Po emocjach czas na chwilę zastanowienia. Pragnę zauważyć, że dwoje z członków Rady a więc wyłączając panów T. prawdopodobnie to panowie Piotr Skrzyński i Domingo Domingues zagłosowali przeciwko wycofaniu akcji Totala ze skupu.
Total z CRM zrobili dokładnie ten sam ruch co ojciec i syn Tuorowie w celu obejścia lockupu na akcjach. Jawna przeciwstawienie się woli panów T. wyrażonej w uchwale tych dwojga z członków Rady tak zdenerwowało jednego z panów T. że wyszedł z obrad i tym samym dał nieopacznie zielone światło do podjęcia decyzji o dopuszczeniu wszystkich zgłoszonych akcji do skupu i blokując tym samym możliwość spieniężenia większej ilości akcji panom T.
Tuorowie prawdopodobnie zostali więc sami na placu boju a pozostali członkowie Rady też już chyba dostrzegli, o co idzie gra i przyłączyli się do jasnej strony mocy. To może też być paradoksalnie promyk nadziei dla spółek, bo panom T. może nie uda się wyprowadzić więcej pieniędzy ze spółki, ponieważ ta dwójka może grać już o swoją dalszą przyszłość na stołkach w Orphee spisując panów T. na straty.
owszem cieszy, bo to mniej pieniędzy wyprowadzonych z grupy na prywatne konta panów T. Akcjonariuszy ORP też powinno cieszyć, ponieważ jest nadzieja że jeszcze ktoś dba o wasz interes, zamiast tylko o interes założycieli i po przejęciu kontroli przez CR okaże się że jest w spółce jeszcze coś więcej niż logo.
kurs gieldowy odzwierciedla emocje rynku, a nie realna wartosc spolki. Jezeli teraz dotrze do co poniektórych, że więcej pieniędzy może nie uda się z Orphee wyciągnąć panom T., to kurs może zacząć odbijać.
Cały czas jest oczywiście ryzyko wyprzedaży pozostąłych 7-8% które są w posiadaniu panów T. natomiast jestem przekonany że oni tez tanio nie będą chcieli się wyzbywać, tak więc są jakieś podstawy do wzrostów.
A Pan(Tu/d)ora to widzę wielki obrońca ucisku klanu Tuorow siedzi tu dniami i nocami. Niestety im już nikt nie zaufa cała ta rodzina jakas nie udaczna co biznes to klapa.
Dnia 2015-03-11 o godz. 21:58 ~olo napisał(a): > A Pan(Tu/d)ora to widzę wielki obrońca ucisku klanu Tuorow siedzi tu dniami i nocami. Niestety im już nikt nie zaufa cała ta rodzina jakas nie udaczna co biznes to klapa.
Pan(Tu/d)ora to wielki obrońca własnej kasy. Jak zarobię ją dzięki Tuorom to kocham Tuorów. A Ty tu jesteś z jakiego powodu? Własnej kasy czy budowania czyjegoś wizerunku?
Masz coś merytorycznego do powiedzenia czy zajmujesz się obniżaniem mojego poczucia wartości??? Bo jeśli to drugie to musisz się bardziej postarać.
Pani Pandoro nie każdy z uczciwych akcjonariuszy wziął udział w skupie ale obejmowali emisję po 3,75.Ja jestem zywym przykładem manipulacji oraz złodziejskich praktyk Tauorów.Swiadectwo depozytowe z banku otrzymałem w poniedziałek i w poniedziałek miałem czas na dopełnienie formalności i przesłanie do Q sek.No niestety nie każdy mieszka w Wa-wie a pani notariusz jak zobaczyła moje świadectwo za żłożenie podpisu i poświadczenie go dostała amoku.W związku z czym zostałem na peronie.A akcji mam tyle,że pani dzisjaj może na giełdzie odebrać ode mnie po 1 zł jak tylko wyraże chęć ich sprzedaży,Tutaj nie liczył bym na podwójny zarobek tylko na podwójną stratę,Zamiast inwestować w takie badziewie te pieniądze mogłęm ulokować w JSW i liczyć na zarobek.Jedyna nadzieja mimo wszystko że do czerwca zrobią porządek w grupie z panami TT i w czterech literach mam czy to będzie Total czy kto inny.
Nie rozumiem dlaczego Pandora jest "po stronie" klanu Tuora. Chyba akcjonariuszem jest od niedawna i mało wie, jak oni wyrolowali w ostatnich latach akcjonariat mniejszościowy w CRM. To fałszywi i pazerni krętacze. Mam prawo tak ich ocenić, bo zainwestowałem w rozwój spółki, która ich zdaniem miała przynosić miliardowe przychody i zyski akcjonariuszom. Tymczasem moja kasa poszła do kieszeni T$T.T
Panie JSW przykro mi, że nie udało się Panu odzyskać kasy biorąc udział w skupie. Chyba nie do końca Pan doczytał warunki udziału, notariusz nie musiał poświadczać świadectwa depozytowego tylko podpis na ofercie, a to jest standardowa sprawa załatwiana u notariusza i nie trwa więcej niż 10 minut.
Akcji mam też tyle, że jak zaczęłabym sprzedawać to zatrzymamy się na złotówce, więc płyniemy na tej samej łajbie. No to może nie róbmy tego na raz, bo inni akcjonariusze dostaną zawału..... :).
