• WYNIKI ??? Autor: nowy7171 [83.26.167.*]
    Jakich wyników sie spodziewacie ...??
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~dorobkiewicz [46.76.36.*]
    jak to jakich w 4 kwartale powinni utłuc prawie 4 bańki i kurs pójdzie pod niebiosa ,
    22zł to minimum jakie mnie interesuje za jedną akcje.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~SUPER [89.229.213.*]
    WYNIKI BEDĄ SUPER I JAZDA NA 19 ZŁ
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~różniczka [89.66.10.*]
    Wyniki będą dobre. Pewnie nie bardzo dobre, ale dobre, a to przecież będzie bardzo dobrze :-) Spodziewałbym się rzeczywiście wzrostu do jakichs 19 zł gdzieś tak do czerwca. Natomiast plz nie podbijajce oczekiwań absurdalnie - tak jak tu ktoś mów o 22 zł, to już przesada. Moim zdaniem dla papieru jest lepiej jak rośnie stabilnie po trochu, ale regularne, niż takie miotanie się nadmierne - przecież wiadomo, że jak wzrośniemy w ciągu kilku tygodni o 60 proc., to potem "musimy" spaść. Więc ja np. wolę rosnąc po kilka procent miesięcznie, a jak są strzały typu dobre wyniki po okresie posuchy, to po kilkanaśce procent miesięcznie; ale nie szybciej, bo wtedy rośne prawdopodoboeństwo rollercostera
  • Re: WYNIKI ??? Autor: nowy7171 [83.26.134.*]
    Wyniki fajne ale bez rewelacji , przewidywalna stabilna spółka , teraz czekamy na decyzję w sprawie dywidendy ...
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~jeromekerviel [88.156.131.*]
    Zgoda, wyniki dobre. Pokazują, że biznes stabilnie rentowny. Ładnie generuje gotówkę.

Niektórzy chyba jednak z jakiegoś powodu mieli większe oczekiwania.

Zwracam uwagę na to, że na papierze od dłuższego czasu ma miejsce akumulacja. A to co się działo na początku sesji. Haha, klasyczne wyciskanie leszcza...

Teraz widły ponad 17zl.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: nowy7171 [83.26.134.*]
    Ależ pięknie ktoś zbiera , teraz tylko czekać na dywidendę ...

• Re: WYNIKI ??? Autor: ~jeromekerviel [88.156.131.*]
    Na działalności operacyjnej wygenerowali 16,5 mln gotówki. Dywidenda będzie 1 przedziale 1,4-1,5 zł/akcje. Potrzeby związane z iDream nie są aż tak duże.

Trochę ukrytej podaży na 15,8. Szykuje nam się ładna biala świeca.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~Wynik [89.66.10.*]
    Hej, no, wynik super, aczkolwiek z ręką na sercu przyznajmy, że spodziewaliśmy się takich, prawda? Mamy na to dowód w postac naszych rozmów z tego forum z ostatnich miesięcy :-)

Natomiast najwyraźniej niektórzy oczekiwali więcej, skoro kurs na dzień dobry dziś trochę zlecał. Ale już straty odrobione i myślę, że Ci co rano sprzedali będą już jutro tego żałować...
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~Tomek [213.158.218.*]
    Czy możecie podać mi nazwy kilku innych stabilnych spółek które od tylu lat wypłacają tak dużą dywidendę? ETL jest spółką na obecne czasy ( niska inflacja ) dlatego myślę że spółka będzie mile widziana w portfelach wielu funduszy.Ważne jest też to,że w 2014 roku nastąpił 30 % wzrost obrotów i 10 % wzrost zysków.Spółka dobrze zarządzana rozwija się wypłaca co roku sowitą dywidendę.Obstawiam w tym roku 1,10 -1,15 zł dywidendy na 1 akcję.Dla porównania zobaczcie na wyniki firmy Tell - tam dzieje się bardzo źle.Tak więc pełen optymizmu czekam na dalsze stabilne wzrosty.A jak na na GPW zawita hossa to będzie warto żyć dla tych chwil :-)
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~Wynik [89.66.10.*]
    Zgadzam się w pełni. Więc ne pokażę Ci innych takich spółek dywidendowych, bo w tej kwestii Eurotel jest jedyny w swoim rodzaju :-)
    W momencie gdy na lokatach mam jakieś marne 2 procent (albo nie), a z drugiej strony - na kredycie mam oprocentowanie 3,3 proc., to dywidenda ze stopą 7-8-10 proc. to genialna bezpieczna inwestycja.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Mnóstwo jest spółek z dywidendą około 10%, najlepiej płaci Danks , przy dzisiejszym kursie można zarobić prawie 25 %, po połowie na dywidendę i skup, jeszcze nie było walnego więc kurs jest przed wystrzałem :-)
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~Art [77.115.115.*]
    DANKS ? Jak najdalej od tych oszustów. Poczytaj sobie jakie rok temu były manewry z dywidendą i skupem.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~Tomek [62.152.144.*]
    Niestety,ostatni komunikat o zamykaniu salonów sprzedaży źle wróży dla wyników spółki.
    Eurotel najbardziej związany z T-mobail najbardziej odczuje ten ruch.Koszt zamykania salonów mogą spowodować,że zamiast zysków ETL za 2 kwartał pokaże straty.Obawiam się,że po słabszym 4 kwartale 2014 r.kolejne mogą być jeszcze gorsze.

