• List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ggg_depend [79.161.194.*]

Szanowny Panie Prezesie,
                Jako przedstawiciel nieoficjalnego zrzeszenia akcjonariuszy mniejszościowych spółki Depend SA.  posiadających na obecną chwilę 8.18% głosów oraz akcji w akcjonariacie zwracam się z uprzejmą prośbą o potraktowanie niniejszego pisma poważnie.  Zgodnie z uchwałą Nr 203/2015 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 2 marca 2015 r. spółka, której jesteśmy akcjonariuszami została zawieszona w notowaniach na New Connect i do dnia dzisiejszego (18.03.2015r.) poza lakoniczną informacją w raporcie miesięcznym za luty nie ma żadnego wytłumaczenia ze strony spółki nt. opóźnień przeprowadzenia audytu oraz co ważniejsze, czy jest on już w ogóle wykonywany.
    Ponadto, nasze obawy budzi również fakt, iż firma prometheus capital group, która zobowiązała się do przesłania harmonogramu wypłaty środków pieniężnych do dnia 6 marca 2015 roku tego nie zrobiła ( informacja zawarta w raporcie miesięcznym za luty, że spółka nadal czeka na harmonogram) a strona internetowa www.prometheuscapitalgroup.us nagle przestała działać.  W naszym odczuciu jest to bardzo niepokojąca sytuacja.  Rozumiemy, że terminy w raportach są terminami przypuszczalnymi ale jak już zostaje on podawany to w razie jakichkolwiek opóźnień powinniśmy zostać o tym fakcie również poinformowani.
    Sugerując się raportem miesięcznym za luty 2015 roku
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/679675,depend-sa-raport-miesieczny-%E2%80%93-luty-2015-r-
     prosilibyśmy o wytłumaczenie nam następujących informacji:
    „Jako, że większość syndykatów procedowanych równolegle już te harmonogramy otrzymała, Spółka spodziewa się otrzymać go z Bank of America z początkiem marca”
    Kim są Ci „syndykaci”?  Czy mają państwo z nimi bezpośredni kontakt?
    Dodatkowo w raporcie bieżącym nr 9/2015  
    link
    widnieje następująca informacja:
    „Zarząd Depend SA informuje, że otrzymał od Bank of America informację o planowanej na bieżący tydzień formalizacji procesu włączania spółki Depend SA do Syndykatu Nr HK-0016027-12 .”
    Czy oznacza to, że spółka ma już bezpośredni kontakt z Bank of America? Zazwyczaj każda informacja pochodziła od Prometheus Capital Group.
    Zdajemy sobie sprawę, że nie jest Pan zobowiązany odpowiadać nam na powyższe pytania lecz jesteśmy grupą akcjonariuszy spółki Depend SA. i również jak nikomu innemu zależy nam na jej dobru. Niestety nasze obawy, cierpliwość oraz kredyt zaufania jakim obdarzyliśmy spółkę trwający już prawie 3 lata ostatnio został mocno nadszarpnięty. Chcielibyśmy poinformować, że w razie braku jakiejkolwiek informacji ze strony spółki do 31.03.2015 roku z bólem serca zmuszeni będziemy formalnie zawiązać nasze porozumienie celem zwołania NWZA, by wyjaśnić ową sytuację.  Spowoduje to za pewne zainteresowanie ze strony mediów co może niekorzystnie wpłynąć na wizerunek Depend SA. Niestety nie będziemy mieli innego wyjścia  stąd woleliśmy wcześniej skontaktować się bezpośrednio z Panem. Prosimy chociaż o komunikat bieżący na temat obecnej sytuacji spółki z konkretnymi informacjami nie tylko na temat kredytu ale również odnośnie działań podjętych celem przywrócenia notowań.

• Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ggg_depend [79.161.194.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~kubuspuchatek [46.171.98.*]
    Dobra robota ggg. Tak jak ktos pisal - Panie Kluba, idziemy po Pana!!!
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~kris [79.186.175.*]
    popieram i sie przyłącze, choc mam tylko kilkanascie kilo, ale stracilem juz ponad rok i około 30% wartosci
  • przypadek? Autor: ggg_depend [79.161.194.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/681470,depend-sa-informacja-na-temat-linii-kredytowej-
    Niby info super, jedno z najważniejszych jak do tej pory...
    Zastanawia mnie czy mają bezpośredni kontakt z BoA.
    Czekamy nadal na odpowiedzi zadane w liście.
    Na obecną chwilę nieformalnie mamy już prawie 10% akcji!!!

