Dziwi mnie że część oddaje na takich poziomach. Przecież ten ruch na papierze wiąże sie z pozyskaniem inwestora. Info w tej sprawie pewnie lada dzień bo biorą z prawej co kto wystawi. Przesledzcie sobie historyczne zachowanie kursu. Tu nigdy nie rosło bez komunikatu. Teraz rosnie wiec cos jest na rzeczy.
mam ten papier od ponad roku, brałem jeszcze po 1.80 - 1.95, w międzyczasie parę razy część sprzedałem i odkupiłem :) ale takich ruchów jak teraz jeszcze nie było, wydaje mi się, że spekuła w końcu się wycofała i papier zaczął żyć własnym życiem. Info może będzie a może nie, ale patrząc na sytuację bieżącą spółki oraz ostatnie kilkanaście sesji w końcu może rozpocznie się stabilny wzrost i tak myślę, że stabilne dno na poziomie 8 - 9 uklepie się do końca wakacji
c/wk na tej spółce pokazuje jak sie rozwija.i tak przy cenie poniżej 1 zl /o ile mnie pamięć nie myli / c/wk- 0.78 a teraz gdy kapitalizacje mamy razy 4 c/wk -0.96. przy zakładanych zyskach możliwe jest że cena bedzie rosnąć a c/wk spadać.ciekawe no nie.
tak bedzie kosmos ... jak zawsze. Taka optymistyczna mania działą chyba cyklami a to juz chyba 4 cykl spiewek gdzie to kurs nie doleci. za pare dni bedzie spokój i kurs powedruje spowrotem na swoje standardowe poziomy 2,1-2,7 zł. Aż pewnie za 3 miechy rozpocznie sie kolejny cykl fali optymistycznej i tak w kółko. Zauważcie ze rok temu wielu kupilo papier powyzej 4 zł .... dzisiaj czekaja by sie go pozbyc, wiec gdy tam dolecimy zobaczycie piekna wyprzedaz.
no i jak pisałem wczesniej , optymizm przemija a kurs wraca na 2,5-2,8. Ael nie przejmujcie się za jakieś 2 miechy znowu fala optymizmu nadejdzie ...a wraz z nia marzenia o 10 zł.