• to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Spod prysznica słychać plusk
    PO takim myciu skutek może być tylko jeden, zwłaszcza jak się w kuchni przy dziecku mówi po niemiecku.
    I żadne busy niczego tu nie zmienią. Moja emerytura został zdefrałdowana, razem z zaufaniem inwestorów do tego teoretycznego jak wiemy i barwnego państewka.
    Skutki tych poczynań, będą się za na mi ciągnąć przez lata i nie pomogą w tym niestety niskie stopy procentowe.
    A to co tu nastąpi za kilka miesięcy jedynie potwierdzi te założenia.
    Proponuję już dzisiaj zaopatrzyć się w AK48
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    Ale to w celu znieczulenia?
    AK48- nasiona marihuany
    AK47-karabinek ;)
    Tak czy siak dobre dla każdego.

Rozumiem, że załamujesz ręce nad słabościa rynku kapitałowego, który w białych rekawiczkach został rozmontowany przez Państwo? Lub tylko rekami nieświadomych urzędników, którym wszystko jedno. Wiadomo jak jest i odbija się to i będzie odbijać czkawką.

My tutaj popiszmy o VSA, Wyckoffie i GTC ;)
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    No więc skoro mamy zająć się VSA i GTC, to cóż można powiedzieć ?
    Skakeout wytrząsnął stopy, sprawdził podaż i podbił cenę. Zrobił więc wszystko co do niego należąło. Teraz oczekuję testowania tego miejsca, czego moim zdaniem jesteśmy świadkami. Jest to nic innego jak dalsze budowanie bazy. Czym będzie rozleglejsza tym większe prawdopodobieństwo znacznego potencjału jaki w sobie kryje. Pisałem na początku na tym forum, że zaabsorbowanie luki wcale nie będzie miłe, łatwe i przyjemne.
    Wracając zaś do cienie mr,kuchar, to interesowałeś się nie tak dawno pewna spółką a ja uważam, że jej siostra Frania również ma całkiem zgrabne nogi.

Kamerdyner
    Co do GTC, to na szybko - nie jestem wszak specjalistą od VSA i dopiero rzuciłem na to okiem - nawiązując do Wyckoffa interpretuje ostatni ruch w dół jako Low Volume Sell Off TEST zakończony Shakeoutem. Co to może oznaczać? Ano to, że czeka nas prawdopodobnie wzrost kursu na zwiększającym się wolumenie. Czy to będzie szybki czy wolny proces? To już tylko Kamerdyner wie.
    To wszystko pod warunkiem, że dobrze rzuciłem okiem i zinterpretowałem wykres.

Co do Frani to jeśli patrze się na jej wykres to powinna sobie odpocząć chwilkę chociaż rwie się w górę. O ile to ta sama dziewczyna...
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    Tak, ta sama.
    Na początku nie byłem przekonany ale masz rację!