Panie prezesie, czekamy na odpowiedzi
    Ta informacja nt linii nie jest dla nas wystarczająca. Skąd mamy mieć pewność że harmonogram podany przez PCG został wysłany z BoA. Dostaliście tylko potwierdzenie o włączeniu do syndykatu spółki. W ogóle najbardziej ciekawi mnie w jaki sposób BoA się z Wami kontaktuje bo jak ten kontakt przechodzi przez PCG to będzie to w Nas budziło obawy
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~celtic [213.158.218.*]
    Trochę szkoda tego zamieszania z notowaniami. Po takim infie 50 gr byśmy dzis osiągneli. Zauwazylem , ze spółka sie zrobiła do bólu ostrożnya z komunikatami. Kto wie jak za półtora miesiąca bedziemy sie śmiać sami z siebie licząc zyski?
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~Monaliza [83.238.109.*]
    Zobaczcie: w momencie publikacji raportu miesiecznego 12 marca , dostali juz informacje na temat harmonogramu (11 marca )
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.22.166.*]
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~kubuspuchatek [46.171.98.*]
    Dnia 2015-03-18 o godz. 13:53 ~Monaliza napisał(a):
    > Zobaczcie: w momencie publikacji raportu miesiecznego 12 marca , dostali juz informacje na temat harmonogramu (11 marca )

Po otrzymaniu w/w informacji Zarząd Depend SA zwrócił się do Prometheus Capital Group o pisemne potwierdzenie przez Bank of America zakończenia procesu włączania spółki Depend SA do Syndykatu Nr HK-0016027-12 celem upewnienia się, że w/w harmonogram faktycznie dotyczy spółki Depend SA co jednocześnie pozwoli Emitentowi na publikację komunikatu dla wszystkich akcjonariuszy.

W dniu 18/03/2015 Zarząd Depend SA otrzymał potwierdzenie z Bank of America o formalnym włączeniu spółki Depend SA do syndykatu HK-0016027-12 z dniem 5/03/2015.

Chyba czekali na pismo z BoA aby byc pewnym...
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~jorgenn [83.7.20.*]
    Noo i co mowilem spoko coś sie urodzi !
    Moderator jak na złość cały czas usuwa moje posty
    Mam nadzieje że nie jest nim ktoś ze spółki...
    Moze spróbuje inaczej porozumieniedpd(malpa)gmail(kropka)com

Nieformalnie mamy już 11.5% akcji. Powtarzam jeszcze raz, mój termin 31 marca w sytuacji zbagatelizowania pisma jest terminem PRAWDZIWYM, nie będzie jakiś opóźnień czy coś :)
    Pytania zawarte w liście są wazniejsze od tego dzisiejszego infa choć skłamałbym mówiąc że mnie ono nie ucieszyło
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~mart [82.115.80.*]
    Posiadam 105tyś.akcji .Mogę się też przyłączyć.
    Napisz wiadomość prywatną (adres podany wyżej)
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~wawiok [77.254.207.*]
    Mnie za bardzo to info nie pasuje kredyt może załatwiać PCG lecz umowa kredytu (jak go tam zwał)
    Musi być podpisana osobiście przez depend nie było podpisania umowy nie może być wpłaty na konto kredytobiorcy.
    A jesli piszą że czekali na potwierdzenie od AB to powinni to potwierdzenie pokazać w raporcie przecież to nie tajny dokument.

• Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~Aleks [85.222.108.*]
    Jestem pewnie jednym z nielicznych, którzy cały czas wierzą w ten kredyt i jestem przekonamy, że nie ma tam żadnej ściemy. Zarząd jest tak samo zniecierpliwiony oczekiwaniem na zakończenie całego procesu jak my. Publikuje wszystko co dostanie od Prometeusa. Niestety nie ma praktycznie żadnego wpływu na działanie jego, a tym bardziej BOA. Najbardziej niepokojącą rzeczą jest brak informacji odnośnie przeprowadzanego audytu. Jednak myślę, że po dzisiejszym komunikacie rozpocznie się audyt. Spółka czekała na potwiedzenie z BOA, że zostali przypisani do syndykatu i są już teraz pewni, że audyt wypadnie pozytywnie. Dlatego na dniach powinnien być komunikat, że audyt jest przeprowadzany.
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~piotr__ [81.15.134.*]
    Umowy są już dawno podpisane. Do czasu sfinalizowania sprawy udzielenia kredytu są w depozycie. Wynika to z poprzednich komunikatów spółki.

• Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~wawiok [77.254.207.*]
    Napisz w którym komunikacie depend zawarł umowe BOA bo chyba ten bank wypłacać będzie pieniądze.
    A jesli chodzi o audyt to najpierw musi być kredyt bo wątpię aby audyt był na korzyść dependa jeśli na koncie nie będzie kredytu.
  • Re: List otwarty do Prezesa Hanryka Kluby. Autor: ~piotr_ [82.177.143.*]
    Tak na szybko:
    http://newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=DEP&id=49012&id_tr=1
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.