Witam serdecznie, co sądzicie o tej spółce? Chciałbym żeby wywiązała się dyskusja bo bardzo tu cicho. Osobiście kupiłem trochę akcji - to jedna z moich pierwszych inwestycji. Chciałbym się dowiedzieć czemu akcje spadły do 1 grosza bo jak wspomniałem jestem na giełdzie od niedawna. Pozdrawiam
Witaj w akcjonariacie! Wszedłeś w bardzo dobrym momencie. Zapowiedziana spora dywidenda oraz w planach inwestycje w nowe przedsięwzięcia "start-upy" różnego typu co zawsze jest obiecujące w tego typu spółkach. To może być czarny koń giełdy już w tym roku. To co powodowało zawirowania kursu i jego spadek już jest przeszłością teraz jest bardzo dobra perspektywa na przyszłość jw.
Ja akurat należę do grona, którego ta dywidenda aż tak nie kręci. Jaram się natomiast tym jak po dokonanych inwestycjach będą w portfelu spółeczki sturtup'owe czyli dobra dźwignia na przyszłość. No ale pieniądze z dywidendy też się przydadzą ;-P
Jeśli masz jak napisałeś "10000 tys." akcji, czyli masz 10 000 000 akcji. Dywidenda to 0,07gr na akcję. Co za tym idzie dostaniesz dywidendę 7000zł :-) Skoro masz 10mln akcji to masz prawie 1% wszystkich akcji spółki. Należą się zatem gratulację! Miło poznać zatem takiego akcjonariusza :-)
cała prawda o dewidendzie 10000 akcji *0,07 = 700 z ł przed scaleniem 10000/243=41,15*0,17=6,99 po scaleniu czy dobrze rozumiem proszę o merytomyczną dyskusję