To raczej ruch z potencjałem na co najmniej 3 PLN się szykuje jeśli dobrze oceniam tę panią, bo dojrzała już trochę jest...Linia, dzienne. Widzę to jako przypieczetowanie ostatnich wzrostów od grudnia zeszłego roku.
    Ta, o której myślałeś tez podobne stawki ma?
    Ja to widzę tak,
    Rynek WIG słaby, w potencjalnym trendzie spadkowym.
    Rynek WIG 20, to ewidentny trend spadkowy.
    Jeśli GTC poruszało się dotychczas przeciwnie do średnich, to zakładając, że i obecnie tak się zachowa, ma moim zdaniem szansę na całkiem pokaźny wzrost, ponieważ w miarę czasu coraz więcej innych uczestników rynku z innych spółek będzie się przyłączać do tego trendu.
    Jeśli chodzi o Franie, co nosi sukienki w rozmiarze 51, to zwłaszcza jak nowy sponsor kupi jej ładne buciki na wysokich obcasach, może wystartować w jakimś lokalnym konkursie piękności z realną szansą na nagrodę.
    Sfinksa i jego danie główne, przynajmniej na jakiś czas trzeba sobie odpuścić.
    Niech zmienią olej na patelni.
    Najgorsze jest to, że niskie stopy procentowe wprost zachęcają do kupna akcji. Niestety historia giełdy zna takie przypadki, gdzie najgorsza bessa była właśnie podczas trwania niskich stóp. To świadczy o jednym a mianowicie, brak zaufania do Państwa, wojna za naszą wschodnią granicą i niestety marne rządy. Przykład widzieliśmy w 1929 roku.
    Wiele dobrych spółek jeszcze nie wyszło z meczących trendów bocznych. Rosną nieliczne. Rynek jest wybiórczy.
    Co do GTC to ja tutaj dzisiaj na razie nie widzę innej możliwości tylko kontynuowanie ruchu. Zresztą obroty zdają to potwierdzać.
    Najbliższy przystanek 5,01 moim zdaniem. Zobaczymy siłę czy nie?
    zobaczymy siłę.
    Ostatnio mają fajną taktykę. Stawiają zaporę na jakims poziomie. Np. dzisiaj na 4,96 mamy łacznie 20073 akcje. I ustawiaja się na K. Jak ktos zrzuci to dobrze. Jak nie? Dzisiaj mamy juz stosunkowo mocny popyt, który bierze z prawej po wspomnianych juz testach. Jesli nie zbiora akcji z tego poziomu wkrótce to na koniec sesji mogą cudownie zniknac lub zostać zebrane windujac kurs na wyzszy poziom i zostawiajac oczekujacych inwestorów na peronie.
     Ja wam mówię: jest dobrze, Jest dobrze, jest dobrze, Ale nie najgorzej jest.
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~antygtc [46.112.45.*]
    Dnia 2015-03-12 o godz. 17:17 kamerdyner-profesora napisał(a):
    >  Ja wam mówię: jest dobrze, Jest dobrze, jest dobrze, Ale nie najgorzej jest.

zobaczymy po wytikach za 2014 r , wkrótce podadzą , straty i odpisy gwarantowane ! , gdyby było dobrze , to by te akcje nie były prawie na dnie , a kurs byłby przynajmniej 20 zł

• Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~Mirosława [83.26.43.*]
    Zobacz wątki dotyczące Globe Trade CentreZobacz profil Globe Trade Centre
    Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*] 2015-03-10 13:09

Tak jak poprzednio Sfinks mocno zyskiwał, tak teraz w zawrotnym tempie traci. Tego można było się spodziewać.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,..............................................................................................................

Kamerdyner vel chodzik ty niedojdo od twojego wpisu Sfinks urósł ponad 20 %

idź ty w buraki razem z tym kucharem.
    Anty GTC,
    Nawet nie wiesz jaki z ciebie wspaniały egzemplarz do badań. Chodzi mi tu oczywiście o psychologie inwestowania.
    Podam ci przykład.
    Kiedy akcje MIT były po 70 groszy, rynkiem owładneła chęć kupowania bez opamiętania, chociaż analiza techniczna wskazwała jednoznacznie, że jest to proces dystrybucyjny. Na nic były moje ostrzeżenia i przestrogi. W ogóle nie brali tego pod uwagę.
    Dzisiaj te akcje po kilku miesięcznym spadku kosztuja 12 groszy, a prezesa nie usłyszał nikt od wielu miesięcy. Pomimo to na tym dnie w dalszym ciagu są ludzie, którzy twierdzą, że wszystko odrobią, odbudują a MIT będzie wreszcie prawdziwym hitem.
    U ciebie mamy sytuację odwrotną. Kierujesz się tym co przeczytasz, usłyszysz, własnymi uprzedzeniami, które nasilają się w momentach spadku kursu. Ja to rozumię, powiem więcej, ja to kiedyś tam w przeszłości przechodziłem. Nie wierzysz w to co piszę i słusznie, bo jak masz wierzyć skoro ty na wykresie nic nie widzisz i nawet wizyta u okulisty w salonach Vission Express nic by tu nie zmieniła i nie zmieni zapewniam cię dopóki nie sięgniesz po odpowiednie książki i sam się nie przekonasz, że inwestowanie na rynku, to to samo co bycie lekarzem, czy adwokatem. Siedzisz przy stole z kartami w rękach a po drugiej stronie zawodowcy.
    Oni robią wszystko, aby cię przekonać, że bedzie tylko gorzej, kiedy tak naprawdę będzie tylko lepiej.
    Jeśli pokażą się fatalne wiadomości dla GTC, to zaręczam ci, że przy ruchu spadkowym wykupią od amatorów resztki tej podaży, która na tym rynku jeszcze została.
    Nie twierdzę, że GTC to spółka dobra, bo taką nie jest. Nie twierdzę, że jej prezes i rada nadzorcza nie popełnili poważnych błędów, ale twierdzę, że ten rynek jest już w dużym stopniu wykupiony.