• Re: WYNIKI ??? Autor: ~Bullfrog [95.160.69.*]
    Tu nie chodzi o wyniki tylko o zamykanie salonów , to jest powodem przeceny , rynek spodziewa się pogorszenia wyników w przyszłości ( co nie musi być prawdą ) , cena poniżej 10 absolutnie w zasięgu , akcje skubały fundusze a teraz zaczną wywalac .....co to oznacza na takiej małej spółce każdy wie .
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~dorobkiewicz [77.115.63.*]
    spokojnie koledzy ,drobnica nie odebrała dzisiaj tego papiera za przeszło 1 banike.
    nie wierze w to
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~gogo [89.229.213.*]
    wywalaj i ty leszczu
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~fiołek [37.31.103.*]
    Ja sądzę, że większego wpływu info nie będzie miało. Chwilowe uszczuplenie może być, ale docelowo przecież firma ma w rękawie tyle propozycji, które miały już wcześniej być wiodącymi. Np. APPLE. Także dzisiejsze info to pryszcz w obliczu strategii.
    Dla akcjonariuszy to dobrze, że spadki. Akcjonariat się przemieli po długich wzrostach. Mozna taniej sobie uzupełnić bak. :) dla mnie bomba, już dziś dobrałem.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~dorobkiewicz [46.76.133.*]
    do budy perfidny naganiaczu gogo.paszał gadzino wont nie potrzebni tu są pasożyty taki jak ty.
    inwestorku z bożej łaski.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~12345 [109.243.219.*]
    Dla mnie to miód na uszy, że się wycofują. Ten biznes nie generował zbyt dużo gotówki patrząc cash flowowo, to było takie mielenie z operatorem i nic z tego nie zostawało. Także jakby "ulga". Teraz zacznie dopiero się generowanie hajsu dla akcjonariuszy. Fakt co pisze fiołek u góry, strategie mają klasa.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~buli_1978 [83.7.247.*]
    Pewnie macie rację, jednak martwi mnie jedna rzecz. Trzy miesięczne wypowiedzenie jest standardem w tego typu umowach, pytanie tylko czy w lokalizacjach własnych mają możliwość wyjścia z dzierżawy powierzchni handlowych również w trzy miechy. W przeciwnym razie będą dodatkowe koszty które negatywnie odbiją się na wynikach III i IV kwartału.
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~Mirek [89.239.96.*]
    Będzie dobrze.W pierwszym kwartale 3 mln zł dywidendy wpłynęło do spółki,a sprzedaż hurtowa apple coraz większa - nowe umowy.A więc zysk za 1 kwartał będzie ok.
    Na walnym będzie głosowana dywidenda,obstawiam 1,10 zł na 1 akcję i wypłatę w tym roku.
    Zapowiedziana redukcja salonów dotknie najmniej dochodowe,a więc tak naprawdę dzisiaj nikt nie wie,czy odbije się to na + czy na - dla spółki.Myślę,że może być już tylko lepiej.
    Coraz większa współpraca z potentatem Apple dobrze wróży na przyszłość .

• Re: WYNIKI ??? Autor: ~Dywix [89.66.10.*]
    Co do t-mobile to wydaje mi się, że już od co najmniej 2-3 lat Eurotel sugerował, że t-mobile robi się dla niego coraz mniej ważny i że to proces trwały. To znaczy nie wydaje m się, tylko jestem pewien, tyle że nie pamiętam kiedy zaczęli to głośno mówć, ale już dawno temu.
    Tak więc najpierw Play, potem Apple, wszystko to było po to, by sie uniezależnić od tmobile i się udało. Węc ne ma teraz co szat rozdzierać, że kilka tmoble'owych salonów się zamyka, bo to żadne wiielke zaskoczenie. Wyniki za 2014 spółeczka pokazała fajne, teraz jeszcze jak to potwerdzi wynikami za Q1 to będzie gites
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~RekoMan [89.66.10.*]
    a rekomendacja zarządu odnośnie dywidendy jest taka jak się tu wszyscy spodziewaliśmy :-):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Eurotel-chce-wyplacic-1-zl-dywidendy-na-akcje-za-14-3322093.html
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~hehe [89.229.219.*]
    czy Was też dziś ubrali na podbitce
  • Re: WYNIKI ??? Autor: ~jahu [89.66.10.*]
    To jest naprawdę niesamowite jak ten papier ostatnio rośnie, w takim gównianym otoczeniu ogólnym. Zaczynam żałować, że po dywidendzie nie dokupowałem :-), no ale mądry Polak po szkodzie, trudno było przypuszczać, że akurat pomiędzy odcięciem dywidendy, a kolejnymi wynikami kwartalnymi zacznie się aż taka jazda...
[x]
EUROTEL 1,80% 22,60 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.