Różnica między Panem a mną jest taka, że ja jestem wolna od nienawiści do Tuorów. To pozwala mi zauważać inne rzeczy, których człowiek ogarnięty poczuciem żalu z tytułu straconych pieniędzy nie widzi. Mam prawo do takiego postrzegania rzeczywistości i z niego nie zrezygnuję nawet jak cała wataha szczekających psów będzie na mnie szczekać. Proszę w moich wypowiedziach na forum znaleźć akapit, w którym pochwalam takie zachowania Tuorów które doprowadziły do spadku kursu akcji.
Nie liczyłabym na to że Tuorowie odejdą ze spółki w czerwcu. Odejdą jak sąd w Szwajcarii zwoła prawomocnie walne z porządkiem obrad dotyczącym zmiany składu Rady Dyrektorów. A to nie nastąpi wcześniej, niż zakończy się procedura odwoławcza od wyroku. Patrząc na to jak szybko działa sąd to nastąpi to nie wcześniej niż we wrześniu.
Z ostatnim zadaniem zgadzam się w 100%. Jeśli moje akcje wzrosną na wartości to nie ma znaczenia, kto będzie tego sprawcą. Wolałabym jednak żeby Orphee kupił inwestor branżowy a nie spekulant finansowy. Tyle, że na to szanse robią się minimalne.
Nie wątpliwie jest Pani inteligentną osobą.Z tą miłością do TT zachował bym dystans.Na giełdzie jestem od paru lat może mi pani napisać ,ile i w którym terminie będac prezesem Cormaya P.an o wyglądzie jak by mu ktoś czajnik wrzątku wylał na głowę mam na myśli TT wypłacił dywidende.Może tylko mnie uszło to uwadze,Uważam go za pasożyta giełdowego .
Pasożyt to mało powiedziane. Ja pamiętam jak robił prywatne emisje, niby to na akwizycje. Akwizycji nie było, a on i pozostali z klanu wywalali w rynek akcje po >16 zł z ogromną przebitką. Wprowadzał rynek w błąd, karmił go swoimi wizjami niesamowitych osiągnięć spółki.Mało tego, jak się okazało podawał też nieprawdziwe dane finansowe. To wszystko mozna nazwać jednym wielkim oszustwem i działaniem na szkodę pozostałych akcjonariuszy.
zdaje się, że cały ten "skup" celem dalszej odsprzedaży ;););) - a teraz spójrzcie, jak bardzo, bardzo rynek się myli ;) - bo przecież ORP "skupuje" akcje po 8,90zł, żeby je z zyskiem odsprzedać ;););)
Dnia 2015-03-12 o godz. 11:19 preve napisał(a): > Przepraszam, czy ktoś tu ma jakiekolwiek (choćby nawet zbliżone do bladego) pojęcie o aktualnej wartości księgowej ORPHEE?
Dnia 2015-03-12 o godz. 11:25 ~123 napisał(a): > Dnia 2015-03-12 o godz. 11:19 preve napisał(a): > > Przepraszam, czy ktoś tu ma jakiekolwiek (choćby nawet zbliżone do bladego) pojęcie o aktualnej wartości księgowej ORPHEE? > > 169 mln
a nawet http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/emitents/basicInfo/ORPHEE,CH0197761098,1
zaraz z tej wyceny zniknie 30mln zl. pozniej cormay wchlonie orphee oczywiscie z korzyscia dla cormay. i tyle bedziesz mial z tej wyceny. dostaniesz kilka akcji cormaya wycenionych na 5 zl
Dnia 2015-03-12 o godz. 13:08 ~borys napisał(a): > Proszę o pomoc kogoś z Wwy czym mam dojechac z Placu Defilad na Pulawską 41 w sprawie skupu ............
Dnia 2015-03-12 o godz. 13:08 ~borys napisał(a): > Proszę o pomoc kogoś z Wwy czym mam dojechac z Placu Defilad na Pulawską 41 w sprawie skupu ............
wsiadaj do metra Centrum w kierunku Kabaty wysiadasz na Racławicka....następnie po wyjsciu z metra ul Racłąwicką na lewo...dojdziesz do ul Puławskiej
Dnia 2015-03-12 o godz. 13:50 ~123 napisał(a): > Dnia 2015-03-12 o godz. 13:08 ~borys napisał(a): > > Proszę o pomoc kogoś z Wwy czym mam dojechac z Placu Defilad na Pulawską 41 w sprawie skupu ............ > > wsiadaj do metra Centrum w kierunku Kabaty wysiadasz na Racławicka....następnie po wyjsciu z metra ul Racłąwicką na lewo...dojdziesz do ul Puławskiej > > https://mapa.targeo.pl/warszawa,raclawicka
123, gdybym ja się na tym znał i potrafił w prokuraturze przedstawić dowody uprawdopodabniające popełnienie przestępstwa, to bym złożył doniesienie. Dlaczego tego nie zrobisz. Więcej, dlaczego nie zrobią tego Tuorowie, którzy też na tym dużo tracą. Swoją drogą oni na pewno nie powiedzieli ostatniego słowa. Cormay pewnie czeka proces za obejście własnego zobowiązania.
to będzie bardzo ciekawy proces, ponieważ Tuorowie dokładnie w ten sam sposób obeszli lockup na akcjach Tomasza Tuory. Ten ostatni też się zobowiązał że nie będzie sprzedawał, więc przepisał na ojca, który wystawił je do skupu. Tak więc czekam na proces i na argumentację, że Kalemu wolno a jak kto inny robi to same i Kalemu zle, to innemu nie wolno :)