Kamerdyner Profesora
    a swoją drogą natura ludzka jest nieobliczalna. Wieszają na mnie psy ci sami ludzie, którzy wychwalali MIT pod niebiosa.
    Jak to się mówi, psy szczekają a karawana idzie dalej.
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~mrkuchar [31.61.138.*]
    Wszystko ok tylko napisalbym, ze rynek jest wyprzedany a nie wykupiony.
    Tak masz rację trafił mi się lapsus.
    Pozdrawiam

Kamerdyner
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~antygtc [46.112.45.*]
    i znów zostałem skrytykowany przez kamerdynera-profesora vs CK
    wiadomo że większość akcji GT maja grubasy
    http://stooq.pl/q/h/?s=gtc

ale , kto ma rację to się jeszcze okaże póki co ja jestem ANTY

• Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~antytrol [83.26.43.*]
    Zobacz wątki dotyczące SfinksZobacz profil Sfinks
    https://www.bankier.pl/static/images/forum/zarejestrowani.pngAutor: warren2 [81.190.143.*] 2015-03-13 11:06
    O
    Re: ,,prorocze słowa" CK-KAMERDYNERA : )))
    Z
    Cena z chwili rekomendacji (24.11.2014- godz 10) : PBG = 1,90 zł , SFINKS = 1,32 zł

Obecnie PBG = 1,70 zł = - 10 % STRATY
    ------- SFINKS = 3,03 zł = + 130 % ZYSKU

Brawo głąbie
    Nuda...jak zechcą to nawet dzisiaj zamknąć mogą koło 5.01-5.04
    AntyGTC

W moich słowach do ciebie było ZERO krytyki.
    Jeśli to tak odebrałeś, to mi bardzo przykro z tego powodu.
    Głosowali tak jak chcieli.....
    a zamknęli tak jak trzeba
    Teoretycznie mogą sprowadzić kurs do okolic 4.79

• Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~Elliott [73.168.73.*]
    Dnia 2015-03-16 o godz. 11:01 ~mrkuchar napisał(a):
    > Teoretycznie mogą sprowadzić kurs do okolic 4.79
    >
    Ten arogańcki Mrkuchar , wcześniej występował na forum JSW jako autor Fix - fax  & Ibu i tam w dziecinny sposób spartaczył całą robotę tracąc swoją kasiorę na akcjach JSW .
    Jeśli będzie to korekta pędząca, to się zgadzam, ale może być również nieregularna.
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~antygtc [46.112.63.*]
    no i co i kto ma rację ? GTC na dzisiaj to śmieć giełdowy , zobaczymy jaki raport przygotują za 2014 r
  • Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~vbg [83.26.120.*]
    Pajac kamerdyner ogłosił trójkąt na Bumechu - co za osioł a trójkąt to będzie miał tutaj i znowu po porach.
    Kamerdyner, jak pięknie rysowanie na GTC zbieżne jest z zachowaniem WIG20 :)
    I niech ktoś mi powie, ze nie dali szansy wejść po taniosci :)

• Re: to są skutki pluskania się pod prysznicem Autor: ~box [83.25.150.*]
    http://www.vividgames.pl/news.php?nid=1670
[x]
GTC 1,92% 3,18 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.