Witam-polecam lekturę Parkietu-gazety giełdy- z dnia 10 marca 2015r.-tytuł artykułu-Legistrator przykręca śrubę-strona -16-dot. audytu..Jedno zdanie z powyższego artykułu-odmowę wydania opinii można uzasadnić wyłącznie w sytuacji wynikającej z okoliczności pozostających poza kontrolą spółki,w których zarząd ,mimo dobrej woli ,nie ma możliwości przedstawienia wystarczających i odpowiednich informacji biegłemu rewidentowi Audytor uważany jest przez KNF już oficjalnie za pierwszą zewnętrzną linię zapewnienia rzetelnego raportowania emitenta.Więcej w powyższym artykule-Martin EWP.
no ale przecież to są sprawy na które spółka nie ma wpływu więc o co kaman?
czekają na kredyt, wszystko co mogli zrobić zrobili, czekają już długo, sytuacja w spółce się nie zmieniła więc...
to nie ustawa a jedynie projekt, więc daleka droga...jeden pomysł bardzo mi się podoba - nie spółki powinno się karać a zarządy!!! dziwne że KNF swoich pomysłów nie zastosuje do siebie;) starczyłoby pensji urzędasom na kary?
może wyjaśnią gdzie był KNF jak ludzi banki robiły w bambuko udzielając nielegalnych kredytów?
a co do Depka proponuję z tydzień zaczekać i można pomyśleć o NWZA? jak się zorganizujemy-głosowanie grupami to może coś ugramy...:)
Marne szanse z tego co widzę Kiedyś założyłem temat aby dowiedzieć się ilu nas jest i co nikt nie odpisał Tak więc albo ff jest malutki albo mniejszościowi siedzą cicho
możemy zrobić tak - NWZA - mamy wystarczającą ilość ...a na walnym zobaczymy czy da radę głosować grupami? nie wiem co myśleć o ostatnim komunikacie? prezio nie zamierza zrobić analizy?