Dziurawa ta lista, nie ma np sieci marketingowej genesisglobal.bz, która wg ilości uu ok 30 tys powinna być gdzieś w okolicach spryciarze.pl a na pewno zdecydowanie wyżej niż styl.fm. Ranking Alexa też pokazuje znacznie wyższą pozycję.
Jest mnóstwo serwisów gromadzących dane statystyczne, choćby web-scan.pl Jeśli strona na której sprawdzasz podaje 476 uu dla genesisglobal.bz tzn że podaje albo błędne albo bardzo dawno nie aktualizowane dane. Dla porównania sprawdziłem jeszcze na Alexa.com, w ich rankingu genesisglobal.bz jest wyżej niż spryciarze.pl Zobacz np tu
Z ciekawostek link4.pl jest hostingowany przez K2 co jest małą sprzecznością co do informacji którą podawał Tomczyk, że PZU nie zleca hostingu na zewnątrz. Oczywiście Link 4 może być tutaj traktowany jako oddzielny podmiot ale zawsze cieszy, że tak duża firma testuje to u Naszych;)
link do zapisu czatu z T.Tomczykiem: http://www.sii.org.pl/8781/aktualnosci/czat-inwestorski/czat-inwestorski-wyniki-grupy-kapitalowej-k2-internet-za-2014r-oraz-plany-rozwoju-oktawave.html
no chlopaki jestescie oblatane widze i za to was lubie. Do dzisiaj bylo jakies milczenie nabzdyczale hjak gdyby nic sie nie dzialo.a ja mam wrazenie ,ze po zerowych (prawie)obrotach ,ktos podbiera powolutku Z K2 jestem cienki ale mi sie podobali jakos intuicyjnie ,bylo troche gotowki wiec kupilem .Znaczy chyba warto potrzymac. Wiem ze ta OKTA szybka nieprzyzwoicie ale nic nie gadaja to myslalem ,ze sie zatarla..czekam na optymistyczne donosy
Przeczytaj jeszcze raz zapis czatu, w żadnym miejscu nie ma mowy, że PZU nie zleca hostingu na zewnątrz. Link4.pl jest z puli adresowej serwerów dedykowanych K2, pzuzdrowie.pl , pzudom.pl czy pzupomocodserca.pl z puli adresowej Oktawave.
Hej Muszę wtrącić swoje trzy grosze - w ogólnodostępnych zestawieniach nie ma serwisów które stoją na Oktawave a korzystają dodatkowo z usług CloudFlare np morele.net z którego korzysta 50-70 tys użytkowników dziennie.
Serwisy te klasyfikowane są jako hostowane przez CloudFlare.