015. Jeśli depend otrzymał potwierdzenie z Bank of America o formalnym włączeniu spółki Depend SA do syndykatu HK-0016027-12 z dniem 5/03/2015. co stoi na przeszkodzie aby depend pokazał to potwierdzenie napewno jest tam pieczęć i podpisy z banku. Jakie było to potwierdzeni na piśmie czy znowu pogadanka email. Przecież pokazanie publicznie dokumentu powiedzenia z banku rozwiały by wszelkie wątpliwości . Jednym małym ruchem nie szkodzącym spółce mogą wybronić się z zarzutów jakie staia im wielu. Ja myślę że żadnego potwierdzenia nie dostali a zwłaszcza na piśmie. Bo by się chwalili wszem i wobec.
W jakim celu spółka miałaby publikować fałszywe informacje w sytuacji zawieszenia notowań i, w związku z tym, braku możliwości odnoszenia korzyści przez kogokolwiek?
Od początku wiadomo, że odwieszenie nastąpi dzień lub dwa po opublikowaniu wymaganej przez GPW analizy. 1. analiza w formie raportu bierzącego 2. uchwała giełdy o przywróceniu notowań 3. przywrócenie notowań
Ja też cały czas uważam, że wszystkie komunikatu odnośnie przyznawania kredytu są prawdziwe. Otrzymaliśmy wreszcie upragnione info odnośnie harmonogramu wypłat, no i niestety nie możemy się nim cieszyć, gdyż notowania są zawieszone. Mnie martwi tylko brak informacji odnośnie przeprowadzanego audytu, ale wierzę, że i ono niebawem się pojawi. Teraz kiedy spółka ma harmonogram wypłat z BOA, każdy audytor oceni, że spółka rokuje i że jest przyszłościowa.
Pokaż mi chociaż jedną firme na świecie która jest w tym syndykacie. Lub depend niech przedstawi chociaż jeden dokument podpisany z BOA z pieczątkom i podpisem. nie przedstawią bo prawdopodobnie żadnego takiego dokumętu nie mają. Czy dużo żądam wy byście nie chcieli taki dokument zobaczyć i być pewni że wszystko jest ok.
a na jakiej podstawie Ty żądasz ? zdaje się, że nie jesteś akcjonariuszem ani zarządem GPW czy KNF...
życzyłbym sobie....inni chyba też, abyś zanim coś tu napiszesz zapoznał się z, mam nadzieję ojczystym , językiem polskim i zasadami w nim obowiązującymi
No i jedn dokument z BOA zniknął. W ostatnim raporcie również nic nie jest pewne czy oni dostali to potwirdzeni z PCG czy z BOA. Zapytali poprzez PCG lecz w odpowiedzi napisali że otrzymali odpowidz z BOA czyli powinni mieć dokument podpisany z BOA Chyba że raport przejdzie korektę. tutaj zamieszczam ten fragment.
Po otrzymaniu w/w informacji Zarząd Depend SA zwrócił się do Prometheus Capital Group o pisemne potwierdzenie przez Bank of America zakończenia procesu włączania spółki Depend SA do Syndykatu Nr HK-0016027-12 celem upewnienia się, że w/w harmonogram faktycznie dotyczy spółki Depend SA co jednocześnie pozwoli Emitentowi na publikację komunikatu dla wszystkich akcjonariuszy. W dniu 18/03/2015 Zarząd Depend SA otrzymał potwierdzenie z Bank of America o formalnym włączeniu spółki Depend SA do syndykatu HK-0016027-12 z dniem 5/03/2015.
A jeśli się czepiasz mojej pisowni to myślę że jest bardziej zrozumiała. W poruwnaniu z nie którymi raportami dependa. "Twojego guru. "