Swoją drogą to na giełdzie są naprawdę niezłe jaja . Taki sunex zarobił w roku 2014 około niecały milion a jego obecna kapitalizacja to około 80 milionów (!) a w szczycie notowań 320 milionów(!) . Wychodzi na to , że i TFO może tyle kosztować za jakiś czas skoro zarobił w 2014 już 6-krotnie więcej po 9 miesiącach niż sunex przez cały rok . Takie porównanie jak to spółki są postrzegane na GPW . Kabaret .
Oczywiście że to kabaret a głównym "winowajcą" takiego stanu jest struktura akcjonariatu bardzo niekorzystna jeżeli chodzi o wycenę. Do drzwi Pana Sawickiego już od dawna stukają fundy, grubasy i chcą rozwodnienia ale dostają zonga. Grubasy amatorzy też mają chrapę tylko jak tu skupić choć 10% przy tak zmobilizowanej i zmotywowanej drobnicy. Na szczęście tu mamy mechanizm napinania łuku który w końcu wystrzeli:) W dziesiątkach gównianych spółek jest odwrotnie czyli pompowanie kursu pod gruszki na sośnie np. 11Bit itp. Wszystko i tak sprowadza się do jednego: tanio kupić drogo sprzedać...
Tez się ciesze, że będzie premiera. Jeśli to prawda, że wejda do oferty operatorów to powinno być dobrze. Tylko stale te niskie obroty. Jakieś info o skupie by się przydało - to możne by coś się zmieniło.
Jest wiele osób czekających na wyniki, jeśli bedą dobre to wiele osób będzie trzymać dalej - tak jak ja. Dokupiłem ile mogłem :). Pozdrawiam cierpliwych i zarobionych.
Wszyscy albo prawie wszyscy koncentrujemy się na smartfonach , ale ta nowa technologia oświetlenia LED coraz bardziej mi głowę zaprząta . Po prostu jestem ciekawy na ile ten projekt może się rozwinąć i jaki to w przyszłości może być procent ogólnych przychodów . Ponadto jeśli ktoś z zarządu to czyta to ja osobiście proponowałbym zakupienie spółki , która produkuje te wytrzymałe folie , które można było oglądać na targach w Barcelonie . Ta kulka zrzucana z kilkudziesięciu centymetrów na wyświetlacz smartfonu robi wrażenie . Nie byłem , ale oglądałem na portalu mgsm . Ta firma nie pamiętam nazwy wpisuje się w biznes , w którym spółka się porusza . Takie moje odczucia drobnego akcjonariusza .
To wszystko prawda ale dlaczego ktos usilnie pilnuje zeby cena nie skoczyla i umiejetnie zniecheca.Gielda jest pelna roznych niespodzianek i niezrozumialych zachowan.
Dnia 2015-03-06 o godz. 19:37 ~Chyba napisał(a): > To wszystko prawda ale dlaczego ktos usilnie pilnuje zeby cena nie skoczyla i umiejetnie zniecheca.Gielda jest pelna roznych niespodzianek i niezrozumialych zachowan. >
Jak torcik mi bardzo smakuje, to nie bardzo lubię się nim dzielić :)